• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám taky pocit, že tam bylo zbraní mnohem méně.
    NOIK
    NOIK --- ---
    oni mají snad jenom tabu, že nebudou dělat vysloveně vojenský věci ne?
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Nevím, někde jsem o té "militarizaci" LEGA už i četl. Je možné, že je to jenom "dojmologie". Jako fotřík mám tky posunutý vnímání :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    GREW: nojo, tak jo. mate pravdu.
    GREW
    GREW --- ---
    KAERO: Piratska bambitka 1989 https://www.bricklink.com/...alogitem.page?P=2562&idColor=8#T=S&C=8&O={%22color%22:8,%22iconly%22:0} Piratska puska taky 1989. Prvni Space Police sety jsou taky z roku 1989 a sposta setu ma u figurek neco jako zbrane uz daleko driv.
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: jo, asi jo. ted to vnimam jinak nez jako kluk.
    chladne zbrane byly driv, ale pusky a pistole se objevuji az v posledni dobe.
    ale v tech reklamach je videt, ze v prvnich reklamach nejsou zadne zbrane, pak nastupuje konflikt ala policajt/zlodej, a konci to lezrovyma prestrelkama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: no nevim, rytíři jeli už v sedmdesátkách a ten střílející pirátskej kanón je taky starší než já.
    KAERO
    KAERO --- ---
    WERT: nemuzu si pomoct, ale je to prikladna ukazka toho jak driv v legu zbrane nebyly, a postupne pribyvalo strileni, bourani. asi uz jsem stary fotr, ale vadi mi to.
    BJUSKID
    BJUSKID --- ---
    WERT: Ten vlak jsem jako malý chtěl ale stál strašnou pálku
    KAERO
    KAERO --- ---
    Na konferenci OpenAlt byl prispevek elektronika a lego:
    Konference OpenAlt - Program - přehled přednášek
    https://openalt.cz/2019/program_detail.php?tag=Lego
    prednaska jde stahnout kliknutim na miniaturni ikonku pdfka, a ten soubor neni pdf, musite to otevrit v Impressu/Powerpointu (nebo si to prejmenovat na .ppt a otevrit)

Ale nic moc. Svym zpusobem uz ta anotace je hloupa:
    "Když jsme poprvé letos na Future Portu v Praze viděli nové LEGO® Education napadlo nás, že tohle přece musí jít udělat jako opensource a navíc mnohem lépe..."
    Asi ma typek nadseni, ale imho zapomina ze deti potrebuji perfektne funkcni a dotazene veci, jinak ztraci pozornost. A pokud by chtel udelat obdobny projekt, tak by do toho musel investovat neskutecne mnozstvi casu...
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak jsem byl s klukama v neděli v Czech Repubrick a pěkný modely tam maj! Asi se mi to líbilo víc, než Muzeum lega na Národní.

Jinak tam byl i fajn chlap u kasy. Už jsem vytahoval 600 korun za vstupné 1+2 a on: "Do 100 cm to maj kluci zdarma, no, jeden je na hraně, ale já vám to dám jen za 1 dospělej." Přitom jeden 109 a druhej 119 cm :D Tak alespoň že tak, to bylo příjemný :)
    Ale kdybych šel sám, tak bych se tam asi zdržel dýl než s klukama (4 a 5,5) :)
    BATY
    BATY --- ---
    Pytlík 4/6

BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: Nevim, jakej maj algoritmus pro prodávané stavebnice ;)
    Divný no...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: coz je divne, lebo napr bugatti aj porsche tam maju... (a aj maleho mustanga a fiestu zo speed serie)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: To je pravda, tam ho nevedou :/
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: som na neho dnes chcel pozriet v draciku - a tam ho nemaju! :/
    PECA
    PECA --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    Už se to rýsuje. Pytlík 3.

ZELGARIS