• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ACID
    ACID --- ---
    KAERO: Aha, takže pokud nemáš henten oný čurament, tak sorryjako
    KAERO
    KAERO --- ---
    aha, takhle:

A look at this year's new Technic pins | Brickset
    https://brickset.com/article/65112/a-look-at-this-year-s-new-technic-pins
    EMMET
    EMMET --- ---
    VACA: Tahle nová součástka se dělá jenom s volným prokluzem, aby šla vyndar tak, že se dovnitř vloží tyčka (bar), která má se součástkou větší třecí sílu, než ty nosníky a vytáhne se s její pomocí.
    EZEE
    EZEE --- ---
    VACA: taky na ni koukam :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: nevim jak s novymi huby, ale melo by to fungovat napriklad pres tohle:
    BrickController 2 - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scn.BrickController2&hl=en&gl=US
    No a kdyz si k androidu pripojis bluetooth ovladac, tak muzes ovladat pres nej.

S tou rozebiratelnosti: ano, minimalne driv byla relativne snadna rozebiratelnost podminka. mluvili o tom kdysi nejaci vyvojari na videu. Me ta technika na obrazku prijde teda dost blba. Ze by fakt nedokazali prijit s lepsim resenim nez pouzit specialni pin ktery pak nejde vyndat? Neverim.
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: Ovládám pomocí Playstation ovladače... Jak jsi psal, s aplikací ná mobilu jdem měl stejný problém... Skoro nemožné...
    VACA
    VACA --- ---
    PS: tyhle huby nejsou s planetovou převodovkou jak jsem puvodně psal...
    Ty jsou v Zetrosu a Extreme ofroaderu...
    VACA
    VACA --- ---
    a nebo ten lego BT ovladač, ale ten neni proporcionální...
    VACA
    VACA --- ---
    ad ta rozebiratelnost techniku

v jednom posledních kroků v návodu se maj dát do podvozku čtyři tyhle piny:

ty přední dva by šly vytlačit pomocí axle skrz kabinu. K těm zadním dvoum se člověk zevnitř prakticky nedostane. Vzhledem k provázanosti konstrukce si v tuhle chvíli nejsem jak moc "alternativně" rozebírání půjde.
    Tady si trochu kladu otázku, jestli se z pohledu designu nějak rozumná rozebiratelnost vubec ještě zohledňuje.
    Jakoby chápu že v daný cílový skupině dnes asi velký množství stavitelů ty modely nerozebírá.. I vzhledem k počtu samolepek, který z panelů dělaj účelový dílky...
    Ale tak nějak si řikám že by se při navrhování mělo zohledňovat i to aby rozebrání nebylo úplný peklo.

Dal jsem tam piny s bushingem na konci. Ty jsou sice dlouhý jen 2 study, ale nevidim důvod proč by pohledovej boční panel měl bejt provázanej přez tři..

Jinak jo, hodnotim to dost pozitivně! Má to super podvozek a skvěle naleděný pružení vůči hmotnosti..

Akorát ovládání na display mobilu je u RC auta fakt naprd. Nejezdí to nějak rychle, ale nejsem sto sledovat model a mít prstama pod kontrolou ovládání...
    prostě to chce na mobil buďto něco takovýho:
    Joysticks Utopia pro iOS/Android - PlayGoSmart
    https://www.playgosmart.cz/joysticks-utopia-iosandroid-p-403014.html?gad_source=1
    E42
    E42 --- ---
    GREW: Jako prošlo mi to hlavou, ale s tou kompletností to nejspíš nebude až taková sláva a ty krabice taky vypadají všelijak. Asi by se to prodat dalo, ale nestojí mi to za to.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CROSS: ja jsem slepy tak to vzdycky pod lupou natacim abych nasel cislo, podle tereho se to da najit.
    VACA
    VACA --- ---
    JIMIQ: Ja mel B model radsi, byl zabavnejsi na hrani si..
    Ale dnes mam na policce vystavenej A :)
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: Jj, mozna ze me mluvi nostalgie, ale souhlas:)

Imho jeden z aspektu hratelnosti tam bylo prave i to, ze ty modely sly celkem snadno i rozebrat. Takze nebyl problem za odpoledne sestavit A model, pohrat si a prestavet ho na B model..
    To u dnesnich setu uz neplati..
    je to vsechno cool jak je to velky a komplexni, ale po par hodinach stavby zaboli uz jen to pomysleni na rozebirani.. :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ETHAN: Není problém ty dílky uklidit. Ale mrzí mě, že každá hlava nemá své tělo. A že jedno tělo má teď tři hlavy.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    CROSS: Jasne, pro takovy pripady je aplikace BrickScan :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LUCIEW: díky, no jasně, Red Beast. Vzpomínky se vracej.
    (Nějak mě nenapadlo, pod jakým názvem ten díl hledat.)
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    CROSS: Na ty fotce to teda vypada jako stara seda, tady mi to nachazi light bluish gray

BrickLink Reference Catalog - Sets which Contain Part 49830
    https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=49830&in=S
    CROSS
    CROSS --- ---
    Když tu máme historické okénko, vzpomene si někdo, z čeho jsou tyhle součástky? Myslim, že to bylo nějaký auto, který jsem kdysi někomu věnoval, ale muselo by to být tak 20 let.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KAERO: přesně. Mám tenhle bagr, majáčkem se ovládá zatáčení, jedním točítkem výška radlice a pákou náklon. Vyhrál jsem si s tím hrozně moc

Lego Technic Classic – Front End Loader With Technic Guy (Set 8235)
    https://youtu.be/7sM-8sqHvD8?si=fxXwtxq_gpEzu1oI
    KAERO
    KAERO --- ---
    JIMIQ: u starych techniku me porad fascinuje, jak s celkem malym mnozstvim kostek postavili krasne funkcni vec. Mam pocit ze nove sety jsou az prilis komplexni. Jasne, vypadaji na pohled lip, ale hratelnosti to moc neprida.
    GREW
    GREW --- ---
    E42: Osobne bych to u tohdle vydel spis na ulozeni/vystavani, nebo prodej, jelikoz treba ten set 740, pokud je kompletni, vcetne krabice a traye, stoji cca od 4000Kc vejs a ten 6929, pokud je kompletni, vcetne krabice, tak cca 1500-2000Kc a vejs a detem na hrani koupit nakej novej set/sety. Ono, pokud bys to prodal a dostal se na castku cca tech 5000-6000Kc, coz by melo jit uplne v klidu, tak za to koupis detem mnohem vic lega (zvlast, pokud si vycihas nakou akci, nebo koupis neco z druhy ruky), se kterym si v dnesni dobe i mnohem vic vyhrajou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam