• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KEJML
    KEJML --- ---
    VACA: O tom Sariel taky informoval:

    CAUTION: Chinese company is FALSELY claiming to sell my models
    https://www.youtube.com/watch?v=EESnnKn5OUo
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: J n, to jsem taky koukal..

    Co ne ale uplne zarazilo je tohle: http://www.detail-useful.com/sale/index/details?id=88237090094344

    To je vazne hustej scam..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Hm, tak jsem nejak cekal ze se o sarielovo superauto popere vic lidi. Uz to skoncilo a byla tam jen jedna nabidka:
    eBay Item Bid History
    https://www.ebay.com/bfl/viewbids/253860032570?item=253860032570&rt=nc&_trksid=p2047675.l2565
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: tenhle set ma blba kolecka. presneji kolecka jsou dobra, ale z arocsu jich mam hromadu...
    VACA
    VACA --- ---
    btw vcera sem byl v tescu na smichove, a meli tam v akci 42079 za 799,- To uz je fakt hodne nizko pod cenou.. Bohuzel (ve skutecnosti nastesti:) v nem nejsou zadny pro me zajimavy soucastky, jinak bych ho asi vzal :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Sakra, ja sem blbec. No jasne ze na bricklinkovej nakup dilu na ten historickej jerab.

    Sem uplne zaslepenej, za vsim vidim technic. Vubec mi to nespojilo s tim modelovym stredovekym jerabem.
    Fakt sry.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: Stesti, no jak se to vezme. Ja jsem to sem dal prave protoze jsem doufal ze to vezme nekdo komu se to muze hodit driv, nez podlehnu:D ale von pak sel s tou cenou jeste dolu na ty 3,3 a to uz jsem proste nejak neustal. Imho dost dobra cena za 9398..

    Na jakej jerab stradas? :)

    Ps: nemas nekde treba fotogalerku tvejch staveb?


    ---
    Jinak ja jsem vcera vic testoval jizdni vlastnosti svyho paskvila, a ta predni naprava je teda totalni prohra.. Rejd je sice celkem dobrej, a ma to radoby ackermana, drhnuti kol pri max rejdu nebo artikulaci napravy se taky nejevi jako zasadni problem. I kdyz z podstaty veci je to proste spatne..
    Nejvetsi fail se ukazaly vule v cepu zataceni. Respektive zataceni jako takovy funguje dobre, ale jak je to chyceny jen jednim cepem ze shora a neni to svazany i pod hridely, tak to ma vuli ze se kola maj tendenci stavet jakoby do acka. Potom ale dojde k tomu ze jak se ty kola "rozkrocej", tak se povytahne axle z diferaku a ten se pak jen volne protaci.

    Jakmile bude cas tak to zkusim poresit. Paskvil ted na nejakej cas bude takovej muj testbed na uceni se.. :)



    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: "občas mi přišlo že řešim hlavolam" - presne tenhle pocit mivam taky. ale pry se to po postaveni nekolika veci spravi :) je pravda ze ta druha verze hasicskeho tanku uz mi sla mnohem lepe nez prvni pokusy o modifikace arocsu...

    VACA: ty mas jedine stesti, ze ted stradam penizky na jerab, jinak by sis s tim inzeratem ani neskrt :)
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: Já na ty inzeráty raději nekoukám :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Btw, nakonec sel ke me domu :D Nikdo ho nechtel a kdyz sel na 3,3k tak uz sem nevydrzel :D
    Takze mam ted dve 9398. To druhy teprv ceka na rozmontovani.. Musim dokoupit kastliky, budu jich potrebovat fakt hodne, abych mel kam rozebrat rypadlo a ty dalsi...
    A tim definitivne koncim, serv, morotu velkejch tlumicu a teh kulovejch kloubu uz mam asi dostatek. :)
    Jeste bych teda chtel nakej malej zdroj soucastek pro nezavysly zaveseni kol, a ty unasece co se do nich da rovnou pripojit CV joint, teda jeho polovina. Tim se dostane osa zataceni kol nejblize ke kolum.. To mi prijde zasadni. S tema portalovejma hubama je osa zataceni 3study od kola, a to je fakt hodne.. U ty svoji lame improvizace jsem se dotal na 2study, i to je hodne..
    Resp u velkejch modelu to tolik nevadi. Ale kdyz clovek stavi na tehle mensich kolech..
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sry za vytapetování
    VACA
    VACA --- ---
    Játeda taky vyndám jednu svoji kreaci. Slovo "pochlubim se" asi neni uplně na místě, protože je to fakt amatéřina, nic moc k chlubení.. :)

    Je to první MOC po třeba 20-ti letech. Hodně jsem vařil z vody a potřeboval to nějak dát dohromady jen ze součástek co byly na stole (mám zatim rozebraný jen to 9398)

    Chtěl jsem postavit jen něco kompaktního, je to nevzhledná zrůdička, pokoušet se o líbivej design je zatim pro mě unreal, byl sem rád že jsem zatim dal dohromady vůbec něco. Člověk potřebuje myšlení v studless systému, a to já zatim nemám, občas mi přišlo že řešim hlavolam, než že bych si jen tak volně stavěl :D





    Zadní náprava funguje nad očekávání dobře





    kříží to parádně, žádný kolo ve vzduchu.



    přední náprava už taková sláva neni. Tam mi chvíli trvalo než jsem to vubec dostal do funkční podoby:D


    ale neni to dobrý, kola při plnym rejdu drhnou o tlumiče atd..


    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak jsem dodelal a upravil svuj historicky jerab. Strechu jsem nakonec nechal jenom jako tramy, protoze se mi nedarilo delat pekne tasky zalomene do rohu. a navic to takhle ma vetsi smysl. okna uz jsou s vyplni, protoze hrady se casto stavely mnoho let a uz se v nich zaroven bydlelo. i kdyz asi strechy byly primarni. no ale nejaka volna licence, a navic tam nemuzu nechat diru.

    tak prosim o zkritizovani, nez se pustim do nakupu dilu.

    KAERO
    KAERO --- ---
    si tu odlozim monty python and holy grail:
    https://www.flickr.com/photos/90979715@N05/sets/72157635231357178/

    a take asi od nekoho jineho:
    Monty Python and the Holy Grail in LEGO
    https://www.youtube.com/watch?v=yjacqcTFYFw
    VACA
    VACA --- ---
    btw, kdyby někdo chtel 9398 který obsahuje servo, dva L motory, V2 iR přijmač, dva takový ty kulový klouby sprůchodem, čtyři dlouhý tlumiče (který jsou celkem drahý) 4portal huby.... za IMHO u nás dobrý peníze, tak: https://deti.bazos.cz/inzerat/94838856/Lego-Technic-9398.php

    Tohohle prodejce můžu s klidnym svědomim doporučit, už sem od něj v historii něco bral....
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: to asi melo byt na mne. tech ozubenych kol jsem upravoval jenom par (puvodni navrh byl jenoho, pak to poradne upravil druhy, a ja uz jen dokopal). trik na to neni, proste tocis dokud to neni v kolizi (kdyz je kolize, tak je dil jen jako wireframe, kdyz neni tak je plny). pokud je dil treba pripojeny k jine kostcce, nebo na ose, tak to stud.io pochopi, upravi pocty volnosti a nabidne ti otacet jen tak jak by to bylo mozne v realu.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Tohle jsem dnes taky zkousel:) Vypada to asi fakt nejlip, ale nemel jsem na to moc cas zatim..

    Kdyz jsi v tom navrhoval ten planetostroj, jak v tom skladas prevody? Je na to nejakej trik aby ta kola do sebe rovnou zapadli a nebyli v kolizi prez zuby?
    VACA
    VACA --- ---
    Btw jsem zkousel dnes, skoro po roce, nahodit to rypadlo protoze se ho chystam konecne rozebrat, a skoro to nejede. Jen v takovejch vlnach... Zasadne se to protaci na teh prokluzovejch spojkach. Tenlrat jsem ale hodne dbal na to, aby vse chodilo maximalne lehce, a fugovalo to plynule. Naprosto v poradku.
    Ze by to zpusobil prach co to za tu dobu nachytalo? (Bydlim na hodne frekventovany ulici, prasi se tu hodne)
    Vam co to mate na policce to jede furt ok?

    Rikam si ze baterkama to nebude, kdyz to prokluzuje na teh spojkach...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: delam to ve stud.io od bricklinku (funguje i v linuxu ve wine). ten program od lego jsem zkousel, ale je hodne omezeny, spousta kostek tam chybi a ovladani pokulhava (ale pro deti asi dobre). ten online mecabriks jsem zkousel taky ale nesnasim veci v prohlizeci, ten komfort desktopoveho programu tam proste neni, a casto na cestach nejsem online. celkem dobry byl leocad, ale s tim ovladanim jsem se uplne neszil, a stud.io ma vyhodu ze rovnou ukazuje ceny kostek z bricklinku, takze treba hned vim, ze v dane barve je levnejsi dat dve desticky 1x4 misto jedne desticky 1x8. taky treba ukaze ze dana kostka se vyrabela jen v danych barvach, nebo ukaze jen kostky ktere v dane barve existuji.

    radsi bych stavel opravdove, ale problem je ze spoustu kostek nemam, a obvykle mam cas na konicky tak v 10 vecer a tim padem kostky v detskem pokoji nejsou pristupne :) takze si opravdove zkusim jen nejake postupy kdyz si hraju s detma, pak to namodeluju v pocitaci, nakoupim konkretni kostky a sestavim. zkousel jsem treba postavit jen ty kola toho jerabu, abych overil ze pevnost bude dostatecna, a nasel jsem kostky jen na pulku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam