• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HONCKA: od dob, co se daji delat jednorazove platebni karty je paypal prekonany minimalne v tomto ohledu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KVIIIK: ja myslim ze ostiny a nedrzici kostky jsou minulost uz delsi dobu. mame rady nejake vecinjezste pred covidem tonjsou 4 roky a takove problemy jsem nepotkal.
    nejlepsi akce byla baseplaty 32x32 za 56 kc, tech jsem koupil asi 10 v ruznych barvach po 2 ks.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KVIIIK: Na věci za pár korun je to ok, celkově je to s poštovným levnější než ali, jde platit paypalem tj bezpečnost brány tě nějak extra zajímat nemusí a dispute jde taky přes paypal.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dneska sviti naposled, zejtra pujde do krabic na pristi Vanoce ;)
    Bude to chtit novou polici, uz jsme na 2.

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jako fake lego taky nemusim - naivne jsem si pred lety koupil dva male sety z ali express, kde nejen chybely kostky, ale ani to moc nedrzelo - ale stavel jsem malemu na vanoce Horizon Express a je trosku rozdil poridit si 3x oranzovou train base, ktera nikdy v jinem setu nevysla, za 30CZK za kus, nebo za tohle na bricklinku...

TRAGED
    TRAGED --- ---
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    PTT: cinani navic prodavaji i ruzna krizeni, trojite vyhybky a atypicke koleje, ktere u Lega nejsou k sehnani. Pokud chce clovek fakt kolejiste nejakeho poradneho tvaru, tak si s origo kolejnicema nevystaci, ta zakladni vyhybka je proste zlo, neumoznuje vubec plynule napojeni na jinou vyhybku bez stupidniho dvojiteho obloucku.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: musím říct, že i Space Odyssey se mi od něj líbí (jsem teda hodně zaujatá milovnice Kubricka:))

LEGO IDEAS - Stanley Kubrick's 2001: A Space Odyssey
    https://ideas.lego.com/projects/01dbf98d-58a7-4a0a-9cfc-f0c3e2d00567/comments_tab?comment_uuid=bab096b8-a57f-44c3-bb39-1a3f22375b1b
    DREEK
    DREEK --- ---
    K tomu fejkovému Legu, já si myslím, že už se to nevyrábí ani v Číně, ale někde v Bangladéši/Indii apod. Na Instagramu je spoustu videí, jak se v malých chatrčích vyrábí vše, od fejkových Crocs po značkovou pálku na badminton. Nicméně ten proces výroby je úplně jednoduchý a fascinující. Ke spoustě věcí stačí granulovaný plast různých barev pochybné kvality a původu, a pořádný lis s formami. :D
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    "Temu je Aliexpres z Wishe" - no to si musím někam napsat :-D
    PTT
    PTT --- ---
    KVIIIK: jj u koleji jsem podlehl cinanum (moc nechapu kolejovou politiku lega), ale jinak od cinanu nekoupim ani kostku :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    AXTHEB: Temu fakt nebrat. Aliexpress je obcas taky traga, ale ma alespon zakaznickou podporu a zabezpecene pripojeni na platebni branu. Temu je takovy Aliexpress z Wishe, akorat jeste mnohem horsi.

Jinak cinsky napodoby Lega se docela vylepsily, uz jim i relativne sedi odstiny a kostky drzi pohromade. Porad je to leskle, snadno se poskrabe a po oliznuti plastu nejspis dostanete rakovinu, ale treba takove koleje k vlakum tam maji bezkonkurencni za osminovou cenu oproti originalu a skoro neni poznat rozdil. Konkretne koleji jsem u Cinanu nakoupil hafo, za original bych se nedoplatil pri osmi rovnych v baleni za 370,- (a potreboval jsem jich 100).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    AXTHEB: novy, horsi wish :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JIMIQ: Temu je novej Wish, ne?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KAERO: říkám čínská kopie, je tim i legácká značka Octan koukám. Originál (ideas) jsem neznal.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A za tech 539 je jen tretina :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PREDSEDA: na Temu prej bacha, ale taky mam tenhle set vyhlednuty
    KAERO
    KAERO --- ---
    PREDSEDA: myslis ten napad od Ymari na Lego Ideas?
    Ne ze by to bylo uplne stejne, ale vzhledem k vyznamne podobnosti si dovolim rict, ze to ten cinan sproste ukradl, jako obvykle...
    (jestli to je licencovane, tak se omlouvam, ale v techto pripadech zastavam presumpci viny)

LEGO IDEAS - Chemical Plant
    https://ideas.lego.com/projects/95fff097-fcaf-4aa4-a8e8-6efebce91ed1

RSZ
    RSZ --- ---
    PREDSEDA: v životě....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam