• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VFISA
    VFISA --- ---
    Co je to hrabarna Lega?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Hradymám rád protože dávají možnost poměrně značné variabilitě a fantazii při stavění. Nekupuji sety a nejsem v tomhle případě sběratelský purista. Většinou to dělám tak, že si vyhlídnu nějaký hrad - návod a inventory. Pak shromáždím kostičky z volné zásoby, stavím se v Hrabárně Lega a něco dokoupím na Bricklinku. Zbytek zaměním či upravím stavbu. Záměny barev moc neřeším, naopak občas cíleně sjednocuji, aby to nevypadalo pouťově.
    Teď mě zaujala sada černokněžnických staveb. Jenomže tam byly díly, které prostě nejsou, nebo jsou hrozně drahé. Dřevěné dveře anhoře oblé 4x8 má v Čechách na Bricklinku jen Michek a ten je šíleně drahý, venku se pohybují kolem 120Kč jedno křídlo, ale zase doprava. Tak jsem to upravil na menší typ 3x6. Podobně černé točité schody. Jedny jsem měl a druhé nesehnal. Tak jsem koupil stejné, ale růžové a černě přestříknul. Je to sice prasárna, ale nevypadá to zle.

BATY
    BATY --- ---
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Když oznámili ten svítící maják, věděl jsem, že je moc drahej, abych si ho pořídil, tak jsem si udělal vlastní z toho, co dům dal.

TRAGED
    TRAGED --- ---
    Je uzasnej! Jeden z nejhezcich LEGO modelu co jsem videl.

TRAGED
    TRAGED --- ---
    CROSS: All work and no play with Lego makes Jack a dull boy!
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VFISA: No mělo to být něco jako offroadová ochrana předku auta, která se jen nacvakla na hotové auto. Něco jako tohle třeba... Proč jsme na to dělal "návod" se mě neptej :D

VFISA
    VFISA --- ---
    SHMADE: nechapu ten naraznik :(
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ACID: jojo, nebylo to těžké :)
    ACID
    ACID --- ---
    BrickLink - Original Box 8042-1 : LEGO Pneumatic Set [Technic:Universal Building Set] - BrickLink Reference Catalog
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?O=8042-1#T=S&O={%22iconly%22:0}
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Jsem uklízel v šanonech s návodama a narazil na dva "návody" co jsem si v cca 10 letech dělal sám :) Bylo to chvilku potom, co jsem si koupil první Lego za vlastní vydělané peníze (komparz na nějakym filmu). Pokud chcete, můžete hádat co jsem si koupil za set. :)

VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CROSS: tyjo, půl království za Overlook hotel lego!
    BATY
    BATY --- ---
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    SLAVIDAN: Jinak úplně první lega co jsem poznal byla v mateřské školce (to mi bylo 5), bylo jich tam relativně hodně, ale byly bez krabic a neúplně (modely ze 70. let s osobitými figurkami- jako mělo LEGO 255 a další); došlo mi o paradoxně až dnes večer, když jsem dal do vyhledavače obrázky lego Basicu (hledal jsem, jaké číslo mělo to moje kdysy vytoužené LEGO)a dotyčné se mi neplánovaně ukázaly mezi obrázky.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    NELLAS: Já měl velký Legokatalog hned ve svém první legu z vánoc 1984, byl to přitom poměrně malý Basic bez figurek pro menší děti

No, pak je to ve mnou zmíněném případě dosti zvláštní "převýchova", polovina knechtů holky a žádná princezna v šatech, jako by jim spíše o propagaci osobité představy o podpory ženských práv či stírání gendrových rozdílů, ne o probouzení zájmu o hrady a rytíře u něžného pohlaví. :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SLAVIDAN: Rozhodně ne. Já teda až do dospělosti nikdy katalog Lega neviděla :D (a fakt nevím, kde a za kolik to mamka schrastila, když neměla skoro ani na jídlo).
    Po delším googlení, kdy jsem jako základ vzala to tvoje číslo, jsem dospěla k názoru, že jsem měla Lego Basic 330 nebo něco hodně podobného :)
    Mně bylo právě to zrušení dělení na holčičí a klučičí stavebnice hodně sympatické :) (a i dospělí potřebují převychovat, aby pak ty nesmysly nenutili dětem)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    TOOMIX:
    NELLAS: Tak jako malý jsem za totáče měl rád kuchynku, co sloužila jako součást bydlení pro igráčky, na každý další doplněk jsem se celkem dost těšil. Co by si takový igráček kuchař jinak počal? A kde jinde by se měli igráčci spolu poprat a pořádně to tam rozházet?

To lego co jsi měla, nebylo to náhodou LEGO Basic 599? Po tom jsem právě jako dítě docela dost toužil. To bylo jedno ze čtyř vytoužených leg, po nichž jsem marně vzdychal, bez šance je získat. :D

LEGO dle oficiálních prohlášení i praxe rozhodlo bojovat proti dělení na hračky chlapecké a dívčí v zájmu moderního dětského rozvoje, a to i v poněkud přehnaně agitačním duchu, díky čemuž výroční lví hrad má polovinu knechtů holky a z forestmanů se staly vzhledem k převaze něžného pohlaví mezi figurkami forestgirl (jedná se přitom o produkt pro dospělé stavitele, takže koho jako tu chtějí vychovávat: :D :/)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: z naší zkušenosti, kluci holku určitě dost ovlivní. Dceři jsou přes 2 roky, má pokoj spolu s pětiletý synem, takže hračky dohromady. A dcera si momentálně hraje tak nejak: Mami, obleč mě jako princeznu. Vzápětí vezme dinosaury, narve je do kočáru, odveze ke kuchyňce, tam je upeče v troubě. Přijede pro ně nějakým monster truckem nebo pirátskou lodi, odveze je na farmu z Dupla. Tam chvíli je vše v pohodě, zviratka si hrajou a jsou kamarádi. Po chvíli začnou bojovat a žrát se navzájem.. :))
    A ještě k předchozímu tématu, jsem taky z té menšiny, co jede SW, Marvel, čte komiksy, S. Kinga apod. A jo, jsme menšina, v me sociální bubline mám jen jednu kamarádku, se kterou můžu probrat dojmy z nového Thora :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ty ledni medvedi vypadaji jako psi. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam