• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    bBTW, v lednu kdyz jsem hral kingdome come tak jsem nemohl nevzpomenout na tvoji stavbu KAERO

    sry za ot:)

    VACA
    VACA --- ---
    BTW neudelame si nejakej indoor domaci lego challange? Ze bychom si treba udelali nejakej generickej set prekazek ktery kazdej muze dat dohromady a zasoutezili vzdalene, ze svych domovu? Ze bychom se trochu vzajeme zabavili a namotivovali. co? ;) ;) Klidne neco jednodussiho na start abychom nekonstruovali dva mesice:D
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: super, o tom jsem vubec nevedel. A umi to vyuzivat motory i jako serva?
    Nicmene ja zatim stale zustanu u klasickejch PF. Jednak ted nejsem situaci kdybych si mohl dovolit do lega dale investovat. Ale i kdybych mel tak, delal jsem inventuru v PF, a mam 8x Large motor. 2x XL motor, 3x servo a 2x Medium motor. Takze myslim s tim na nejakej cas urcite vystacim :D Jen bych sakra fakt potreboval ty poradace. Uz jenom demontaz dulniho rypadla bude celkem dost velkej objem soucastek.. :(
    No ale ten sbrick nebo buwizzbych chtel. Ale ted to neni pro me moc aktualni, a stejne, na doma si s tim iR vystacim, mam i ten proporcionalni ovladac.
    Na blbnuti venku jednak je docela kosa, druhak myslim ze to ted bude muset chvili pockat :(
    Ale kdyz to vezmu z ty pozitivni stranky, ted mam mozna konecne realnou prilezitost ze bych se zvladnul pripravit na ten truck trial:) Nerysuje uz se nejaky novy zadani pravidel kategorie? To je ted asi spis otazka na SHMADEho..
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: mimo to co psal JANFROG, existuje BrickController2, ktery umi ovladat spoustu veci. Navic je vyvijen uz delsi dobu, takze uz celkem stabilni a vyzraly program.

    BuWhizz ma vyhodu ze umi pustit vetsi proudy do motoru, takze pokud chces neco rychlejsiho/divocejsiho, tak je to asi jedina cesta.

    [APP] BrickController2 - LEGO Technic and Model Team - Eurobricks Forums
    https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/120823-app-brickcontroller2/
    VACA
    VACA --- ---
    BTW. vzhledem k tomu jaka jaky obdobi ted prozivame jsem chvili vahal jestli ho spis neprodat protoze v mojem oboru ted neni zadna prace:( Ale neudelal jsem to a nelituju, clovek se tim krasne prijde na jiny myslenky.
    Rozbalil jsem toho defendera kteryho jsem mel doma. A jako ta stavba (jsem ani ne v polovine) je pecka! Musim teda Milanovi Reindlovi (autorovi) smeknout poklonu. Bavi me jeho sofistikovany technicky reseni. Obcas mam pri stavbe pocit jako by to byl nejakej pribeh kde jsou obcas pekny prekvapeni v podobe rozuzleni jak to do sebe zapadne.
    Uz dlouho sem s legem nic nedelal, a opet si naplno uvedomuju jak hodne dopredu potreba pri konstrukci myslet aby to v budoucich krocich zapadlo:) Tak nejak nevim jestli neceho podobnyho bych u svejch MOC mel sanci dosahnout. Ten clovek musi mit v hlave neuveritelnou mapu dilku od ktery se odviji cely jeho uvazovani pri konstrukci. Respekt.

    Nicmene ted jsem stavbu prerusil, protoze mi zvedavost nedala vyzkouset to motorizovat klasickym zpusobem, tak jak to je.



    mno, a bohuzel musim potvrdit, ze po rovny podlaze se to sotva pohybuje. Bohuzel neni to cesta. Museli by se zmenit prevodovy pomery na klicovejch mistech. Nevim, jestli i tak by to fungovalo optimalne.

