VACA: Je to uz nejakej patek, co jsem se v tom stoural takhle hluboko (~2020).
Aplikace na zacatku zkalibruje rizeni, vycte pozici serva v obou rejdech a ty hodnoty pak pouzije jako meze pro vypocet "cilovou pozici serva" pri danem natoceni volantu (=vychyleni packy ovladace). Zhruba, mam tam jeste nejakou hysterezi a tak dale.
Co se stane je, ze v jednu chvili proste zacne servo reportovat uplne jine hodnoty mimo ty puvodni meze. Mam implementovanou telemetrii kdy si nechavam posilat vsechny data (pozice / otacky / zatizeni motoru / napet / gyro / akcelerometr apod) a tam proste vidim, ze to hlasi v pohode a najednou to servo ujede a misto rekneme -120 + 70 zacne hazet treba 240.
> Kdežto u ofiko lego appky bych skoro řekl že jsou možná přímo v hubu... Pravda je že u lego appky se mi tenhle problém nestal...
S Pybricks nemám zkušenosti, ale co jsem pochopil tak se do hubu nahraje custom firmware,
To mu neprislo. Kdyz jsem analyzoval ten provoz, tak jsem tam zadne flash erase / load nevidel. Ale mozna jsem se jen blbe dival, ono tenkrat nebylo moc infa kolem toho a konec koncu i ten dissector na ten LEGO BLE protokol jsem si musel napsat sam, takze problem mohl byt i tam.