• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak to vypadá, že nejjednodušším kritériem je, že LEGO v roce 2015 vyhrálo mezinárodní soud o ochranu vzhledu minifiga, takže jako padělek mohou zabavovat rovnou všechno, co má klasického minifiga (COBI a MEGA mají vlastní tvary figurek). Případný minidoll bude to samé.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: fajn, ale podle mne ty sety na fotkach primo neodpovidaji zadnym realnym LEGO setum. nebo ano?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Konfigurace kostek není matematický tvar, ale to, jaké kostky a jakým způsobem k sobě pospojuješ. Prostě můžeš prodávat stejné kostky, ale ne úplně tu stejnou stavebnici.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: ad konfigurace kostek: myslim ze ne. viz wiki:
    "On September 14, 2010, the European Court of Justice ruled that the 8-peg design of the original Lego brick "merely performs a technical function [and] cannot be registered as a trademark."[5]"
    Lego clone - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lego_clone
    taky jak jsem psal - sparkys, pompo aspol. nebudou prodavat vyrobky ktere primo porusuji nejaky copyright. COBI imho vyrabi naprosto legalni hracky.
    myslim ze treba technic kostky stale copyright maji, ale zakladni kostky uz urcite ne. a na tech fotkach jsou zakladni kostky. nevim jak ty figurky

    ad kopie setu: a kterych lego setu jsou to kopie? v detailu jsou 4 sety: modra, cervena a zluta auta a "minecraft". minecraft nevim, ale ta auta urcite nejsou kopie konkretniho LEGO setu. pokud jo, ktereho?

    moc nechapu jak to teda celnici delaji. v tom obchode bylo rekneme 15 setu. u kazdeho celnik zhodnoti, jestli dana kostka je chranena nebo ne, jestli to odpovida konkretnimu LEGO setu nebo ne a pak to zabavi? spis pojedou stylem ze seberou vsechno co vzdalene pripomina LEGO. proc ale potom nenabehnou do Sparkys a neudelaji to same? roli v tom bude urcite hrat i to ze SAPA=cinske padelky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: LEGO, respektive jeho designeři vlastní autorská práva na konfiguraci kostek a když se podíváš, tak některé sety jsou jednoznačné kopie oficiálních LEGO setů, což je nelegální. Dále jsou tam napadobeniny cizích licencí jako je Minecraft...
    KAERO
    KAERO --- ---
    DEEJAYY: tuhle reportaz jsem vcera videl na ct24. zajimalo by mne jak vlastne poznaji padelky? podle toho videa nebo podle fotek me prijde ze to je na stejne urovni jako treba COBI (bezne ve sparkys atd.), ktere padelek neni? na tech krabicich neni videt logo LEGO nebo tak nejak.

    i kdyz ted me napada, ze jsem nekde slysel ze vyprsela prava na LEGO kostky, ale treba na ty figurky (minifig) ne. a na tech fotkach jde videt ze tam jsou kopie minifigu.

    v souvislosti s tim me taky prudi treba inzeraty na bazos.cz apod. Inzerat zni "LEGO hasici", ale pak clovek v detailech zjisti ze to je LEPIN, COBI atd.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    Pražští celníci zajistili v tržnici SAPA desítky tisíc padělků stavebnic LEGO | Týdeník Policie
    http://tydenikpolicie.cz/...i-celnici-zajistili-v-trznici-sapa-desitky-tisic-padelku-stavebnic-lego/
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Hustý...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Nevím, kam to dát, tak se podělím se svým nejnovějším objevem zde: Lego-compatibilní kreslící robot. Kampaň ještě nezačala.

    GOBOT- reduce your children's math & coding fear | Indiegogo
    https://www.indiegogo.com/project/preview/4bb3e785#/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak jsem dokoncil a postavil vlastni modifikaci planetostroje s naklonem zemske osy. A dokonce jsem udelal nejake video (strasne nekvalitnim fotakem, holt videa nejsou muj kobyla).
    LEGO Orrery - MOD by Kaero
    https://www.youtube.com/watch?v=S8GJ-yhVM9E


    KAERO
    KAERO --- ---
    tohle vypada jako dobry inzerat:
    lego technik 8480 - Brno, prodám
    https://deti.bazos.cz/inzerat/81242830/lego-technik-8480.php
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VACA: tusim 4k tam bylo
    VACA
    VACA --- ---
    ONDRASEEEK: Uz je asi pryc. Ne ze bych ho chtel (uz jedno mam:) ale zvedavost mi neda, za kolik bylo?
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    kdyby mel nekdo zajem:

    SLEVAProdam LEGO TECHNIC 42055 Rypadlo - Opava, prodám
    https://deti.bazos.cz/inzerat/82342276/Prodam-LEGO-TECHNIC-42055-Rypadlo.php
    VACA
    VACA --- ---
    THOMASMORTA: Jj, sBrick samozrejme dobrej. A zrovna v tomhle pripade nejsem proti "ne-lego" komponentu..

    Btw, ten lepin jak sproste vysekava lego sety a zverejnene MOCy, tak jeho iR funcions jsou jen imitace iR, ve skutecnosti to prej jede na 2,4GHz. Ale to jen pro zajimavost, do sveho lega bych od nich nic nechtel...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VACA: zatím ho nepředstavili, tak bych s tím jucháním počkal:-) A taková SBrick (plus) by měla poskytnout právě to ovládání přes BlueTooth.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: J to je pravda, na ten jsem zapomel..
    N banku necham az na pristi rok:D ted uz nemam zas takovej "rozmach":) Repertoar dilu uz nejakej mam, ted bych spis bral nejakej mensi set kde jsou ty napravovy ramena, jako trea na te dune buggy co jsem postoval.. A klidne z druhe ruky, a klidne sestavenej ted uz...

    Jo a potom co je jedna vec kterou budu v budoucnu jeste trochu sledovat, je ten rock crawler kdybych jeste narazil idealne ne moc prez tri litry...
    Chtel bych totiz mit teh dlouhejch tlumicu 8, a davat >200 za kus +posta, to se mi teda nechce. V tom setu je ale i spoustu dalsich zajimavejch dilu, a spare servo taky neni nikdy na skodu :D

    Jako tenhle kdyby jste narazili za trea 3,5k tak doporucuju do toho jit.. A obcas se obevi za zajimaci, kdyz jsem to schanel tak mi jeden za 3000,- utekl pred nosem, zanedlouho jsem ho sehnal za 3,5..
    V takovem pripade je to imho dost vyhodnej balik zajimavejch soucastek... To servo samo o sobe je hodne drahy.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: imho by tam jeste slusel ten modry pasovy jerab z 2015, to byl imho taky povedeny kousek. holt jeste musis vykrast druhou banku :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: prave me prijde, ze normalnich kostek na kabine mohli klidne pouzit jeste vic. me prijde ze nejlepsi modely jsou kdyz technic je kostra, prevodovky, rizeni, a normalni kostky delaji kapoty a sedadla. tady u toho macku byla snaha udelat lepsi kapotu, ale meli to dotahnout do konce.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: A vlastne ani zadny pneumatics, zase :'(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam