• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    BONGI: no jasně, to dává smysl, já narážel na to, že hledat v jedný misce odlišnou barvu neni nic moc. Samo tím těch misek přibývá.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CROSS: Právě musím třídit podle typu : malé černé, šedé, béžové - malé modré a béžové s půlkou kříže -dlouhé modré a béžové, dlouhé červené s částí kříže, dlouhé černé s dlouhým křížem- poloviční malé šedé a béžové - malé červené celý kříž - dlouhé černé, šedivé a černé s "maminkou" na konci - dlouhé béžové s krátkým a dlouhým křížem. Vše je běžně v setech Technic. Možná, že se tomu neříká pin ale třeba spojka, ale já vycházím z Bricklink sekce Technic,pin. A tam jich je ještě daleko víc.
    CROSS
    CROSS --- ---
    OMNIHASH: no jako uznávám, že technicky jsou to jiný součástky, ale na první pohled třeba modrej a béžovej pin s osou normálně existujou současně, to samý tenhleten trojkovej https://brickset.com/parts/design-32054 -- stopro jsem měl v nějakejch setech zároveň modrý pro běžnou aplikaci a červený pro spojování větších segmentů dohromady.

AXTHEB: taky si myzlim, totéž béžovej (menší tření)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OMNIHASH: Já mám pocit, že černej a modrej se funkčně liší (modrej se víc protáčí)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CROSS: existujou, ale afaik proto, že ty barevný varianty vycházely mimo technic, aby mohly bejt pohledový, plus občas nějakej díl přehodili z jedný barvy do driuhý kvůliu přehlednosti - trojkovej pin byl původně černej, teď je modrej. Minimálně to byla původní filosofie Lega za Technikem.
    CROSS
    CROSS --- ---
    OMNIHASH: některý piny existujou ve více barevných variantách, pokud se bavíme o těchhle https://brickset.com/article/42193
    Ale zase asi ne v rámci jednoho setu. A Bongi spíš asi netřídí piny podle typu, ale sype všechny do jedné misky.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BONGI: tak technický piny by měly bejt jenom černý, jinobarevný jsou z normálního lega
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: No, když pominu, že Technic pracuje i s dílky normálního lega, tak speciálně u malých dílků, je těch typů hodně. Naštěstí nepracuje s tolika barvami, protože např. u pinů hledat v plné misce černých, pár šedivých nebo béžových není nic moc. Je to právě o množství, čím větší máš množství dílků ( i v jednotlivých typech) tím víc musíš třídit po detailních typech. Ale je to na každém, já se jen ptal.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: zrovna v technicu je pocet ruznych kosticek mnohem mensi nez u jineho lega. roztridit to do kategorii osy, nosniky, spojky, ozubena kola atd. je dostacujici i u velkych setu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CHAOS_RK: No jo, to ale dost dobře nejde u setů, které mají víc než 2000 kostiček, zvlášť u Technic. Tam pak musí být ještě to, co psal Petju - vybrat z toho kostičky na určitou fázi, postavit jí a pak znovu a znovu, dokud těch kostiček nebude jen tolik, aby se dalo rovnou stavět.
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    BONGI: pred stavbou roztridim kosticky na hromadky podle typu a/nebo barev a/nebo velikosti
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    KULHY: normálně jsem zagooglil. Rozebral s trochou citu, metodou pokus omyl a googleni ... Trochu pomohl Google v nemcine, zjistil, že to je dojebany, tak jsem to zpevnil stylem že jsem vyřadil z provozu volnoběžku a už to seje. Volnoběžka je stejně netřeba, když chces aby to vyjelo most a ono nevyjede. Bohužel postup zdokumentovanej nemám a už do toho nepolezu, ale šlo to.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Tak už aby byl červenec.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Tak se mi to taky povedlo - paráda

PETJU
    PETJU --- ---
    Uz to slape normalne :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    GONZA223: Nejak se nastesti povedlo :)
    Rekl jsem si, ze jeste vezmu ten Snack Shack, ale uz bez sance..
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    PETJU: nechápu jak se ti to povedlo :) Sedím u toho od 16:30 a celou dobu Server Error
    PETJU
    PETJU --- ---
    jj, asi na padesatej pokus se mi to podarilo..

PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    A uz je Bricklink dole :p
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam