• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    EMMET: Včera motor dorazil a už se všechno zase točí :)

Ten rozbitý mám, ani ho nechtěli jako minule...

BATY
    BATY --- ---
    EMMET: Z lega mi teď odpověděli, že pokud jim pošlu fotku s vygenerovaným kódem (který mi poslali emailem), vyfocený vedle toho setu, tak mi hned pošlou nový motor... Takže asi dobrý.

Nebo účtenku. Tu ale nemám.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: by me zajimalo proc se ten motor prestal vyrabet. U power functions byly motory M, L, XL. U poweredup jsou uz jen M a XL? Plus nejake motory z wedo a robotiho setu, ktere se ale v jinych setech neobjevuji? Ale HUBu je ted nejak moc. Cele mi to prijde nejake prilis neprehledne.
    BATY
    BATY --- ---
    EMMET: Aha, tak to se nevyráběl moc dlouho, ne?
    Tak to jsem namydlenej, jestli si nedali v legu něco bokem pro tyhle případy. Pak už jedině zkusit objednat z bricklinku...

Počkám co napíšou a uvidím...
    EMMET
    EMMET --- ---
    BATY: tenhle motor se oficiálně přestal vyrábět, tak dej vědět, jak jsi dopadl.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    Tak mě dneska napadlo, že vytáhneme 4x4 ven. Fajn projížďka, ale později se mi zdálo, že nějak zpomalil... Myslel jsem si, že vytuhly baterky a až doma jsem po výměně baterek zjistil, že jede jen přední náprava, takže baterky byly ještě asi docela ok, ale jak to táhnul jen motor na přední nápravě, tak mu to úplně nechutnalo... Tak jsem motor vykuchal a poslal email do lega, tak uvidíme...

Když už to mám takhle rozpitvaný, tak to asi rozeberu celé a postavíme si z toho něco jiného... Např.: https://rebrickable.com/mocs/MOC-30630/Didumos/42099-b-model-rocky/#details

EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: Myslím, že 6940 Alien Moon Stalker, jen z nezvyklého úhlu:
    Alien Moon Stalker : Set 6940-1 | BrickLink
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=6940-1#T=S&O={%22iconly%22:0}
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPIKE411: netušíte co je to za set na přebalu té knihy?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    'Lego Space: 1978-1992' takes off for a brick-filled blast from the past | Space
    https://www.space.com/lego-space-dark-horse-books-deluxe-edition
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PLAGUEDIL: začíná se to lámat tak okolo 5. roku a pokud je nadanější, tak za chvíli tě vyšachuje, kluk postavil sám Mercedesa Arocse, kterýho dostal k 7. narozeninám (pomohl jsem mu akorát s hydraulikou), stavěl ho cca týden a pak jsem přešel radši na klasický plastikový kity, že o to se s ním netahám :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: muj mi rekne, tatinku dame si pauzu at te neboli zada a pustis mi televizi?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Posledne jsem stavel ECTO-1. Mam 3 kluky, takze nektere casti jsem si pak musel vecer tajne rozebrat a znovu ja sam sestavit abych pochopil nektere SNOT techniky co jich tam je hromada :)
    Ale posledni casti uz jsem delal sam, ty deti nic nevydrzi.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HONCKA: my stavime tak, ze chystam dilecky a malej 4,5 stavi a po par strankach se stridame. nebo kdyz jsou treba dve nohytak stavime paralelne kazdy jednu.
    PETJU
    PETJU --- ---
    HONCKA: :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    EMMET: Nevim, ale klidne se podivej na navod k te motorce.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PETJU: Tak to ještě užívej, tak za 3 roky už nic sám nepostavíš :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    HONCKA: Dva a pul, ale vi, ze motorka je na koukani zatim.
    Ty velky 1:8 auta mu z policky sundavam, kdyz si obcas rekne - otvira dvere, krouti volantem, pojizdi a obcas neco vycvakne, ale v pohode, protoze do pusy krome zvance nic nestrka.
    EMMET
    EMMET --- ---
    PETJU: Koukám, že LEGO zrovna dalo součástky na novou převodovku na PaB - je někde návod čistě na tu převodovku? Asi bych ji objednal pro děcka na kroužku
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PETJU: kolik je klukovi? Můj by byl akorát nasranej, že to nemohl stavit sám :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    TRAGED: Také mě se líbilo, a nedstal nikdy. Kterou měsíční základnu máš na mysli? Tuto? https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qHxKFy8Q5QU

nebo https://www.youtube.com/watch?v=LURGC76akSg ?
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Potíž s licencovanými sety a moderními převodovkami bude podle mě v tom, že základní principy jsou zakryté optimalizací fungování. To je krásně vidět už na slavném videu o fungování diferenciálu - po pár krocích, kdy ukážou, jak funguje a pořád je tam vidět základní mechanismus, ukážou zefektivnění a nakonec ho zapouzdří a už je vidět prd. Klasický LEGO diferenciál je kompromis mezi funkčností a názorností. Ten moderní použitý v některých větších setech by musel mít průhledné pouzdou a stejně by byl těžko pozorovatelný.
    Převodovka u Siánu nebo Porsche je krásně odhalená zespoda, ale Sián byla až třetí generace těhle superaut, ty předchozí dvě neuměli převodovku ukázat. A u motorek bude podle mě ještě větší důraz na kompaktnost.
    To není tvrzení, že to nejde, jen si myslím, že je to zatím příliš náročné a bylo by to jednodušší u nelicencované supermotorky, kde by si LEGO mohlo dovolit kombinovat prvky z různých přístupů a ukázat tak co nejvíc.

Co jsem slyšel, tak LEGO teď nabralo hodně mladých posil do designerského týmu Technic, tak třeba se v budoucnu dočkáme. A nedostatek designerů byl prý i jedním z faktorů, proč ubyly modely B (peníze jsou ovšem v době recese a zdražování pohonných hmot, které jsou pro LEGO stále velká položka pro kompletaci a distribuci součástek, také velký faktor).
    PETJU
    PETJU --- ---
    Tak hotovo. Kluk bude mit radost az uvidi prirustek ;)
    Moc prijemnej build. Tyhle 1:5 masiny se jim proste povedly a za me jedny z nejlepsich Technic setu.
    Nakonec tedy jeste pred kralem galaxie prisel na radu kral nebes..

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PLAGUEDIL: Nekdy tam maji na poliklinice i ty dvojcisla jeste levneji nez jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam