moje neter mela klasickou RC buginu na dalkove ovladani (revell), jezdila celkem rychle a klukum se to libilo. tak jsem zkousel neco postavit z technicu. ale standardni power function motory jsou celkem pomale/slabe a vsechny rychlejsi MOC pouzivaji motor RC Race Buggy 5292:
BrickLink - Part 5292 : Lego Electric, Motor RC Race Buggy [Electric, Motor] - BrickLink Reference Catalog
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=5292#T=P&C=11
Jenze tenhle motor dnes stoji minimalne 1500,- Kc! coz je silene. posledni set s timhle motorem byl vydany roku 2006. takze jsem se vyjimecne uchylil k cinske kopii:
New Power Functions Series the monster Motor model Building Blocks Compatible 88003 Classic Technic Toys for children|Blocks| | - AliExpress
https://www.aliexpress.com/item/32869762088.html
postavil jsem s timhle motorem jednoduche auticko, a svisti to jako blesk, v pohode se to vyrovna te RC bugine, uz je to natolik rychle ze se to neda pouzivat doma a je to spis hracka na ven. musel jsem k tomu pridelat narazniky na pruzinach, takze to zvladne i par narazu do steny v plne rychlosti.
jen to chce sbrick nebo neco takoveho. motor zere jako divy, a standartni infra ovladani k power functions nedoda potrebny proud. mam sbrick, a s tim to funguje dobre, akorat se pri delsim jezdeni asi prehriva a chce to pockat par sekund nez zchladne a zase doda plny vykon.
ovladni pres tablet detske ruky moc nedavaji, takze je k tabletu pripojeny bluetooth gamepad, a program brickcontroller2 od Isztvana Murvaie (google play). takze kluci ovladaji joysticky gamepadu.
navic jsem zjistil dalsi vyhodu lega - neter sem tam vrazila tou svoji buginou do stromu nebo kamene, takze casem ulomila celkem masivni, ale plastovy zaves kola. jako nahradni dil to nejde koupit, takze jsem zkusil 3D tisk, ale to taky nevydrzelo dlouho. jenze lego auticko ma vyhodu, ze po fakt spatnem narazu se bud rozleti, nebo se nalomi nejaky dilek, ktery ale snadno koupim na bricklinku za par korun.
fakt nechapu proc lego nema nejaky set s nejakym rychlejsim autem na dalkove ovladani ve stale nabidce. ta bugina od netere ma problem - jezdi to, zlomi se to a konec. kdezto lego auto clovek muze predelat, doplnit, zmenit na pasak. jen to musi jezdit rychle, coz dneska nic takoveho neni. jestli to dobre chapu tak ani nova rada poweredup/control+ nic rychleho nema. skoda.