• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KAERO: Na stavbu molekul existuje asi plno jiných a vhodnějších pomůcek.
    Nedovedu si představit, kdo by si kvůli tomu pořizoval speciální sadu lega, aby si mohl polepit sto kostiček a pak co...
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHLESS: to jsi asi chtel napsat na mne? Molekuly jsem delal ja a SHMADE mi pomahal s prezentaci.
    A jak nezajimave? Je to lego, takze to je zajimave, prece!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SHMADE: sorry, ale todle je proste silene nezajimavy.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Nemusela by se vybrat finální varianta, ale dal bys to tam jako alternativní nálepky pro menší děti, které ještě nerozumí chemickým značkám. On by s tím byl stejně problém, že popis je jazykově závyslý, kdežto chemické značky univerzální.

A v popisku potom můžeš vysvětlit, proč jsi ty alternativní nálepky vymyslel.
    KAERO
    KAERO --- ---
    TRAGED: aha, dik, uz jsem doma. Nicholas Riveau upravil Moppuv model a strcil to na Lego Ideas.
    Nicholas ma takove neprehledne stranky, takze mi sem tam neco utece :(
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    TRAGED: odkud je tenhle obrazek? Model je od MoppeW40k, ale detaily jsou jine. Na rebrickable je porad puvodni obrazek, takze to nekdo upravil Moppeho MOC? Asi jo, Moppe se nikdy neobtezoval s obtisky.

https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/index.html#MOCmoppew40kariane6

LEGO MOC ESA Arianespace Ariane 6 (1:110 Saturn V scale) by MoppeW40k | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-29196/MoppeW40k/esa-arianespace-ariane-6-1110-saturn-v-scale/#details
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHMADE: co psat na kosticky jsem resil kdyz jsem to delal pro deti. Nakonec jsem tam dal i ten popis, protoze detem znacka Cl nic nerikala, ale chlor uz jim byl jasnejsi (to je to stiplave v savu). A pridal jsem tam jeste protonove cislo pro zakladni predstavu hmotnosti (He je mnohem lehci nez N2, proto balonky litaji).
    Takze kdybych na obrazku nechal jen tu znacku, tak to sice vypada lip na obrazku, ale hur to funguje v realu. No asi by jeden z dalsich obrazku mohl byt kosticky atomu vyskladane vedle sebe jako dve varianty, s tim ze pri hypotetickem navrhu opravdoveho setu by se vybrala finalni varianta? Promyslim to.
    Moc dik za snahu poradit, cenim si toho.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tady jen pokus u jedné, i to za mě líp vypadá, se zabarvováním podkladu jsme se nebabral... Textově rozepsaný prvky můžou být v návodu...

SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nebo tam, prostě dát jen větší značky prvků...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Tak to neporadim. :(
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHMADE: podle pravidel na hlavnim snimku ma byt videt cely navrhovany set. Pokud bych na hlavni snimek dal jen jednu molekulu, tak mi to neprijmou.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: A to nemůže být nějaká "koláž" jako prostě vyskládat kostky s textem vedle sebe v dostatečné velikosti a pak tam dát fotku jedné složitější molekuly pro ilustraci k čemu to jako je...? Ono to vlastně ani takle jak to máš na tom obrázku vše pohromadě, mým pohledem, nevypadá moc vábně...
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: akvarium byl darek pro manzelku k narozkam. Vzdycky chtela akvarko, ale nechce se ji starat o rybicky a me taky ne. Tak dostala doplnek k Lego Bonsai :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Na minusy se vykasli. To akvarium je skvele. Molekuly me, pravda tak neberou, mozna partnerku, ale ta zas nesnasi lego :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: 4 minusy, hmmm. Asi bych radeji diskuzi nebo radu jak na uvodni obrazek molekul vmestnat vsechny kostky a zaroven ponechat citelny text.

Kdyby nekdo chtel stavet akvarium, tak tady je inspirace:
    LEGO MOC Sea life by Kaero | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-176310/Kaero/sea-life/#details
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    FARIN: ty šuplíky a la patro jsou skvělé!
    FARIN
    FARIN --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak a definitvne koncim s Lego Ideas, jeijch Challenges a veskeryma snahama tam dat nejaky svuj projekt. Pred nejakou dobou jsem zkousel dat akvarko jako Lego Ideas. Furt mi zamitali fotky protoze jsou rozostrene. Aby ne, nemam fotak s obrovskou hloubkou ostrosti, takze nektere casti na okraji fotky, na ktere nebylo zaostreno, byly rozostrene. Takze lecktera blbina vyrenderovana na pocitaci projde, ale poradna fotka opravdoveho modelu jim neni dobra?
    Pak jsem zkousel davat jako Challenge svoje molekuly KAERO. Problemy s nahravanim obrazku byly opet obrovske. No ale nejak jsem se prokousal.
    Jako posledni jsem zkusil dat ty molekuly na Ideas. Prekvapive chteji obrazky v jinem pomeru stran nez pro Challenge, takze jsem to musel kompletne prerenderovat. Jenze mi zase idioti zamitli obrazky, protoze na hlavnim obrazku musi byt citelne vsechny texty na kostickach. Ale jak to mam doprdele udelat, kdyz na hlavni obrazek chci dat vsechny kosticky navrhovaneho setu, a tim padem jednotlive kosticky jsou male, a popisky na kostkach jeste mensi? Neresitelny problem. Idioti.

Takze na Ideas, Challenges a cely tenhle system uz zvysoka kaslu a nebudu se toho nijak ucastnit. Stejne prilis casto vybiraji neco mimo muj zajem.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam