• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tohle mi přijde jako celkem zajímavý life-hack za pomoci užití lega:

    LEGO Life Hack - LEGO Balloon Flower Vase
    https://www.youtube.com/watch?v=V2ewCZkznms
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    VACA: a cozepa to bude?
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *nejspis=urcite :)
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: Jj, ale zase ve vsi strizlivosti, jen teh malejch cernejch pinu, ktery se prodavaj tak 10~20haliru/ks je tam asi 720.. Modrejch dlouhejch pinu (trea 25haliru/ks) je tam neco prez 450.. Pak stovky kusu vsech zbylejch druhu pinu a "záskoček"..
    Troufam si rict, ze jen ty vsechny piny dohromady tvorej tak 1/3 toho setu.. Ale jsou tam samosebou i dalsi halerovy/korunovy polozky..
    Pak hromada dilku v adekvatni cene, skoro 200kusu pasu.. Hodne prevodu a s tim souvisejicich.. Pak je to nejak dovazeny tema obdelnikama, panelama a par zajimavejma soucastkama...

    Nedelam si iluze ze to Lego nema dobre spocitany, ale nakoupit to po dilech by asi vyslo drazsi..

    V mem pripade vysla jedna soucastka na 1,01kc.
    Poridil jsem to jen o 37kc draz nez je nejlevnejsi nabidka na bricklinku. (tam by mi k tomu ale jeste naparili postu z ostrovu) Coz teda byla moje motivace, proc jsem to vzit "musel":D

    Nicmene musim rict, ze tenhle set slozim hlavne abych videl know-how, a hned jak budu mit nejaky ty poradace na dilky tak ho nejspis zase rozlozim.. Ten jsem chtel primarne fakt kvuli zasobe dilu.. Xl motor, obdelniky, panely, ruzny elka, "hokejky":D apod, vetsina vseho v odstinech neutralni sede barvy.. :D

    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: cena za jednu soucastku je u rypadla vubec nejnizsi ze vsech technic setu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: jo, s ps3 ovladacem to funguje pry bez problemu.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ps:vyslo to na 4.0k Imho celkem dobry. Jen teh obdelniku je tam 54 pricemz nejlevnejsi cena 10-11kc/ks bez posty..
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: sbrick poridim, ale to ma cas. Vidim to tak po novym roce, ted musim zase zabrzdit, blizi se vanoce..
    S tim gamepadem to je dobra zprava, tak bych si to presne predstavoval. Jeste jsem to nezkoumal, ale jestli to bude chodit s ps3 ovladacem, tak supr.
    Ale ten ir lego proporcionalni nejspis poridim stejne, prumerna cena je tak dve stovky, a kdyz uz ty ir prijmace mam, tak se muze hodit na spoustu veci..:)

    HONCKA: supr, diky za tip.


    BTW: pac rypadlo nikde, tak jsem zacal stavet toho arocse. Kdyz jsem byl asi na 20ty strance, zazvonil zvonec a ze posta..

    Ta krabice je jeste tlustsi nez volvo/arocs, tak o 1/3.. Posta udavala neco prez 6kg, ta bedna je plna defakto az po okraj.



    Tady konci veskera legrace.
    Je to fakt poradna porce:


    Kdo nezna volvo a nevi jak mastodontni hovado to je (furt jsem v udivu:) tak to se to nemusi jevit, ale je toho fakt hromada.

    Docetl jsem se ze cas stavby cca 10-12 hodin. Demontaz pak cca 5hodin.. Mg, tak to mam do konce roku co delat :D pac ted na to uz asi nebudu mit cas ze byh dal 6hodin zatah v kuse. Ale vlastne mi to nevadi, aspon mam na cas o zabavu postarano :D

    Kazdopadne nez to zacnu demontovat, tak musim poridit nejakej ten poradac/suplicky....
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: misto proporcionalniho lego ovladace si porid sbrick. ma to vic moznosti, muzes dany vystup nastavit jako prepinac, spinac, nebo klidne proporcionalni s/bez automatickym vracenim na nulu. pak jsem teda zjistil, ze detem se z dotykoveho tabletu neovlada nejlip, ale da se k tomu pripojit gamepad a ten si nastavis jak chces.
    mam treba ted rc pasak - b model, ktery ovladame klobouckama gamepadu. ale jezdi to celkem rychle, takze jsem jeste nastavil gamepadovy kriz na 50% rychlost pro jemne manevrovani.
    VACA
    VACA --- ---
    BATY: Díky. wow, celkem pálka. To je skoro jak za střední set plnej užitečnejch součástek :D Ale vypadaj super, a určitě budou i dobře fungovat..
    Ukládám si, ale zatim spíš pasu po součástkách.. :)
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: jsou to tyhle gumy: http://www.rc-auta.eu/...&view=productdetails&virtuemart_product_id=12390&virtuemart_category_id=519

    Je v nich molitan a nemusel jsem je lepit, prostě to pasuje...
    VACA
    VACA --- ---
    BATY: pěkný fotky, ty středy kol jsou super. (v diskuzi se mi tvoje fotky už nezobrazí, chtěl jsem si je osvěžit, tak díky za link!)
    Prosimtě, určitě se to tu už řešilo, ale kde jsi přišel k tem pneumatikám? Musel jsi je na ty ráfky lepit (jako musí RC modeláři), nebo fakt pasujou tak dobře..? +je v nich nějakej molitan?

    Jako jo, gumy jako ne-lego komponent (pominu-li sBrick) jsem ochotnej akceptovat. Když jsem koukal na nějakej polskej lego trial, tak tam jedou externí gumy všichni /asi jim to pravidla dovolují). A je teda vidět, že gumy maj zásadní vliv na trakci teh strojů, potažmo jako u skutečnejch offroadů..
    BATY
    BATY --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: Asi si je použil jinde, tak to budeš muset celý rozebrat a zložit znovu...
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ps, vzhledem k velikosti a váze oceňuju konstrukci kabiny. To střešní okno a šedivá axle v jeho zadní části je na přenášení evidentně stavěná.. (na předloze střešní okno ani není..)

    VACA
    VACA --- ---
    sory, jdu tapetovat, i když teda jste to už mockrát viděli, tak zkusim aspoň nějaký "srovnávačky"..

    Od určitý fáze stavby když to začalo nabýrat na váze, tak sem si na to hodil klasický (v dřívějších dobách) technikový kolečka pro lepší manipulaci. A taky abych si neškrábal už dak dost podřenou desku stolu...

    Když bylo hotovo, musel jsem si to vyfotit, ty kolečka na tom vypadaly celkem groteskně:D (světlá výška byla tak 1mm)


    Jak vidno, samolepky jsem zatim nelepil, páč nevim jak dlouho vydrží než ho rozeberu pro svoje kreace...

    Dojmy: Jako čekal jsem že to bude velký. Ale ne že to bude až takovejhle mastonot! Rozhodně to předčilo moje očekávání. Od určitýho mometu stavby sem fakt čuměl, a ono to furt dál bobtnalo, a furt zbejvalo plno dílů, a stránek do konce.. wow
    Stavba mi trvala fakt dlouho, (myslel jsem že teď už budu třea v půlce arocse, rypadlo zatim nedorazilo).
    Ó jak jsem se spletl! Čistýho času mi to zabralo snad 10-12 hodin. Jako, že to recenzent dá za 6hodin, někdo dokonce psal že to zvládnul za 4, to teda čumim.
    Vzhledem k tomu že na recenzi arocse byl údaj 10hodin stavby, tak to budu mít tak na tejden.. :D
    Jako už vám rozumim, teď po teh hodinách se mi taky moc nechce pomejšlět na rozebírání :D
    Ale to se poddá:)

    Je teda pravda že sem to bral trochu rozvážně, snažil jsem se co nejvíc pochytit. Jsou tam pro mě nový a zajímavý postupy. Styl konstrukce je opravdu dost jinej než u klasik techniku.. Pro mě hodně novejch věcí, součástky a postupy který jsem neznal. Ale vzhledem k době stavby, velikosti setu a počtu kroků stejně nevim kolik se mi toho udrží/elo v hlavě.. :)

    Ale jako fakt zážitek! Kdo váhá a k nějakýmu velkýmu techniku se zatim neodhodlal, doporučuju!!! Po práci je to lepší než jakákoliv televize/pc/ps obrazovka apod.. Fakt příjemný odreagování..


    Co se týče toho jak to v praxi funguje, paráda. Už jsem přeložil haldu starýho lega :D :D Akorát to fakt chce ten proporcionální ovladač. Rozhodně. Takhle člověk pri každym zatočení vysype část nákladu..
    Ovládání lžíce by mohlo bejt o fous rychlejší. Ale to může bejt low-cost baterkama co jsem narychlo koupil. Eventuelně by to možná chodilo svižněji s tema V2 ir přijmačema, prej propouštěj větší proudy. Na krabici dokonce jsou V2 inzerovaný, nicméně v mém setu, i co jsem v recenzích viděl, jsou "v1" příjmače..
    Trochu vadí vůle na lžíci, když je v horní poloze plná lego kostek tak se při popojíždění dost kymácí ve své podélné ose.. S proporcionálnim ovladačem při plynulejch rozjezdech/zastavování to ale nebude tak znát.. S vůlí souvisí i to, když jsem se pokusil se lžící "zapíchlou" kolmo do podlahy zvednout. Moc se mu nechtělo, lžíce má tendenci se vlivem vůlí sklopit. Ale uzvedne se..


    Pak bych měl otázku: jak máte uchycenou lžíci v tom hornim čepu? Měla by tam bejt taková nahnědlá "axle" se stopkou na jednom konci. Mě ale nezbyla, nebo jsem ji omylem použil v jinym kroku..(jestli to neni bug v návodu) Nicméně mi zbyly dvě 5kový šedivý bez stopky, tak sem jí tam fouknul.
    viz:


    A další error, nevyšly mi šedivý klipy se "stud" koncem, jak se na ně upevňujou couvací světla nad chladičem. Chyběly mi dva. Doplnil jsem je ze svýho rezervoáru starýho techniku, ale trochu mě to štve protože jsem je asi použil v nějakym kroku kdy jsem neměl. Možná jsem je zaměnil za ty pískový půl stud klipy někde, protože teh mi zbylo víc..

    Nějak se mi nezdá že by v tech pytlíkách byl popletenej počet..

    Pro pobaení ještě srovnání s 8837 (1992)


    Ta věc mě nepřástává ohromovat svojí velikostí! :DD


    N nic musim běžet, v lomu se musí makat!

    :DD
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: nojo, taky jsem dlouho slintal nad Arocsem v katalozich co kluci dostavali s lego stavebnicema, az mi to zena pred rokem koupila. od te doby jeste pribyl RC pasak, pak nejake ty dily pres bricklink (minimalni mnozstvi potrebne pro postaveni jineho setu ze stavajicich soucastek), az jsem ted skoncil na tom ze jsem uvalil na bricklinku kopu penez na postaveni toho modelu slunce-zeme-mesic. Prej jako vyukovy model pro deti, tak to obhajuju pred zenou :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    VACA: My to máme ocividne hozený hodně podobně :) Taky mi nevadí použitý, ale chtěl jsem hlavně nesestavený. Na toho Arocse od jednoho místního id čekal několik měsíců, než ho rozložil, i když i ho mohl mít dřív a následně i levněji, kdybych ho vzal sestavenýho
    VACA
    VACA --- ---
    btw ten prvni dil: http://data.pakkau.edu.hk/...Unofficial%20LEGO.Technic.Builders.Guide.2012.RETAIL.eBook-ZOiDB00K.pdf

    Ale ted se vam priznam, ze vlastne nevim jestli to neni chyba ze je to takhle volne ke stazeni, protoze kdyz clovek vymaze vsechno za prvnim lomitkem, tak to chce login do prostoru...
    Kazdopadne upiratit sem to nechtel, svyho casu mi to vyhodil sam google jako jeden z prvnich odkazu pri zadani hesla "sariel book", a stale to tak je..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam