• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    PECA
    PECA --- ---
    ZELGARIS: Beru to jako jejich kšeft a zas tak moc mě to neuráží. Prostě to nekupuju. Na druhou stranu jsem musel doma řešit "socializační" situaci ze školy, protože synek nějaké spolužačce zdrbal, že má napodobeninu a snad kvůli tomu i brečela. Takže jsem mu vysvětlil, že to je každého věc, co si kupuje a že třeba někdo si radši koupí značkový hadry, někdo značkové lego a někdo třeba značkový jídlo... a někdo si třeba značkový věci nemůže dovolit finančně.

Doma jsem řekl, že kdyby kupovali nějakou stavebnici, tak radši úplně malou krabičku LEGO, než velkou bednu napodobeniny. Máme doma jednu pirátskou loď (vlastní ženě neporučíš) z Tesca, nevím značku, syn její dílky udržuje v přísné "karanténě" :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZELGARIS: moje srdicko patri Legu, takze nic nez lego zatim neminim kupovat. Ale chapu, ze nekdo vezme cokoliv jineho, kdyz k tomu nema ten citovy vztah.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    NOIK: a Polaci s COBI lepi mezeru na trhu :)

kazdopadne jak se tady stavite k tem fake legum, ale ted nemyslím primo 1:1 kopie jako LEPIN, ale prave original sety od COBI a dalsich
    Jsem koukal na ty jejich tanky a nevypada to zle
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám taky pocit, že tam bylo zbraní mnohem méně.
    NOIK
    NOIK --- ---
    oni mají snad jenom tabu, že nebudou dělat vysloveně vojenský věci ne?
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Nevím, někde jsem o té "militarizaci" LEGA už i četl. Je možné, že je to jenom "dojmologie". Jako fotřík mám tky posunutý vnímání :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    GREW: nojo, tak jo. mate pravdu.
    GREW
    GREW --- ---
    KAERO: Piratska bambitka 1989 https://www.bricklink.com/...alogitem.page?P=2562&idColor=8#T=S&C=8&O={%22color%22:8,%22iconly%22:0} Piratska puska taky 1989. Prvni Space Police sety jsou taky z roku 1989 a sposta setu ma u figurek neco jako zbrane uz daleko driv.
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: jo, asi jo. ted to vnimam jinak nez jako kluk.
    chladne zbrane byly driv, ale pusky a pistole se objevuji az v posledni dobe.
    ale v tech reklamach je videt, ze v prvnich reklamach nejsou zadne zbrane, pak nastupuje konflikt ala policajt/zlodej, a konci to lezrovyma prestrelkama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: no nevim, rytíři jeli už v sedmdesátkách a ten střílející pirátskej kanón je taky starší než já.
    KAERO
    KAERO --- ---
    WERT: nemuzu si pomoct, ale je to prikladna ukazka toho jak driv v legu zbrane nebyly, a postupne pribyvalo strileni, bourani. asi uz jsem stary fotr, ale vadi mi to.
    BJUSKID
    BJUSKID --- ---
    WERT: Ten vlak jsem jako malý chtěl ale stál strašnou pálku
    KAERO
    KAERO --- ---
    Na konferenci OpenAlt byl prispevek elektronika a lego:
    Konference OpenAlt - Program - přehled přednášek
    https://openalt.cz/2019/program_detail.php?tag=Lego
    prednaska jde stahnout kliknutim na miniaturni ikonku pdfka, a ten soubor neni pdf, musite to otevrit v Impressu/Powerpointu (nebo si to prejmenovat na .ppt a otevrit)

Ale nic moc. Svym zpusobem uz ta anotace je hloupa:
    "Když jsme poprvé letos na Future Portu v Praze viděli nové LEGO® Education napadlo nás, že tohle přece musí jít udělat jako opensource a navíc mnohem lépe..."
    Asi ma typek nadseni, ale imho zapomina ze deti potrebuji perfektne funkcni a dotazene veci, jinak ztraci pozornost. A pokud by chtel udelat obdobny projekt, tak by do toho musel investovat neskutecne mnozstvi casu...
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak jsem byl s klukama v neděli v Czech Repubrick a pěkný modely tam maj! Asi se mi to líbilo víc, než Muzeum lega na Národní.

Jinak tam byl i fajn chlap u kasy. Už jsem vytahoval 600 korun za vstupné 1+2 a on: "Do 100 cm to maj kluci zdarma, no, jeden je na hraně, ale já vám to dám jen za 1 dospělej." Přitom jeden 109 a druhej 119 cm :D Tak alespoň že tak, to bylo příjemný :)
    Ale kdybych šel sám, tak bych se tam asi zdržel dýl než s klukama (4 a 5,5) :)
    BATY
    BATY --- ---
    Pytlík 4/6

BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: Nevim, jakej maj algoritmus pro prodávané stavebnice ;)
    Divný no...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: coz je divne, lebo napr bugatti aj porsche tam maju... (a aj maleho mustanga a fiestu zo speed serie)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: To je pravda, tam ho nevedou :/
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: som na neho dnes chcel pozriet v draciku - a tam ho nemaju! :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam