VACA: co jsem se koukal na ten ovladac a nove konektory, prijde mi to jako krok zpet. podivej se treba na sarielova videa.
nemoznost napojit vice svetel nebo motoru na jeden vystup ovladani je uplne krize. se stavajicima mam nakladak, predni svetla nahore, dole,zadni to same, 8 ledek, a vsechno rizene jednim vystupem - zapnout/vypnout svetla. s novym systemem bych na tohle potreboval dve ovladaci krabicky, protoze kazda krabicka ma jen dva porty. fuj. zlaty sbrick ma 4 porty. kdyz k tomu chci svetla vzadu, rizeni, pohon a nejakou funkci, tak model bude plny ridicich krabicek? ble.
vzdycky me zarazi, kdyz nejaka velka firma se nedokaze podivat okolo co je dobre a vyrobi svuj vlastni bazmek, ktery je nahouby. stacilo se podivat na sbrick, buwizz... takhle mi to prijde ze proste chteji aby si vsichni koupili vic ovladacich krabicek. chapu proc nove konektory, aby bylo treba automaticke rozpoznavani motor/senzor, ale to uz prumysl treba ma taky pomoci sbernic jako i2c, onewire atd.
a to jsem nezminil ze zvuky v novem lego systemu generuje ovladaci mobil. jezdis s autem na dalkove ovladani, a motor ti zni z mobilu v ruce? ti fuj. treba JKBrickworks zkousel na kickstarteru uspet s PFx, ktere mely malinkate reproduktory. v tech videich to vypada uzasne. mel proste prijit manazer lego, rict tady mate prachy a dejte nam licenci.
pripada mi to stejne jako mikrosoft, adobe, pripadne z meho oboru nektere firmy (MI). hromada dobrych reseni na trhu, ale ne mrkvosoft si razi vlastni cestu, a obvykle casem zadre. ale treba opacny priklad - jista firma (fluke) to delaji tak, ze kdyz nekdo neco dobreho vyvine, tak se nesnazi vyvinout vlastni, ale proste to koupi a prodavaji pod vlastni znackou. no a prekvapive v oboru jsou nejvetsi na trhu, a je radost jejich pristroje pouzivat.
tak sorry za ten vylev.