BTW. vzhledem k tomu jaka jaky obdobi ted prozivame jsem chvili vahal jestli ho spis neprodat protoze v mojem oboru ted neni zadna prace:( Ale neudelal jsem to a nelituju, clovek se tim krasne prijde na jiny myslenky.
Rozbalil jsem toho defendera kteryho jsem mel doma. A jako ta stavba (jsem ani ne v polovine) je pecka! Musim teda Milanovi Reindlovi (autorovi) smeknout poklonu. Bavi me jeho sofistikovany technicky reseni. Obcas mam pri stavbe pocit jako by to byl nejakej pribeh kde jsou obcas pekny prekvapeni v podobe rozuzleni jak to do sebe zapadne.
Uz dlouho sem s legem nic nedelal, a opet si naplno uvedomuju jak hodne dopredu potreba pri konstrukci myslet aby to v budoucich krocich zapadlo:) Tak nejak nevim jestli neceho podobnyho bych u svejch MOC mel sanci dosahnout. Ten clovek musi mit v hlave neuveritelnou mapu dilku od ktery se odviji cely jeho uvazovani pri konstrukci. Respekt.
Nicmene ted jsem stavbu prerusil, protoze mi zvedavost nedala vyzkouset to motorizovat klasickym zpusobem, tak jak to je.
mno, a bohuzel musim potvrdit, ze po rovny podlaze se to sotva pohybuje. Bohuzel neni to cesta. Museli by se zmenit prevodovy pomery na klicovejch mistech. Nevim, jestli i tak by to fungovalo optimalne.
Nicmene, zakomponovat PF motor misto fake motoru je skvela prilezitost to cely prozkoumat jak to funguje.
Ale bohuzel mam tady nekolik bodu ktery me malinko zklamaly.
High range/ low range mi prijde ze nema prakticky zadnej efekt. Taky bych cekal ze high/low bude zakomponovanej az za primarni prevodovkou, ale je to naopak. (coz je mozna dany tim ze tady to vlastne je koncipovany obracene, pohonna jednotka jsou zde kola ktery roztacej fake motor)
No, tak ted jsem v situaci kdy se mi to skoro ani nechce dostavovat, ten podvozek me bavi uz tak jak je ted:D a nejradsi bych ted premejslel jak to kompletne prekopat aby se to dalo vyuzit s PF motorem pri zachovani prevodovek :D Ale i tohle je bude dost vysoka latka pro me, zda se...
Ale ne, dostavim ho, pokocham se, a pak ho asi zase rozkucham a budu zkouset upravy. I kdyz me je vzdycky lito ty modely rozkuchat po tolika hodinach stavby:D Ale od toho to je lego prece! :D To jen za nasich mladejch let nebyly takhle komplexni a na pocet dilku obsahly sety..
No taky sem proste looser, do dneska nemam poradace na soucastky. Nejak jsem necekal ze tak nahle budu mit prilezitost se doma zabejvat s legem. Ale je to super vazne dobrej recept jak si zabavit mozek. Doporucuju vsem.