    Nicmene, zakomponovat PF motor misto fake motoru je skvela prilezitost to cely prozkoumat jak to funguje.
    Ale bohuzel mam tady nekolik bodu ktery me malinko zklamaly.
    High range/ low range mi prijde ze nema prakticky zadnej efekt. Taky bych cekal ze high/low bude zakomponovanej az za primarni prevodovkou, ale je to naopak. (coz je mozna dany tim ze tady to vlastne je koncipovany obracene, pohonna jednotka jsou zde kola ktery roztacej fake motor)

    No, tak ted jsem v situaci kdy se mi to skoro ani nechce dostavovat, ten podvozek me bavi uz tak jak je ted:D a nejradsi bych ted premejslel jak to kompletne prekopat aby se to dalo vyuzit s PF motorem pri zachovani prevodovek :D Ale i tohle je bude dost vysoka latka pro me, zda se...
    Ale ne, dostavim ho, pokocham se, a pak ho asi zase rozkucham a budu zkouset upravy. I kdyz me je vzdycky lito ty modely rozkuchat po tolika hodinach stavby:D Ale od toho to je lego prece! :D To jen za nasich mladejch let nebyly takhle komplexni a na pocet dilku obsahly sety..

    No taky sem proste looser, do dneska nemam poradace na soucastky. Nejak jsem necekal ze tak nahle budu mit prilezitost se doma zabejvat s legem. Ale je to super vazne dobrej recept jak si zabavit mozek. Doporucuju vsem.
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: jsem se na to ze zvedavosti koukal, ale nejak mi neprijde ze by clovek mohl urcit kterej port bude co delat, a mel vic moznosti jak dva motory. Plus tam neni moznost vyuzit vyhodu ze muzou fungovat jako servo. Ale tahle aplikace vyuziva ten mensi PupF hub!

    Jinak jsem ale objevil sarioelovo video kde to vypada ze jde novej hub ovladat prez aplikaci buwizz. Sice je to "totally working", ale kdyz to clovek dokouka do konce, tak zjisti ze opet neni moznost vyuzivat motory jako servo:
    Control LEGO Control+ with BuWizz app: TOTALLY WORKING!
    https://www.youtube.com/watch?v=NwR3cLRQFsE

    A taky nejde motory stackovat na jeden vystup jako u stareho:(
    Za danych okolnosti me pro volnou tvorbu zatim stale vychazi stare power functions (v kombinaci sbrick/buwizz) jako vyhodnejsi. Mj, clovek muze pripojit i osvetleni kdyz je hracicka:D
    Ale to je jen moje osobni preference, a z casti takhle mluvim i proto ze mam starych PF motoru urcitej repertoar, a mam i 3 serva... Takze pro me neni motivace touzit po novym powered up. (spis bych chtel ten sbrick, dva:) Prijde mi ze je i vetsi skala moznosti pro zpusoby umisteni starejch PF motoru. Ale jak rikam je to individualni a nechtel bych od novejch PupF nikoho odrazovat. Nicmene gyro a akcalerometr pro me zrovna neni adekvatni protivaha omezenych moznosti v kombinacich vyuziti. Ale tak snad na tom lego jeste zapracuje:)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BATY: Co to znamena? ;)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VACA:
    SCOONK:
    Jo, to je asi pravda. Me uz ta jejich aplikace tak moc nebere, napsal jsem si vlastni, takze tohle uz neresim.
    EMMET
    EMMET --- ---
    SCOONK: Mají bordel v aplikacích - zkus to nastavit v Power Up aplikaci, ta by měla umožňovat programování vlastních ovládání.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    KAERO: to Porsche je jeste v oukeji podle me. Ta Corvetta je presne to co popisujes.





    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    CHEWBACCA: supr, tak já vybral komplementární set k Saturnu V, taky aktuálně se slevou 20% z už původně celkem fér ceny:



    https://m.alza.cz/hracky/lego-creator-expert-10266-lunarni-modul-nasa-apollo-11-d5745595.htm?o=16
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    VACA: Teď jsem si zkusmo nainstaloval aplikaci (LEGO Technic Control, Android) a vypadá to, že jsou tam skutečně jen 3 přednastavené modely (layouty zapojení), možnosti přizpůsobení nevidím. No nic, jdu prozkoumat BuWizz a S-Brick, možná, že s tím Lego něco udělá, než se rozhoupu a něco koupím.
    VACA
    VACA --- ---
    JANFROG:Budu rad kdyz mi to vyvratite. Co jsem zatim mel moznost videt a pochopit. Tak kazdej model ma svuj profil v aplikaci. Zatim tam byly jen ty oficialni modely, a dokonce kdyz clovek treba odpojil jeden prvek (ptotoze by napr MOC chtel vyuzivat jen jeden motor) tak uz se to nechtelo ani sparovat.
    Resp. v dobe kdy jsem to videl tak bylo mozny to pouzivat jen v layoutu pro tu kterou konkretni stavebnici.

    Takze uz je to otevrene? Muze napojit libovolny motory do libovolnejch portu a vytvorit vlastni layout ovladani?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SCOONK: 42099 mam.
    která bude obsahovat motory a servo.
    Trik je v tom, ze tyhle nove XL a L motory umi fungovat jako motor i jako servo. Zalezi na softwaru :-)
    VACA:
    imho se s nima zatim moc dobre neda stavet vlastni kreace.. ale treba uz to poladili -?
    Proc by to neslo?

    I ten technic hub je zajimavej, ma v sobe gyro a akcelerometer, s tim se muzes celkem vyblbnout...
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    VACA: Defender je skvělej, moc mě bavilo to stavit, ale pro 5ti letýho kluka je to zatím jen hromada koleček, ze kterých nemá rozum a neocení to. Počítal jsem s vykucháním převodovky a komplexní úpravou pro motory, převodovka a spol. je sice moc pěkná a dobře vymyšlená, ale přidaná hodnota pro hraní je (pro syna) nulová.
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    VACA: Díky za témata k zamyšlení, přišlo mi to právě jako rozumný set použitelných dílů v bundlu s motory (2 x XL) a servem, které se zároveň hodí na rozhýbání Defendera. Omezení na "konkrétní model" mě vůbec nenapadlo, myslel jsem, že je to prostě nový formát motorů + ovládání, který podle potřeby použiju v MOC. Jezdit budeme tak 50/50 indoor/outdoor, z toho důvodu jsem nechtěl IR ovládání...Jdu ještě prozkoumat nákup samostatných PF motorů + BuWizz nebo S-Brick.
    VACA
    VACA --- ---
    SCOONK: Ps, s tim defenderem to bohuzel vypada, ze jeho motorizace spis obnasi uplne se vzdat ty sekvencni prevodovky, a vubec puvodniho konceptu hnaciho ustroji. Je tam spoustu kolecek navic, a cele je to koncipovane tak ze kola prez obe ty prevodovky (kdy se to vraci tam a zpatky) tocej motorem. Obracene to bohuzel prej moc dobre nefunguje a je to pro motor hodne velka zatez.. :/
    A nebo to fakt hodne prekopat cely a upravit na miru, coz ale nebude uplne lehky, vzhledem k tomu jak je to komplexni..
    VACA
    VACA --- ---
    SCOONK: Jen bych si kladl otazku jak jsou na tom nove powered up, uz umoznujou MOC, nebo jsou stale pouze na miru tovarnimu modelu?
    Sice jestli zatim jeste stale neni vetsi svoboda kreativity ty klasicky power functions plus idealne treba sbrick.

    Jinak u tohodle setu mi prijdou velmi zajimavy ty huby s planetovou redukcni prevedovkou a novejma cv-joints.. ale z mojeho pohledu je to malo pro ospravedlneni celeho setu. Plus ty nove PupF nejsou kompatibilni se starejma PF a imho se s nima zatim moc dobre neda stavet vlastni kreace.. ale treba uz to poladili -?
    Jinak jo dobrej zaklad dilku pro vlastni kary tam asi je, ramena, tlumice, diferaky, novy redukcni huby...


    SCOONK
    SCOONK --- ---
    Přišel čas oživit naše Technic modely motory (např. Defender). Výhledově uvažuji o BuWizz/S-Brick, nyní ale chci stavebnici, která bude obsahovat motory a servo. Největší smysl mi dává asi tento set: https://www.lego.com/cs-cz/product/4x4-x-treme-off-roader-42099

    Je to dobrý nápad, nebo poradíte vhodnější set?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ja mam vzdycky pocit u technic modelu podle opravdovych aut ze karoserie vypada jako by ji nekdo rozbil kladivem a svaril zpatky. Ze prilis moc znasilnuji technic dilky aby to melo tvar jako ma opravdove auto. Treba Mack Anthem vypada dobre protoze ma spoustu system dilku. Ale to porsche je hruza. Nebo ten jerab - vypada dobre, protoze je design prizpusoben moznostem technic dilku. Ale bugatti chiron - nic moc.

    On to dela ostatne i Sariel - na mechaniku pouzije technic dilky, a na tvar pouzije normalni system.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam