• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    NAGASAWA: přes svátky jsem vyzkoušel ledasjaký AI image service a teda Midjourney mi přijde, že dáva ve všech ohledech znatelně lepší výsledky než cokoli jiného. Lego zadání mě taky napadlo, ale ještě jsem nezkoušel :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    KEJML: nejake koralove utesy tam uz jsou, taky jsem tam (a na rebrickable) cerpal inspiraci. Ale je pravda ze zadny neni komplexni, tedy koralovy utes a zvirena dohromady. Treba to zkusim az na jare udelam poradna fota. S tim renderem bych nikoho nepresvedcil.
    KEJML
    KEJML --- ---
    KAERO: To rovnou můžeš přihlásit do Lego Ideas
    KAERO
    KAERO --- ---
    Manzelka bude mit narozky, bonsaj 2 roky zpatky se ji libila, tak jsem pripravil doplnek podmorske akvarium. Predstavuje to koralovy utes s nejakyma podmorskyma kytkama a rybickama. Delfini a rejnok schvalne 'vycuhuji' z pudorysu aby to pusobilo jako vysek more. Mam to hotove, v realu to vypada dobre (jojo sebechvala ... :) ) ale renderovat se mi to nedari, vubec to nevynikne. V realu je to mnohem barevnejsi, prostorovejsi a neni to tak preplacane jak ten render. Na renderu delfini vypadaji v rade jak vojaci, ale doopravdy jsou posunuti prostorove i vyskove tak to vypada mnohem lip. Ten pruhledny blob vlevo uprostred je meduza (nazloutle poloprusvitne vlasy). Rejnoka mam jiny typ, ale ve stud.io neni spravny model. Pod rejnokem je morska trava. Koraly jsou tvorene jednak kostkami typu koral, ale taky treba baervnymi vlasy (zluta koule vzadu). Fotku zatim nemuzu udelat, behem dne to nemuzu vytahnout protoze to je zatim jako prekvapeni. Pak snad mozna udelam dobrou foto.

SHMADE
    SHMADE --- ---
    No ale možná je to jiná barva, když jsme to hledal přes ten set, ze kterého to máš, tak jsem se dostal na jinou nohu. :/

BrickLink - Part 98062c01pb13 : LEGO Dinosaur Leg Large (Rear) Tyrannosaurus rex with Pin, Black Claws and Dark Brown Stripes on Dark Tan Pattern - Right [Animal, Body Part, Decorated] - BrickLink Ref...
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=98062c01pb13&idColor=2#T=S&C=2&O={%22color%22:2,%22iconly%22:0}
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VASALOPETE: Resp. koukám že vlastně prodává i samostatně, nějak jsem to přehlédl, tady týpek z Anglie za stovku... pak jsou tam ještě další 3... viz ten můj první odkaz.

Avery Bricks - BrickLink.com
    https://store.bricklink.com/Kelechisan?sID=295529&itemID=306655475#/shop
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VASALOPETE: Tak nohu se najít podařilo, bohužel na Bricklinku samostatně nohu niko neprodává a celý dinosaurus je docela drahej, zkus ten lego service...

BrickLink - Part 98062c01pb08 : LEGO Dinosaur Leg Large (Rear) Tyrannosaurus rex with Pin, Dark Brown Claws and Dark Brown Stripes on Dark Bluish Gray Pattern - Right [Animal, Body Part, Decorated] - ...
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=98062c01pb08&idColor=69#T=P&C=69

BrickLink - Part TRex08 : LEGO Dinosaur Tyrannosaurus rex with Dark Bluish Gray Back and Dark Brown Markings [Animal, Dinosaur] - BrickLink Reference Catalog
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=TRex08#T=P&C=69
    VASALOPETE
    VASALOPETE --- ---
    Snazim se najit nahradni dil nohu tyranosaura a nedari se mi. Pomoh by nekdo v tomhle zkusenejsi prosim?

Syn ulomil maly cerny spojovaci kloub v prave noze viz foto a potreboval bych bud nahradni kloub nebo celou nohu protoze je mozne ze je to napevno soucast te nohy

Je to z Utek T-rexe a atrociraptora, id 76948.
    Diky

BATY
    BATY --- ---
    nightcafe nic moc :(

DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Aha, no mobilu to vůbec nejde poznat, že to není real. Až teď, když jsem si to zoomnul, tak je vidět, že je něco špatně a už to vidím na první pohled.
    KAERO
    KAERO --- ---
    NAGASAWA: ha, to jsou mnohem lepsi vysledky. To vlevo nahore a dole je primo vyborne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KAERO: Solidni. Na mobilu jsem si vubec nevsiml, ze to je ai. Mam ucet na Midjourney, tak jsem se ji zeptal, jak to vidi podle stejnyho zadani ona.

KAERO
    KAERO --- ---
    Tak ja se priznam. Chtel jsem vyzkouset umelou inteligenci a generovani obrazku. No a co jineho nez moje oblibene lego rakety. Po par spatnych pokusech jsem dostal obrazek KAERO ktery je na prvni pohled celkem uveritelny. Clovek musi koukat opravdu detailne na vetsim monitoru aby pochopil ze to neni chyba fotky nebo uhlu zaberu ale nejaka blbost :)

Pouzil jsem Huggingface, a klicova slova byla: falcon 9 rocket made from lego standing on a table, photorealistic.

Stable Diffusion 2-1 - a Hugging Face Space by stabilityai
    https://huggingface.co/spaces/stabilityai/stable-diffusion

Ale verim ze casem nekdo vytrenuje UI ktera opravdu navrhne model z lega dle zadani. Pokud uz ji nekdo nema. Dalsi duvod proc mam rad kdyz MOC je opravdu postaveny a ne jen digitalni. A to se posledni dobou casto setkam s tim ze nekteri chteji penize i za ciste digitalni MOCy.

Se omlouvam vsem co mi na to skocili. Mam se smazat?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Moc pěkné. Z jakých dílů je složená špice? Nebo to je přímo jeden kus?
    KAERO
    KAERO --- ---
    S klukama jsme udelali trochu vetsi raketu:

BONGI
    BONGI --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KAERO: 1,3,9,10,11(THUNDERBIRDS!),12,14,19,27,30,
    BIGBUD
    BIGBUD --- ---
    BONGI: 40567 nikdy v prodeji nebyl, pouze jako dárek k nákupu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Já: 2,6,9,28,29 Syn: 14,15,21,28,29
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam