• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    ANDR3E: Už je někde velikostní srovnání? Vypadá to, že by to mohlo být zhruba ve velikosti toho oranžového chevrolletu
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    LEGO Technic 42111 Fast & Furious Dom's Dodge Charger offiziell vorgestellt | zusammengebaut
    https://zusammengebaut.com/...nic-42111-fast-furious-doms-dodge-charger-offiziell-vorgestellt-91101/

    ROENICK
    ROENICK --- ---
    GREW: jasne nemusim to mit totalne zakrytovany ale to stary auto je zas jak takovej autokrosovej special svarenej z trubek :) mam rad neco mezi

    obecne spis mam radsi ty pracovni stroje nez zavodni auta z posledni doby Technicu
    GREW
    GREW --- ---
    WERT: Me to totiz pripada, ze driv se to snazili daleko lip vymodelovat s tim, co meli k dispozici a dneska misto toho proste frknou nakej novej tvar do lisu a nazdar.
    WERT
    WERT --- ---
    GREW: taky me prijde ze ty kryty jsou tam zbytecny...
    VACA: jen at si zvykaj, a zoceluji se... tak nikdo nerika ze v tom musi sedet ... ale proste nahrnes lego na misto a zavres to...
    GREW
    GREW --- ---
    ROENICK: No vidis a me ten starej technic 8880 prijde hezci, nez ten defender.
    KAERO: Me totiz prijde, ze 8880 byl "cistokrevnej" technic, zatimco ten defender je spis takova variace na radu Model Team, nez Technic.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: heh, no jasne, myslel jsem to jako ukazka otevrene konstrukce :)
    ale zase to melo jen 1343 dilku! a mechanicky to melo to same co defender s 2573 dilky (az na sekvencni razeni, tady bylo manualni).
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KAERO: to je neskutecny jakou to urazilo cestu..to auto je dnesnim meritkem uplne hnusny :) a v ty dobe top
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: to jsem se mozna nevyjadril nejlip. ten defender ma sice hezkou karoserii, ale zase nejsou videt ty prevody a tudiz se clovek nemuze koukat jak se toci ozubena kolecka jak funguji prevody. me prijde ze nejlepsi je treba stara 8080. spousta funkci, a zaroven otevrena karoserie, takze jde vsechno videt. ten anthem taky dobry, protoze ta hlavni mechanika je na navesu, takze pekna kapotaz tahace nic moc neskryva. ten defender sice vypada pekne, ale neni videt dovnitr na prevody. no ale zase ta karoserie jde doufam snadno sundat?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREW: Já taky, ale taky jsem neměl stavebnice, kde bylo 3000 kostiček
    VACA
    VACA --- ---
    GREW: ja myslim ze jo, zejmena v tom detskym veku kdyz s tim operujes. Tenkrat jsem mel v hlave taky slusnou "mapu" jaky dilky mam, a vedel jsem presne co chci najit..
    GREW
    GREW --- ---
    DIXIE:
    HONCKA: No jde o to, co si pamatuju, tak jako malej sem si legem hral (stavel MOC a obcas podle planku puvodni set) a roztrideny sem ho nemel a kdybych to mel pokazdy pri uklizeni tridit, tak by to pro me byl hroznej opruz a naopak hledani tech spravnejch kosticek me vlastne bavilo a patrilo to k tomu "hrani si s legem". Ted sem si uvedomil, ze sem musel/musim bejt autista, nebo tak neco, kdyz sem si pamatoval drtivou vetsinu kosticek, co jsem mel a vedel sem co ma cenu hledat a co ne, protoze to nemam a to sem mel cca jeden suplik pod postely plnej... Asi neco takovyho https://www.vyprodejpovleceni.cz/...jIaHeNaika0KDakehTxUTSVVNDLmOxogMDqMzjhY29AoRyorKQIaAopjEALw_wcB Nebo to je normalni, pamatovat si to?
    VACA
    VACA --- ---
    Jinak teda konecne jsem dostavel VACA toho defendera. A jsem z neho unesenej. Je to asi nejpovedenejsi, nejhezci technic ve smyslu "maketa auta" jakej jsem kdy v ofiko setu videl. Jako pri vsi ucte k porshatum a chironum,(ktery nemam) ale i diky tomu krabicoidnimu tvaru je to velmi ucelenej vymazlenej design po esteticky strance. (A prijde mi i hezci nez skutecnej novej defender kterej vypada jak pouzity mejdlo:)
    Vubec to neni tak deravy jako jiny technic auta. . Zkratka to nedela ten dojem kladivem zbouchany nabourany kary, jak pekne popsal KAERO, s cimz v zasade u teh supersport aut souhlasim.

    Ale i po ty mechanicky strance je to pecka. Ma to asi nejlip fungujici perovani v pomeru k mhotnosti modelu co zatim v oficialnim setu technic predvedl. Pruzi to mekce ale drzi si to svetlou vysku, pri sjezdu z prekazky se to krasne zhoupne a propruzi. Pusobi to celkem dost realisticky.
    Plus fakt ze to ma sekvenci 4st prevodovku s redukci, pohon vsech kol a mezinapravoveh diferak.. tak trochu mi prijde ze to strcilo do kapsi chyrona i porshe v pomeru k cene.. Ok nema to tu exklusivni krabici a PR material automobiky v navodu. Ale jinak...

    Rozkodoval jsem tu soustavu hnaciho ustroji, zpatecka je razena primo z "motoru" takze nejde prez redukci ani hlavni prevodovku. A jediny co Milanovi Reindlovi trochu uteklo, ze ty prevody jsou naopak. Tzn ze kdyz je redukce na "lo" tak se toci motor pomalu, a na "hi" rychle. Ale ve skutecnosti je to naopak, zejo:) Kdyz date u offroada "lo" tak motor ma velky otacky aby mel moment. :) To se tyka i toho ctyrkvaltu ze na jednicku se toci motor pomalu... To je malicko fail. :D
    Taky je super ze ty disky kol maj vysunutej "naboj" hodne ven jako u skutecnejch aut, takze to zataceni je monohem vic v ose. Heureka! Konecne na to v legu prisli.. :D Sice tim padem nejdou pouzit "naruby" jako bezny technik kola, ale funkcne je to velkej rozdil.

    VACA
    VACA --- ---
    JANFROG: zrovna jsem to chtel navrhnout, postavit detem nejakej buldozer, nebo treba angazovat 42030 :D Ale je mi jasny ze tim se ten uklid protahne o dalsich pul hodiny hrani.


    WERT: nemuzu si pomoct ale kdyz tam vidim ty deti jak v tom pytli s legem sedej tak mi to evokuje:

    :D

    ja jsem jako dite mel na lego jednu krabici, a kdyz jsem si s tim hral tak to proste bylo vysipany na podlaze vsechno kolem me:) Pak jsem to samozrejme musel vsechno uklidit. A nebudu vam lhat, ze jsem obcas nejakej dilek zasantrocil. :( Ale to bylo trochu dany i tim ze jsem mel z lega postaveny svoje MOC se kterejma sem si hral i mimo stavebni proces. Sice ze jsem mel treba nejaky vozitka atd a s nima jsem podnikal ruzny mise po pokoji, potazmo byte...
    Jako jo, dneska na to pohlizim uplne jinak, ale tenkrat to byla proste predevsim hracka, no. Tzn i ty veci z toho postaveny.. Zase ne ze bych to tahal nekde po venku to vubec. Ale mam rodice rozvedeny od svejch 8mi let, mezi kterejma jsem tak nejak svobodne pendloval. A s tim byla spojena i nekonzistence uchovani toho lega, no..
    Ale jinak musim teda konstatovat, ze z detsvi jsem mel tak nejak v mysli ze mam obrovskou hromadu lega. Nektery ty sety mi prisly velky, ale kdyz jsem to po mnoha letech privezl od mamy ze to nejak zkompletuju, tak v porovnani s jednim dnesnim vetsim technic setem musim konstatovat, ze ono toho vlastne zas tak moc nebylo, a ty sety na dnesni pomery tenkrat vubec nebyly velky.. Az jsem byl vlastne prekvapenej jak malo toho vlastne je, jak maly vlastne tenkrat ty sety byly..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREW: Kluk má normální lego nevytrideny a technics má vytriděný ve 12 boxech od Stanleyho a chce i krabice na normální lego, že ho baví stavět a nebaví hledat součástky, nebo případně vymejslet, jak to něčím nahradit
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    WERT: tam muzes zavrit Lego i s detma kdyz budou zlobit
    BONGI
    BONGI --- ---
    DIXIE: To nejde. U nás to nakonec skončilo jako jeden velký mix, jenomže s tím pak už si nechtěli hrát, protože se jim blbě hledaly kostičky. Ještě měly jednu fintu, všechno, co postavily, muselo "na výstavu", aby to nemusely rozebírat a uklízet. Nakonec jsem ten velký mix sesypal do velké krabice, přidal návody, krabice a zbytky krabic .. a uklidil do sklepa. Před deseti rokama (to mi bylo šedesát) jsem to vytáhl, týden třídil, kupoval organizery a kompletoval stavebnice, že to prodám. Nojo, jenže mě to chytlo a od té doby, kupuji mixy, stavebnice, dílky na bricklinky a stavím, kompletuji a bavím se. Chce to počkat. :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    AXTHEB: Tak tak, ja uz ty sve (3, 6) vycvicil tak, ze vecer to probiha asi takhle:
    Ja: "Holky, prosim uklidte to"?
    Jedna nebo druha: "Ne, to rozhrabala (ta druha), ja to uklize nebudu"
    Ja: "V pohode, tak bezte spat, ja to uklidim sam."
    Starsi "Ne ne, ja uz to uklizim!"
    (a muze se pretrhnout, aby to bylo hotove driv, nez vstanu ze zidle :-)

    Ale mam v planu na 42099 pridelat dopredu legovou radlici, aby se to dalo pouzit na shrabovani kosticek na hromadu...
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    GREW, ANDR3E: Nechtel jsem rozjet flame trideni netrideni, to je jak tabs vs spaces u programatoru, kazdy to ma nejak ;)

    Zduraznuju ze jim to nevnucuju, spis kopirujou priklad, mam nejaky technik a ten mam celkem striktne vytrideny, jedou ty same stousovaci krabicky od zmrzliny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam