• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: samozrejme ze ne. to je jen seznam toho co si chci postavit. zatim mam jen 9 modelu, 800 zbyva...
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: To jsi vše setavil, rozebral a sestavil další, nebo sestavil a máš vystavené? Kolik stojí pronájem sálu v Pakulu? :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    Porad se nejak nemuzu rozhodnout, jestli zahrnout na svuj seznam cinske stavebnice nebo ne. Priklad je treba Tiangong 1 and Shenzhou 9 od ZHE GAO, v Evrope prodavane prave i pres Bluebrixx, nebo treba pres aliexpress. Jako prvni jsem narazil na cinskou zlodejnu LUT od Valerie Roche. Proste a jednoduse fy Vonado to sproste ukradla, vcetne chyb v navodu. To na svoji stranku davat bezpochyby nebudu. Jenze tam mam MOC ktere jsou za penize, nektere z Rebrickable nebo Etsy. Jenze to je jeste porad LEGO. Navic o prakticky kazdem zaznamu ve sve tabulce vim zdroj a ze to neni neci ukradeny napad.
    Zase na druhou stranu ta zminena stavebnice je nejspis koser, vlastni navrh te Zhe Gao, a tedy neporusuje zadnou licenci, a je pekna. Zase nejde postavit s beznyma LEGO dilkama, protoze obsahuje nektere specialni dily.
    Vicemene jsem doted kopie lega ignoroval, ale je to smysluplne nadale? Uznavam ze treba COBI je v pohode, ale priklad Vonada me odrazuje a zustavat u cisteho LEGa mi tak poskytuje 'klid mysli' :)

    Stavebnice:
    BlueBrixx - Sets - 103363 - Docking manoeuvres of Tiangong 1 and Shenzhou 9
    https://www.bluebrixx.com/en/space/103363/ZHE-QL0243-Andockmanoever-von-Tiangong-1-und-Shenzhou-9-ZHE-GAO

    A muj seznam:

    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jestli tomu dobre rozumim, RobenAnne (udelal LEGO Ideas Old Fishing Store 21310) stahnul sve navrhy z BrickLink Designer Program a prodava je pod BlueBrixx.

    Moc nevim jak si to prebrat. Prijde mi ze BlueBrixx prodava moc cinskych klonu ktere se napadne podobaji nekterym MOCum z eurobricks apod, i kdyz si asi davaji pozor a neni tam zadna prima kopie lego setu.

    Former BrickLink Design Program Projects Sold by Clone Company - The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/former-bricklink-design-program-projects-sold-by-clone-company/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+LegoEverlasting-LegoReviewsNews+(The+Brick+Fan+-+LEGO+Reviews+&+News)

    Puvodni navrh:

    A obrazek z BlueBrixx:
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    NTR23: Jasne, davaji klidne vic, ale nedaji ti jich 30 najednou (:
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Já chtěl před týdnem Lociku a neměli, že přijde. Pak jsem tam byl za 3 dny a bral rovnou dvě, ale zas neměli vrtulník. Uvidím zítra, až tam naběhnu s 6 kartičkama
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GOSHEWAN: Já jsem si řekl o více nálepek. Prodavačka byla ochotná.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Po zkusenostech s vyprodanymi zasobami z minulych akci to resim tak, ze rovnou kupuju uz vyplnene karticky na sbazaru/bazosi (15Kc/ks). Pani s vychodnim prizvukem je prodavaji celkem pravidelne (: Synator si pohledal lego na zahrade a byl nadseny (:
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Normálně bych si ho neporidil, ale když jsou ty Velikonoce a body v Albertu...

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZELGARIS: tak Ti dík, 2x květinový vozík , 2x Locika a loďka, 1x kačátko a v zásobě 6 plně polepených kartiček, které jdu "proměnit v lego" v úterý. Doufám, že budou mít vrtulník.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PETJU: Tak ty busty s mozaikou vypadají skvěle, to ne ze ne
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    :)

    BESH
    BESH --- ---
    Tak hotovo. Lehce prekerni stavba, ale jako B model auta bez je to neuveritelny. Tady kdyztak Rebrickable odkaz, kdybyste chteli taky zkusit: https://rebrickable.com/mocs/MOC-53184/grohl/cargo-plane-42111-b-model/#details



    BATY
    BATY --- ---
    OMNIHASH: chudák...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NAGASAWA: jako dítě jsem dal AT-AT svýmu bráchovi k jedenáctejm narozeninám, byl z toho tak vyřízenej, že o půlnoci brečel, že nechce jít spát, ale musí stavět dál!
    VACA
    VACA --- ---
    NAGASAWA: Jj jako urcita estetika designu kterej je nejak poplatnej dobe sveho vzniku, me tam vlastne taky bavi.
    Ale tim jak to vidim na kazdym rohu, na klicebkach u vietnamce, na trickach v tramvaji, na hrnickach v kancelarich, na zovialnich selfickach pro instagram, atd atd, tak bych si to doma uz vlastne ani vystavit nechtel...

    Nejak nemam ve zvyku delat si ze zivota zovialku, vlastne se mi to trochu prici:)
    Takze v tomhke pripade bych to mozna i cely vnimal lip, kdyz by to nebylo tak strasne zprofanovany a nestal se z toho neuveritelne konzumni kyc.
    Jinak ten design, ten teda rozporovat nechci, ani praci modelarskou s legem. To vsechna cest:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VACA: jj mam to podobne. Millennium Falcon bych si s radosti postavil i dneska, ale nevystavil bych si ho. U SW me bavi Storm Troopers estetika, prilbu bych si na stul s Mandalorianem asi dal, ale zbytek toho universa me vlastne moc netankuje. Kazdopadne jako dite dostat AT AT, tak by to byla jina story :)
    VACA
    VACA --- ---
    TOMBRIDER: hh tak ta představa Picardovo hlavy z lega mě vážně pobavila:D
    NAGASAWA: Já jsem SW miloval jako malý dítě na prvnim stupni základky. Už v pubertě mě to dost opustilo. A jako nemůžu říct, furt vůči tomu cejtim určitou nostalgii. Ale když jsem si jednou před pár lety řekl že si to teda nějak dám, i s těma novejma který jsem nikdy neviděl. Musim říct že mě to strašně nebavilo. Spíš jsem jako obdivoval tu "patinu" teh starejch dílů a starý filmový efekty. Ale jinak uff, nuda, pohádka pro malý děti na základce.
    Všem fanouškům se omlouvám nechci vám to nějak hanět.
    Ule už je to tak otřepaný téma, všechny ty hrníčky podtácky trička mraky pí*ovin, lego portréty, lego hlavy... Že už mě to nudí jen když se na to podivám...
    Ale tak chápu že pro fanboye a děcka to smysl má. Jinak by to ostatně ani nedělali kdyby to nemělo prodejnost. Ale přijde mi že to tak trochu reflektuje konzumnost naši doby:D

    Jinak jako hrací sety SW pro děti nerozporuju. Jako kdybych ve svejch deseti letech mohl mít byť jen toho malýho milenium falkona, tak bych asi blahem běhal po stropě, a hubou dělal vzum vzuuum.. :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    VERCA_ZABA: fanouskove to zaplati. ale spis nez na vyslednou velikost je potreba hledet hmotnost a na pocet soucastek
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NAGASAWA: já jsem sice fanda, ale z tý ceny mě jímá hrůza. Vader za 1900 a je to veliký 20x15..
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Nový Mitsuru

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam