• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: to tisknu na tiskarne. prodavaji se papiry s vodoobtisky pro inkoustovky i laserovky.
    GREW
    GREW --- ---
    BONGI: Zip sacky z ikei a dreveny bedynky z hornbachu :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Ti, z vás kteří kompletují většinou staré sety city a space, kde se jen těžko shání krabičky, jak to děláte? Zkompletujete a zase rozpustíte do mixu? Já, teda zkompletuji, přidám originál nebo vytištěný návod a čislo setu, a vše uložím do zipového sáčku. Ten pak zařadím podle tématu do příslušné velké krabice. Abych se v tom vyznal, zadám pak set do mé databáze na Rebricable, kde mam listy podle hlavních témat. Pokud jde o větší set, kupuji skládací barevní krabice různých rozmětů a ty pak polepuji obrazky skutečných krabic. Jak vy?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Já to teď dělám primitivně. Vytisknu na LP, podlepím tenkým oboustranně lepicím filmem, z druhé strany tenkou průhlednou isolepou a vystřihnu. Je to humpoláčtější a tlustší než obtisk, ale zase o má výhodu snadné výměny.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: To jsem delal, když jsem ještě stavěl kity. Ale chce to umět kreslit a to já moc neumím.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ja si delam potisky pomoci vodovych obtisku, a prosvitani barvy kostky jsem nepozoroval. a hlavne vysledek vypada jak prava potistena kostka, lepsi nez foliove nalepky co mam na starsim legu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BONGI: My jsme to řešili s kolegou ohledně modelu Architect a Berlinske zdi. Nedařilo se sehnat tři kostky, kde je “graffiti”, tak jsem si je z fotek a pdf návodu prekreslil a potisknuli jsme přímo ty součástky na ÚV tiskárně. Vyšlo to skvěle a barva drží.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GREW: Kamarád má malou soukromou tiskárnu a občas mi nějaké udělá. Nejhorší je sehnat obrázek originálu ve správném měřitku, ideálně vektorový formát. Pokud se to podaří tak jsem u něj udělaných samolepek narazil na dva problémy:
    1. U obrázků udělaných na transparentní folii a přilepených na tmavší kostky, barva kostek prosvítala a měnila barvu samolepky - typicky žlutá samolepka a červená kostka atd.
    2. U obrázků na bílé folii zase docházelo k odlupování/odírání zvláště červené barvy.

    Docela by mne zajímalo, jestli máš stejný problém?
    Já si u něj dokonce nechávám dělat folie na krabice, pokud nemám originál. Nemá to s originálem nic společného ani co do rozměru, ale vypadá to dobře a lépe se to uskladňuje.
    GREW
    GREW --- ---
    btw, kdyby mel nekdo zajem. Nejsou to originaly, je to nove tisteny, bud na transparetnim podkladu, nebo na bilym a teoreticky muzu sehnat skoro jakykoliv.
    BONGI
    BONGI --- ---
    BESH: Teď jsem ho chtěl dát dohromady, jenže jsem narazil na problém, že nemohu sehnat tu základní desku v Česku a podobný problém je s množstvím oken (11) a trans. slope (8). Tak zatím odloženo.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    SLAVIDAN: Jak si teď vzpomínám, byla tam ještě jedna malá nálepka jdoucí přes dvě kostičky, a to ten černý pultík s býlími tlačítky co se lepil na dvě malé žluté ploché kostky. Tu jsem ale nalepil bez váhání, výsledný produkt mi připadal cennější a nerušící možnosti stavět.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    WERT: Já ho ještě mám
    WERT
    WERT --- ---
    SLAVIDAN: tohle jsem mel
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    GREW: Já jsem tento problém řešil u Lego shell cisterny, kde nálepka s logem(kterého jsem si hodně cenil!) by šla přes více kostiček. Já nu nálepku nakonec rozstřihl a její okraje zarovnal, s výsledkem jsme pak byl docela spokojen.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREW: já žiletkou
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Ja je lepil a v miste spoje kosticek sem je rozriznul skalpelem :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    To bylo jedno z leg, nad jejichž obrázky jsem nejvíce vzdychal jako malý při prohlížení mého úplně prvního katalogu lega. :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BESH: Moje první lego.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam