• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    GREW
    GREW --- ---
    WERT: cobi na aliexpressu?
    EMMET
    EMMET --- ---
    ZELGARIS: Rozlišoval bych legální klony (COBI, Mega Construx, LW-Toys ...) od čistokrevných padělků (LEPIN,...).
    Klony jsou otázka vkusu a názoru, padělky považuji z principu za problematické a podporovat je nákupem za sebepoškozování (v konečném důsledku na tom vždy utrpí spotřebytel, protože když peníze potečou k padělatelům, kteří neplatí designery a jiné autory duševního vlastnictví, jako třeba autory návodů, tak se originální výrobce stává hůře konkurenceschopný a může na to zareagovat buď zvýšením ceny kvůli poklesu prodejů, nebo poklesem kvality).
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KAERO: tak v Batman trilogii od Nolana tomu vozitku rikaj Tumbler, nema to asi byt uplne klasicky batmobil.. ale ten od Burtona ma kouzlo, to jo
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: souhlas. jediny spravny batmobil, ne ta pozdejsi hranata hruza :)
    WERT
    WERT --- ---
    GREW: Na ali bude 11.11. :)
    GREW
    GREW --- ---
    TOMBRIDER: Vyckavam na nakou akci, abych klofnul Bismark, nebo Tirpitz, pripadne Yamato :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    BATY: nice. Muj oblibeny batmobil.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOMBRIDER: jestli jim nekradou napady taky s tim nemam problem...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ZELGARIS: Mám od COBI tank a budu k vánocům si kupovat další (Klimenta Voroshilova) :)
    Beru to jako prostě jiného výrobce stavebnic. Žádný "fake"...
    COBI do zelí Legu neleze, jede si uplně svůj svět. jejich kostičky mi příjdu na vysoké úrovni včetně potisků.
    A prostě nešlo nekoupit T34 Zrzka ("RUDY") včetně šarika :)

VACA
    VACA --- ---
    btw dobre on sariel :)

Driving one of the biggest excavators in the world with the LEGO Control+ app! | LEGO Technic
    https://www.youtube.com/watch?v=njgDC-HTKrM
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    VACA: me proste bere ze vsech Technicu nejvic..asi ze jsem ho videl na nakym tom Lego festivalu v Letnanech a cumel jsem jak je obrovskej.

neco pneumatickyho bych taky rad, to se mi vzdy libilo
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Tak 8455 zas tak oldskool technic neni vlastne. Nevim proc sem myslel ze je to jeste studded technic. Neni.

8421 je jeste takovej z poloviny studded technik..
    VACA
    VACA --- ---
    ROENICK: No priznam se ze jerab MK2 asi ne.
    Jako je peknej, ale jako spubor dilku uz me tolik nelaka neni tam nic specialniho po cem bych prahnul, i teh kol mam “hromadu” mj. z arocse..
    Hlavne je proste (i vzhledem k tomu co jsem psal) pekelne drahej..

To by se mi spis libil jerab 8421, jednak ten buggy motor me tam laka. Ale i jinak se mi celkem libi. Uz sem premejslel ze si ho postavim jen tak, mel by jit z arocse. Ale nevim jestli na to budu mit v tomhle tisicileti jeste cas.. :D

Pak se mi taky libi 8455. Sice oldskool technic, ale pneumatic monster.. :D

VACA
    VACA --- ---
    JANFROG: aha tak pozde ja jsem zrovna mel dopsano a odeslal nez jsem stihl zaregistrovat tvuj vstup :)
    VACA
    VACA --- ---
    JANFROG: asi nosim drivi do lesa, bricklink.com urcite znas. Tam muzes mj vyhledavat sety podle dilku. To mi prijde dobrej ukazatel kdyz se na model divas jako bundle dilku.

Portal je zajimavej dil, je tam 6x. Ale ten dil zase neni tak vzacnej, je prumerna cena je velmi nizka. Vyskytuje se v dalsich 8 setech.
    Timhle zpusobem bych se podival na celej ten set.
    Zajimavej mi tam prijde XL motor https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=58121c01&idColor=86#T=C&C=86
    ze je tam jsou zastoupeny 2 druhy differencialu celkem v 5ti kusech. I kdyz, diff zrovna je hodne rozsirenej.
    Je tam M motor..
    Je tam dnes uz prekonany iR ovladani, ktery bych ale zas tak nezatracoval dokud neni otevrena ta nova generace pro vlastni tvorbu. Imho ale najde vyuziti i v budoucnu pro sekundarni funkce..
    Pak jsou tam ty linearni teleskopy tam je otazka jak jsou pro tebe zajimavy co se vyuziti tyce..

Nejsou tam ale zadny tlumice, napriklad.

Na tvym miste bych nejdriv vytvoril hrubou predstavu co z toho budes chtit vytvaret. A tim padem jaky dilky pro to potrebujes nezbytne a jaky by se ti libily..
    Ty si pak projedes na BL v jakejch setech jsou zastoupeny, vytvoris si takovej seznam setu favoritu a prvni si koupis ten ve kterym je nejvic pro tebe zajimavejch.
    Z tohodle hlediska bych teda zvazoval i barvu panelu..

Me treba jako "starter pack" neprijde vubec spatnej set 9398. V pomeru k cene za kterou se da sehnat second hand ma dobrej pomer zajimanejch dilu.
    Z teh drahejch a malo zastoupenejch v setech treba
    Servo https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=99498c01&idColor=86#T=C&C=86

Nebo dlouhy tlumice: https://www.bricklink.com/...item.page?P=95292c01&idColor=3#T=S&C=3&O={%22color%22:3,%22iconly%22:0}

Jsou tam ale i 4 portaly, 2 large motory, kulovy klouby pruchozi pro axle, 2 diferaky a docela rozumna skala stavebnich prvku na tvorbu.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Nemam Te rad! Vzal jsem tu 42099. Ted si jeste nekde pujcit telefon...

(prosim, ber mou poznamku s nadsazkou, ocenuji ze se snazis poradit!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: da. jezdili jsme s tim v trave i na betonu. jediny problem je ostre letni slunce, ktere prehlusi infra rizeni. v zime se na to lepil snih, nez mi doslo ze to musim nechat vychladnout. jenze to zas zadirala baterka.
    doma na hladke podlaze to klouze, coz je castecne zdroj zabavy. daji se na to koupit gumove cudliky, nebo staci hromada gumicek na pleteni.

JANFROG: tak je otazka jestli te nevyjde lip koupit nejake soucastky samostatne, nebo sbrick. i kdyz bez smartphonu nebo tabletu to je vlastne blbost. portal axles se s trochou sikovnosti a dilku daji nahradit.

SHMADE: hernajs, jasne, dyt to vim, popletl jsem sam sebe :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Je to Milan Reindl, Grohl je jen nick na kostkách... :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ROENICK: záleží na jakej povrch, ty plastový pásy maj svoje limity. (Někdo na to dává gumičky třeba.) Jinak bych se s tim ven nebál, nemá z toho moc co upadnout, resp. nic kritickýho. Taky to mám doma, děti z toho byly nadšený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam