• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo, strileni je zabavne, to nepopiram. Jen asi vidim ty hodnoty a hranice ponekud nakolmo k tomu co se obvykle strhne za medialni/aktivisticky pokrik.

S temi starymi zbranemi jsi me prekvapil, jsem myslel ze stary Christiansen se drzel pravidla vubec zadne zbrane. Viz obrazek, vsechno lego. Nejsem odbornik na zbrane, ale fascinuje me ze ta horni pistole pripomina slavny nemecky Walther PPK, coz mi prijde ze zacit ji vyrabet v r. 1945 mohlo byt nevhodne. Ale zase to je takovy skoro archetyp pistole.

The LEGO Company’s Forgotten Gun Toys | Brick Replicas
    https://brickreplicas.com/the-lego-companys-forgotten-gun-toys/

EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Chápu... Na druhou stranu, kdyby střílení nebylo zábavné, neexistovaly by značky jako NERF, neexistovaly by laser games, paintball nebo airsoft. Dokonce i v dřevěné době byl jeden z nejúspěšnějších produktů LEGO gumičková pistole - měla tam i nějaký průvodní text, že skutečné zbrané nejsou sranda.

Je to věčný konflikt hodnot se kterým LEGO bojuje už od doby, co představili rytíře s luky a meči.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Ja nechapu jinozlu vec. Hrozne bych si pral lego set Witcher(nevim, jak to ma megablok s livenci). Roky to vypadalo, ze to nepujde, prtoze Wild hunt je 18+. Kdyz jsem ale vudel Dunu a figurky, vcetne Harkonnena, tak si rikam, ze by ani tohle nemusel byt problem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jj, ja vim, jsme to probirali. ale kdyz vidim toho banana jak drzi tu velkou zbran tak mi to proste prijde nesmyslne.

Jako mi se ten set libi, je uzasne postaveny, banan s kostrou uvnitr je skvely napad, mam chut to postavit. Ale je to zabavny usmivajici se banan hrozici kyjem a se zbrani pripravenou k vystrelu. Prijde mi to jako zlehcovani zabijeni. Ten vypada jako ze strileni je zabavna hra. Kdyz to treba porovnam s ninjago, tak tam nevnimam ze by ninjove posuzovali zabijeni jako zabavu. Bojuji proti temnym silam aby neco ubranili nebo zachranili.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Kolem Ospreye bylo pozdvižení proto, že díky licenci by se dalo legálně prohlásit, že koupí LEGO stavebnice je financován zbrojní průmysl.
    Epic zbraně a ni válečnou tehniku nevyrábí...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ja vim ze uz jsme to resili, ale proste porad se s tim uplne vnitrne neumim srovnat - tak nejak porad nechapu proc bylo tak velke pozdvizeni kolem Ospreye, ale neni pozdvizeni treba kolem tohoto noveho setu 77072:

KAERO
    KAERO --- ---
    VIDA: jestli pristi rok pojedes znova, tak ti nejake dite pujcim.
    VIDA
    VIDA --- ---
    ADDALBERT: Stavěla sem spaceship. Klika sem na kiosek a minifigure lady se mě zeptala, jestli jim pomůžu v programu a navrhnu vesmírnou loď.

Původně sem hlavně chtěla jít "točit animák", ale tam byla fronta a jak s sebou člověk nemá malýho humanoida jako záminku na blbnutí, tak se trochu žinýruje. Měla by bejt poblíž půjčovna dětí.

Co teda oceňuju moc, sou ty lidi, co tam koordinujou hry. Nějakou dobu jsem sledovala dva různý, jak organizujou "pěstování květin pro včely" a byl to koncert. Zvládli to v dánštině i angličtině zároveň a vypadalo to, že se baví rodiče i děti.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VIDA: Myslis, ty rybicky? Nebo jde o neco jineho
    VIDA
    VIDA --- ---
    Jako každej rok touhle dobou sem v Billundu, tak sem šla zkontrolovat LEGO house. Myslím, že nová je část s challenge, kdy vás vyzvou něco postavit, pak to vložíte do do boxu a nascanuje se to a pošle na velkej screen. U toho je hezká interakce, která bavila i mě jako dospělou. Až tak, že sem si to nevyfotila.

EMMET
    EMMET --- ---
    SPIKE411: Tak jsem přihodil svůj hlas. Tohle je něco, co bych si opravdu rád pořídil a zároveň moc nevěřím tomu, že by to LEGO realizovalo, i kdyby se to dostalo do výběru.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A working Turing Machine hits Lego Ideas • The Register
    https://www.theregister.com/2024/10/05/lego_ideas_turing_machine/
    GREW
    GREW --- ---
    GREW: Tak jedna sada uz je zabrana, jeste jeden zajemce a muzu objednavat :)
    BATY
    BATY --- ---
    MAAJAA: To vypadá dobře. Dík
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    BATY: Jen jsem lehce mrkla a našla:
    https://deti.bazos.cz/inzerat/191528828/lego-76897-speed-champions.php
    Netuším jestli je aktuální, ale vystavené je to 24.9 🤷🏻‍♀️
    BATY
    BATY --- ---
    NELLAS: Pravděpodobně ne, ale levný by ty kostky taky asi nebyly...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BATY: Nebylo by to dražší než skutečné?
    BATY
    BATY --- ---
    SHMADE: Z Lega? 😂
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    BATY: To větší jsem dával přítelkyni k vánocům a prej si ho postavíme až pořídím i to v měřítku 1:1. 😀
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: Kamarád, no. Dětské trauma se se mnou táhne, asi i proto mám plnej dům lega, i když děti to moc nebere. :-]
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: Ajaj. Tak to bych ho tam spláchnul taky, aby to mohl přinýst zpátky, až to najde :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam