• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja technick fig mel vzdycky jako zaporaka, proti kteremu bojovali rytiri, pirati atd :)))

    ehm, jsem se nechal trochu unest :-D
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: to me prijde zvlastni. mel jsem jako maly 2 technicy. jeden byl snezne auto s technic figurkama. Druhy model podvozku auta, ktery byl v uplne jinem meritku. A vubec mi to nevadilo, prislo mi prirozene, ze model podvozku musi byt mnohem vetsi, aby se ukazaly vsechny technicke vlastnosti opravdoveho auta. dobre se hralo s obema.

    Dokazal bych si predstavit i dneska nejakou radu technic s figurkama, ve vicemene stejnem meritku, vic zamerena na detske hrani, a pak modely v jinych meritcich, jako jsou treba liebherr nebo chiron.
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: Přežijí léto? :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    EMMET: no tak to je přesně moje hypotéza, ale rád bych věděl, jak to bylo ve skutečnosti.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jo a jak tu šla řeč o kupování setů kvůli figurkám :-] Z mé palubovky.

    EMMET
    EMMET --- ---
    CROSS: Neznám insider story, ale nejčastěji se objevuje argument, že figy by je nutili stavět modeli v konkrétním měřítku, což by je dost omezovalo
    CROSS
    CROSS --- ---
    EMMET: technic figs mi chyběj, nějaká insider story o tom, proč je Lego přestalo dělat, by mě docela zajímala.
    EMMET
    EMMET --- ---
    PJOTRIK: Přiznám se, že na jednu stranu chápu, že minifig je ikonický tvar, na druhou stranu, tím že jde o nejstarší design si myslím, že je trochu brzda v dalším modelování - minidolly z friends a přidružených řad mají proporce mnohem bližší člověku, takže se i lépe vyjadřují konkrétní zobrazované postavy. Ale popravdě nejzajímavější mi přišli buď technic figové nebo Jack Stone, protože měli pohyblivé končetiny a umožňovali mnohem větší pozovatelnost...
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    Já k bionicle dodám, že jsem si taky myslel že to není moc lego - pak to dostal do ruky syn, a přesvědčil mě, že je to plně funkční součást technicu, a stavěl z toho skvělý věci. Měl něco takovýho:
    https://www.lego.com/cs-cz/service/buildinginstructions/8567
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    Pro me Bionicle hlavne je genericka hracka/stavebnice, vubec v tom nevidim to Lego. Podobny problem mam i treba s Friends figurkama
    GREW
    GREW --- ---
    ZELGARIS: Za sebe muzu rict, ze ani jedno me nak vyrazneji nezaujalo, takze pro me stale plati, ze bionicle a drtiva vetsina jeho odvozenin se mi moc nelibi. Jeden z mala ktery se me tak nak zaujal je prave set 75120 K2SO. Myslim si, ze s tim ma stejny/podobny problem jako s technic sety jako Bugatti, kdy diky tomu, ze jsou ty modely skladane z technicu a snazi se vytvorit nake krivky a linie, ktere vetsinou moc presne vytvorit na postavach a autech nejde, pricemz se este ani vetsinou nepovede dodrzet meritko, to pak pro me ve vysledku vypada "rozbite".
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZELGARIS: tens sliz!!!
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    A pak samozrejme uplny mix a urcite proflakly


    CUSTOM LEGO Aliens Xenomorph
    https://www.youtube.com/watch?v=NLX2Bo7juvs


    Ale jinak jako normalni Bionicle taky nemusim a taky nechapu, jak to mohlo byt tak uspesne, ze to jednu dobu drzelo Lego v plusu...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jsem si kvuli tomu K2S0 kupoval tu hlavu, abych si ho poskladal :)

    Nebo original LEGO

    A moc
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jinak diky Bionicle hlavne mame treba Hero Factory radu a diky tomu i z ni vychazejici paradni mocy michajici technic, bionicle/hero factory a system
    napr. original 75120 K2SO vs predloze vernejsi moc

    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    [ENG CC] LEGO Bionicle Moccist in Korea who dreams of reviving the LEGO Bionicle series.
    https://www.youtube.com/watch?v=PcU4ykmSYTg
    EMMET
    EMMET --- ---
    MICTECH: nemáte náhodou někdo cz titulky k tomu dílu o Legu? Anglicky je to na mě nějaké rychlé (ale asi to skončí tak, že si to pustím na tabletu a budu stopovat EN[CC] titulky).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Taky si myslím, že Bionicle měl úspěch, protože s tím udělali i filmy

    BIONICLE: Mask of Light (1080p HD)
    http://www.youtube.com/watch?v=ep7fZkUwqVg
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Ohledne uspechu Bionicle a nebo failu, ktere Lego udelalo doporucuju kouknout na The Toys That Made Us - https://www.netflix.com/title/80161497
    EMMET
    EMMET --- ---
    Tak já se trochu rozvášním:) Bionicle přivedl k Legu dost specifickou skupinu lidí a jeho sběratelé byli asi vždy trochu stranou ostatních. Z mého pohledu to byl jeden z mála úspěšných projektů diverzifikace portfolia - constractiony se líbili lidem, kteří měli rádi akční figurky s pohyblivými klouby.
    Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že Bionicle byl první, který přinesl propracovaný kloubový systém spojů - jasně, už dřív byly nějaké kloubové spoje v City, možná technicu, ale co si pamatuji, tak šlo jen o volné spojení, ne kloub, který drží polohu a unese nějakou váhu. Do této podoby rozpracovali malé klouby až Mixels.
    Dále si myslím, že constractiony pomohli LEGO osvobodit ze zajetí pravoúhlé estetiky - trochu škoda, že fandové nakonec stavěli mnohem propravanejší a hezčí figuríny - nicméně také nejspíš z mnohem více kostek.
    Bionicle představil mnoho součástek, které se dnes používají naprict tématy (malé a velké drápy, oči, které se používají jako maják, oči, které se v různých barvách používají jako světla nebo nějaké zančky... A údajně, jako původně podtema technicu rozvinul Bionicle ozubená kola s možností napojení pod úhlem, která postupně vytlačila lámající se korunkové ozubeni).
    Nejzajímavěji vypadaly constractiony v podobě Star Wars figur, měly občas i docela zajímavé pohybové funkce - docela mi chybí nějaká taková řada v současné době.
    Takže za mě má Bionicle přehlíženou zasluhu o rozvoj stavebních technic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam