• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KEJML
    KEJML --- ---
    BATY: Já vidím sbírku brouků
    BATY
    BATY --- ---
    T6MA: Já nic nevidim...
    T6MA
    T6MA --- ---
    Tak sem si poprve udelal radost jinym legem nez technicem a nejsem zklamany. V prubehu stavby me mrzelo, ze to nema aspon zataceci kola, ale ve finale je to tak peknej, masivni model plnej detailu, ze se bez nich rad obejdu. :)

    BATY
    BATY --- ---
    NTR23: Pěkný! Ještě, že jsi tam dal ty zubní nitě jako měřítko...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Musel jsem vytisknout . Kam se hrabě FEJKA z IKEA

    KULA
    KULA --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    Borci, jaký je rozdíl mezi SATURN V 21309 a SATURN V 92176, 309 je za ~7k a 176 za 3k. Obojí má stejný počet dílků, z krabice nemůžu poznat rozdílu...Něco mi říká, že 309 byla původní, ale přes zájem udělali další edici....
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Prosím, kdo už máte koupený buket, nebo bonsai, je v návodu/manuálu/letáku, či v čemkoliv jiném, co je uvnitř krabice zmínka o druhé stavebnici? Prostě mě zajímá, zda se z kytky člověk může dozvědět o bonsai, případně obráceně?

    Díky za info.
    BATY
    BATY --- ---
    JUNGLER: Rozbila se ti, stalo se mi to taky, někde to to je, když budeš filtrovat :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Válčim tu s duplo mašinkou, takovou tou červenou. Dokoupil jsem klukovi most a ten bazmek mašinka ho ani nevyjede :D prostě jí zacvakaj kolečka a mašinka zastaví. Předpokládal jsem, že ty věci dělají nějak vzájemně kompatibilní. Je to normální nebo je naše mašinka jednoduše rozbitá?
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: to bohuzel nevim. vicemene jsem napsal to co tady, a dostal jsem duraznou nastvanou odpoved ze uz prece jednou napsal ze navod je jen pro tu skupinu a nikoho jineho. for je v tom, ze ta "skupina" je facebookova skupina kterou sleduje par set lidi (a odhadem alespon 3 cinsti kopirovaci lega :) ). predstava ze neco zustane pod poklickou ve skupine stovek lidi na internetu, je nekde mezi totalnim silenstvim a naivitou pulrocniho mimina.

    jiny typek, Mr. Kleinstein, dal na lego ideas parni stroj. mel kolem 1000 hlasu ale uplynul cas a navrh byl zamitnut. tak dal verejne .io soubor a nikdo ho za nic nepopotahoval.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Kdyz jsem mu napsal, ze v podminkach nikde nevidim, ze by nesmel zverejnit navod, tak se na me docela nastval.

    A co ho tak nastvalo?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: thx za info
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS, GOSHEWAN: nejak si to vsichni mysli, ale ja to v podminkach proste nevidim. Dokonce jeden neuspesny autor (dosahl 10k, ale neuspel ve finalnim vyberu) nekde publikoval svuj vytvor, se slovy ze to je jen pro lokalni skupinu a nikoho jineho. Kdyz jsem mu napsal, ze v podminkach nikde nevidim, ze by nesmel zverejnit navod, tak se na me docela nastval. Aniz by teda ukazal kde to podle neho v podminkach je.

    Mam pocit ze tady uz jsem to taky resil? Ja tam vidim ze se nesmi prodavat:
    "You may not sell any items, physical or digital, related to either the Product Ideas or Contest Entries submitted to the platform. "

    Ale nevidim zakaz publikovani navodu verejne zdarma. Naopak tam je psane:
    "LEGO grants each submitter ... any of the following non-commercial uses:
    Posting pictures or other information about a submitted Product Idea...
    Permitting a photograph or other content or information about a submitted Product Idea or Contest Entry to be published in a magazine or book, or in an online forum such as a fan website or a blog, provided that no compensation is paid to the submitter;..."

    LEGO IDEAS - Terms of Service
    https://ideas.lego.com/terms
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: tez jsem si myslel ze jednou z podminek pro IDEAS je, ze nesmis zveřejnit navod
    KAERO
    KAERO --- ---
    GOSHEWAN: u cinanu se pohybuje hodne kopii ruznych MOC z lego ideas. zkus si projit aliexpress. a dovolim si tvrdit, ze toho gogha bych obslehnul i ja. vnejsi podoba by zustala, vnitrni by byla jina. neni to az tak komplikovana stavba a vetsina modelu je videt na renderech z lego ideas. akorat me by to trvalo mesic, spravny cinan to da urcite za 2 dny i s pozadavkem na vyrobu :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    KAERO: Aha, ja prave mel za to ze by to autor nemel sirit dal, moje chyba. Co se tyce renderu, tak tam jsou fotky od lidi co si to uz koupili, vypada to vicemene stejne jako na obrazku. Ackoli bych nechtel snizovat kopirovaci schopnosti Cinanu tak jen podle obrazku to asi tezko obslehnou, ne? I kdyz kdo vi, je fakt ze v tomhle maji asi nejvetsi zkusenosti (:

    Ja bych tu nechtel polemizovat o tom co je nebo neni moralni, jen me zarazilo ze to maji hotovy produkt driv nez to bylo oficialne schvalene (nemluve o tom, ze do ofiialni vyroby bude asi jeste daleko).
    WERT
    WERT --- ---
    WERT: teda neco podobnyho :)
    WERT
    WERT --- ---
    tohle jsem mel :)

    XXL LEGO Go-Kart! | Design & Build | #1 - Mantis Hacks
    https://www.youtube.com/watch?v=Ae7XLg3RFWY
    KAERO
    KAERO --- ---
    GOSHEWAN: 1, nejaky cinan to obslehne uz jen podle obrazku. 2, to na aliexpress je render, buhvi co a kdy ti dojde domu, uz jsem cetl ruzne recenze na jine kopie. 3, smlouvu lego ideas jsem cetl, ale nevim o tom ze by jsi nesmel zverejnit instrukce na svuj MOC v lego ideas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam