• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    VIDA: to by meli udelat jeste postu :-D
    VIDA
    VIDA --- ---
    BESH: Ano! Myslim, že model na nádraží je perfektní způsob, jak lidi zabavit během zpoždění :) 50 minut uběhlo jako nic. Takovejch detailů v modelu k objevování!
    BESH
    BESH --- ---
    VIDA: A na nadrazi jsi uz byla? :)

LEGO City - Praha Hlavní nádraží
    https://www.youtube.com/watch?v=VBn2i5-O44s
    KAERO
    KAERO --- ---
    Imbecilove. Ted mi to opet zamitli, s tim ze obrazky maji spatne rozliseni. Ted uz to asi byl nejaky clovek, protoze to nebylo okamzite, ale az po nejakych 30 hodinach. Tak nevim co mam delat. System snizi kvalitu, ty popisky pak jsou spatne citelne, a automat nebo clovek to zamitne.
    Jo a jeste napsali ze prvni obrazek musi obsahovat vsechny kostky, to znamena ze na prvnim obrazku nebude ale vubec nic rozpoznatelne.

EMMET: informace jsou rozporuplne. na jednom miste je jednoznacne napsane ze pomer stran obrazku musi byt 1:1. Na jinem ze to ma byt 1080:1080 pixelu. No a ted, jak mi ty obrazky zamitnul uz asi nejaky clovek, tak v tom emailu je informace 1280x800 pixelu. Vic informaci jsem nenasel.

Ty ruzne konfigurace doshnes snadno tim, ze treba u kysliku zprehazes vnitrni kosticky tak, aby diry koukaly na jednu stranu, na dve prilehle, nebo na protilehle. Ale jinak je to porad ten samy kyslik, ktery ma pro zaklady chemie vzdy 2 diry. Uhel tech vazeb je vysledek celkem komplikovanych kvantovych vlastnosti tech vazeb. (doopravdy muze mit kyslik vic nebo min 'der', ale to jsou jen specialni pripady). U siry to je komplikovanejsi, ta se bezne nachazi s 4 nebo 6 'derami', ale to uz proste musi vysvetlit ucitel, to zadny jednoduchy model nevysvetli.

PAJAOVA: animovane gify to minimalne kdysi umelo, u jednoho MOC jsem to videl.

UETOYO: taky jsi zkousel nejaky podobny princip?
    Na krystalove soustavy by bylo treba diry vsemi smery. To ma problem v tom ze nemas kam dat popisek, a pracujes jen s barvama, coz moc nechci, protoze musis nejprv deti naucit co ktera barva znamena a je to krok v obtiznosti navic. Ale SiO2 se da vyrobit. Na obrazku to vypada podivne, protoze ohybat osy ve stud.io je komplikovane, ale v realu to celkem ujde. Jenze peknou fotku nemam, protoze jsem nemel kosticky spravnych barev, ale detem to tehda stacilo:

VIDA
    VIDA --- ---
    Byla sem v Praze na letišti:

PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    EMMET: spis si myslim, ze neumi animovane gify
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: A nejsou tam nějaké podrobnosti k tomu, co animovaný gif musí splňovat? Třeba velikost, nebo barevná paleta?

Jinak se jako nechemik chci zeptat, jestli je nějaký rozdíl mezi kyslíkem co má se sírou dvojnou vazbu a tím, co má jednoduchou vazbu - jen že koukám, že má dvě různé konfigurace "děr" pro vazby.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    22.9 udajne vyslo prvni cislo casopisu dreamzzz, ted jsem prihazoval k otocce predplatneho na ninjago.
    KAERO
    KAERO --- ---
    No a takhle to vypada v realu:

KAERO
    KAERO --- ---
    UETOYO: dik. Na Brailla by to predelat nejak slo, ale nemam testera.

Cely koncept by sel hodne rozvest. Predstavuju si kompletni periodickou tabulku, pricemz dite vynda atomy co potrebuje a sklada. Akorat ze vetsina atomu neni potreba. Nebo spis hromadu hornich kachli 2x2 s potisky vsech moznych atomu, a jen prohazovat. Ale tady by si muselo dite nastudovat i mozne oxidacni stavy, nebo je mit napsane na te kachli. Ta kosticka atomu ma diry podle oxidacniho stavu. Takove zjednoduseni, ale dostatecne funkcni.

Uz jsem videl hromadu setu "chemie LEGO", ale bud to bylo prilis abstraktni, nebo tomu chybely popisky a dite si muselo pamatovat ze cervena je kyslik a modra je vodik. Taky spoje (vazby) byly pevne, takze z toho nesly delat poravdove prostorove struktury.

Asi by to slo vylepsit, a misto technic kostky s dirou pouzit technic kostku s krizkem na osu, ale ty nemam, tak to nemam vyzkousene.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ahaaaa, doprkynka. On je ten system taky debilni v tom, ze cloveku nerekne co presne je za problem, a v jakem obrazku. Tak me napadlo zrusit ten jeden gif, a uz to asi proslo. Jenze jsem z toho soustavneho zkouseni neupravil popisek, takze tam pisu o obrazku co tam pak nebude. Ech. Idioti. No ted to proslo.
    Nevim proc to gif nechtelo, kdyz tam maji naprimo napsane ze gif smi byt.
    Tak dam gif tady, kdyz uz jsem se s tim 2 dny drbal:

RSZ
    RSZ --- ---
    KAERO: nebo paradoxně uploadovat v nižší kvalitě, kterou potom nedomrvi jejich systém?
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: jiny format, to je dobry napad, zkusim. Podpora nebude - explicitne pisou ze nejsou schopni rucne zkontrolovat prispevky. Proste bud projdu pres jejich automaticke testy kvality, nebo smolik.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: já teda s ideas nemám zkušenosti, ale zkoušel jsi to tam hodit v jiném formátu? jpg/webp/heic? Je možné, že ten png interně "nechápe", tak ho transformuje na něco jiného, ale paradoxně sníží kvalitu. Nebo jim napsat na nějaký support, jestli k těm ideas jsou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak a uz jsem regulerne nasraty. Pred nejakou dobou jsem zkousel podat Lego Ideas, a akorat mi to nejaky automat vracel ze fotky jsou rozostrene. Tak jsem se na to vykaslal.

Ted jsem zkusil podat novy napad, a okamzite dostanu email ze nemuzu podat protoze obrazky jsou rozostrene. Doprcic no jasne, kdyz ja tam nahraju ostry render, tak to ten system zprasi!

Prvni obrazek je to co tam nahraju, druhy obrazek je jak to vypada po zpraseni jejich webem.

Fakt nevim co s tim.

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Dik za Ninjago 30649 (akorat si ted uz nevzpomenu, ktery to byl kod :(()
    PETJU
    PETJU --- ---
    UETOYO: To je pekny ulovek! :)
    Ja nejaky vzacnejsi ninjago figurky mam - ani nevim, kde jsem k nim prisel, tak kdybys je treba sbiral..
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    napocital sem 14 prazdnych krabicek, jsou nastrkane v sobe. jestli si nekdo zaridi kod zasilkovny nebo tak nejak tak to zanesu a poslu.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: me spis pobavil ten generacni rozdil. v dobe kdy jsem si hral s igrackama, tak lego u nas koupit byl vlhky sen, to spis nahrazka cheva.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VERCA_ZABA: jojo, ja chapu ze obecne deti si s playmobilem uzijou. Me to nebavilo, ale jine deti to urcite bavi.

Ale to moc nevysvetluje tu dospelackou cast. Teda vlastne ani nevim jestli playmobil ma takovou dosplackou fanouskovskou zakladnu. Ale asi ma, kdyz vydavaji StarTrek z 50 let stareho serialu a ne z noveho ST, nebo A-Team a KnightRidera, ktere dnesni deti neznaji? Nebo jen hrajou na nostalgii rodicu, cimz ovlivnuji vyber darku, a pak si s tim hrajou jen deti a rodice na to nesahnou?
    U nas teda spis funguje ze deti vidi novy film a pak chteji danou vec jako hracku. Pripadne vlny popularity ve skole. Ale vlny popularity KnighRidera a A-Team, dokonce i Scooby doo jsou proste uz davno pase a deti to neznaji.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: já myslím, že děti si najdou v obojím to svoje.. I dospělý.. (jo, ten Knight Rideruv Kitt se mi prostě líbí).
    Ono třeba u těch dětí nejde jen čistě o stavení, ale i o hru. Což když srovnám synovo různý monster trucky z Lega a Mystery Machine a Bonduv Aston Martin z Playmobilu, tak co se týče výdrže, Playmobil jednoznačně vítězí. Lego furt při nárazech odpadává, musí se to opravovat, Playmobil drží. (jasně, není z tolika dílků, tak jich tolik nemůže odpadnout..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam