• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMG
    TOMG --- ---
    ZELGARIS: pračka a polštář nebo na to speciálně ušité pytlíky s uzavíráním na stáhnutí šnůrkou a po vyprání rozložit někam na ručníky a nechat uschnout.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Je mi jasne ze se jedna o newbie dotazy, neco jsem googloval, ale susit dilky manualne nebo to cistit kartackem se mi fak nechce...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Dalsi stupidni dotaz - jak umyvate a nasledne susite lego?
    Znamy to resi normalne v pracce, kdy lego nacpe do obalu od polstare a vypere to.
    Ja namacim lego do vlazne vody s jarem a pak oplachnu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROENICK: červená lokomotiva couvat umí. Buď postrčením, najetím na zelený obraceč v kolejích nebo přes Android aplikaci ;)

Kupoval jsem to v Marumine store, to nejdražší za 48$, byla u toho i ta mašinka, dvě výhybky atd. Mašinka je jen na tlačítko a jede jen dopředu. Zato je ale minimálně 2x rychlejší než ta červená z 10874 a hraje vcelku návykovou melodii

US $36.35 29%OFF | MARUMINE Toys Duplo Bricks Train Bridge Building Blocks Set for Kids Creative Educational Train Tracks Bricks for Children
    https://s.click.aliexpress.com/e/kfGrFnyAf

Z toho všeho se už daj udělat pěkný věci. Nic dalšího kupovat nebudu, počkám na normalní Lego

ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOOMIX: jo ja musel propojit dve sady (modrej a oranzovej vlak) a jeste tu kde jsou jen koleje aby se daly delat uz pekny veci..

stejne se ale vycita tem vlakum, ze tam nejde delat presne to co deti chtej - hodne dlouhy vlaky (sekaj se pak na zatackach), ze nemaj lokomotivy sprahla vepredu, ze neumi couvat..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TOOMIX: Ten jsem právě koupil k vánocům, a prijde mi to hodne maly. Dik ,dobrej postreh
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SOJKA: loni jsem taky sháněl, přecejen u toho 10874 je ten okruh malý. Skončil jsem na ali u neoriginálu za třetinovou cenu. Ty koleje vypadají jako originál a když vezmu, jak se k tomu děti chovaj...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    nemáte někdo na prodej lego duplo koleje nebo nakej zdroj za rozumnej peniz?
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    HADIAK: Blbe se to hleda… "Acetate Cllulose LEGO" bude IMHO lepsi vyraz...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmm dal som do gugla 1963 lego a vypadlo mi toto :)

BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    ROENICK: No, to acetatovy LEGO vypada, jako by to DDT uzivalo dlouhodobe...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    BLACKHEAD: 56 let je dost :) v ty dobe ti prodali i DDT :)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    KAERO: No, i LEGO ma historii, za kterou by se mohlo stydet.
    Pred rokem 1963 se cihly delaly z acetatu celulozy… Dneska vypadaj hur nez ta nejhorsi cinska kopie.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jo ja jsem teda taky pure lego zastance, ale jen jsem chtel vedet, jak to vidite.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: kdykoliv jsem mel v ruce nejakou napodobeninu lega, tak ty dilky proste k sobe nepasovaly tak dobre. nekdy drzely moc silne, nekdy malo silne. pripadne byly problem dlouhe desky, ktere byly lehce zkroucene. takze doma je z techto imho praktickych duvodu absolutni zakaz vsech napodobenin.

je mozne ze nektere znacky timhle netrpi, ale prejdu na ne az pote, co mi nekdo ukaze jak k sobe pasuji dilky vyrobene dnes a vyrobene pred 30 lety. doma mam lego ze sveho detstvi a vsechno k sobe porad pasuje.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ten 42009 jerab je fakt epic :) zase jsem s tim trochu hejbnul a uz se tesim az to bude komplet.
    PECA
    PECA --- ---
    ZELGARIS: Beru to jako jejich kšeft a zas tak moc mě to neuráží. Prostě to nekupuju. Na druhou stranu jsem musel doma řešit "socializační" situaci ze školy, protože synek nějaké spolužačce zdrbal, že má napodobeninu a snad kvůli tomu i brečela. Takže jsem mu vysvětlil, že to je každého věc, co si kupuje a že třeba někdo si radši koupí značkový hadry, někdo značkové lego a někdo třeba značkový jídlo... a někdo si třeba značkový věci nemůže dovolit finančně.

Doma jsem řekl, že kdyby kupovali nějakou stavebnici, tak radši úplně malou krabičku LEGO, než velkou bednu napodobeniny. Máme doma jednu pirátskou loď (vlastní ženě neporučíš) z Tesca, nevím značku, syn její dílky udržuje v přísné "karanténě" :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZELGARIS: moje srdicko patri Legu, takze nic nez lego zatim neminim kupovat. Ale chapu, ze nekdo vezme cokoliv jineho, kdyz k tomu nema ten citovy vztah.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    NOIK: a Polaci s COBI lepi mezeru na trhu :)

kazdopadne jak se tady stavite k tem fake legum, ale ted nemyslím primo 1:1 kopie jako LEPIN, ale prave original sety od COBI a dalsich
    Jsem koukal na ty jejich tanky a nevypada to zle
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám taky pocit, že tam bylo zbraní mnohem méně.
    NOIK
    NOIK --- ---
    oni mají snad jenom tabu, že nebudou dělat vysloveně vojenský věci ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam