• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    U tech cisticek vzduchu - nebojite se ozonu? Koukam ze sem tam nejaky zakaznik ionic care napise o radu ze citi ozon, to ma asi nastaveny prilis velky vykon. Jenze tim je jasne ze ty cisticky opravdu ozon produkuji, a sice spravne nastavene asi produkuji mene nez je limit, jenze - doopravdy stale neni jasne zda rakovinotvorne ucinky maji prahovy limit, nebo linearni funkci. A co jsem cetl tak to spis vypada na tu linearni funkci, takze i male hodnoty ozonu, ale dlouhodoby vliv, ma pravdepodobne karcinogenni ucinky.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    AXTHEB: Díky, koukám už na to, to asi potřebuju :) Máme doma zvlhčovač vzduchu s filtrem na prach, ale tohle, to je něco jiného. Ten ionizátor by mohl na prach zabrat o dost lépe.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ETHAN: Jo
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    AXTHEB: Ha, to je dobrý tip. Necháváš to běžet nonstop?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ETHAN: Nezapomeň na čističku vzduchu, mám zkušenosti s Ionic Care a je to sakra poznat.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Já s tím plánuju čistit tohle (teprve stavíme) a ty police kolem + co se nevešlo do legopokoje. Takže je toho celkem hodně a děsí mě trochu představa, že na to spotřebuju tunu prachovek každý měsíc.

CROSS
    CROSS --- ---
    ETHAN: Mně moc Lega po poličkách nestojí, jen čas od času ošmrdlám :-] pár kousků a dvě desky minifigů, co jsem zabavil dětem a zachránil tak před destrukcí. Čas od času při větším úklidu Lega se minto osvědčilo, na nic lepšího jsem nepřišel. No a obecně to používám na odstraňování prachu při úklidu a nedám na Swiffer dopustit. Prostě to zkus.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CROSS: Nejsem zrovna posedlý ekologií, ale pravda je, že mi jde o čištění dioramatu zhruba 3 m2 a celá místnost, která by tu očistu taky potřebovala je ještě o něco větší. Není to až tak drahé, ale máš s tím (nebo kdokoliv jiný) osobní zkušenost? Když tím budu chtít vzít třeba jen to město v dioramatu, tak spotřebuju necelou prachovku, nebo 4 a ještě nebude hotovo?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ETHAN: Swiffer zkus, je to prachovka, která ten prach ovšem velmi efektivně chytá (statická elektřina), po naplnění vyhodíš. Samo, pokud tě nějak extra nedráždí, že tím generuješ odpad. (Swiffer dělá i jednorázový mopy a další věci, mluvim konkrétně o prachovce čili Swiffer duster.)

Konec reklamního okénka Procter & Gamble :-]
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CAROLIAN: Domácí prach je mastný, ten neodfoukneš.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: Hmmm, sice to neřeší problém s tím, že prach zůstane pořád někde poblíž, ale asi ho to nebude rozfoukávat tak daleko jako ten fén. Navíc pokud to nebude to pravé, tak to taky hádám vyjde levněji, díky :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    ETHAN: Pudrovaci stetec funguje spolehlive ;)

ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAROLIAN: Chápu a díky. Nicméně kromě toho, že asi nemáme doma fén, tak legopokoj nemá nikde prostor, kam bych chtěl prach odfouknout. Prachovku už jsem zkoušel a to je peklo, jak píšeš - je pak plná prachu a navíc tedy buď nevezme všechno (tlačím málo), nebo ničí model (tlačím moc). Swiffer je podle internetu taky jen prachovka. Respektive značka, co dělá prachovky a mopy. Nebo jsem minul nějaký konkrétní výrobek (který není prachovka)?

Našel jsem různé minivysavače do ruky, ale neumím si představit, že to nevysaje kvítky z kytek a podobné věci. Proto právě sonduju, jestli má někdo něco ozkoušeného.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CAROLIAN: Mám pocit, že je na českým trhu relativně krátce
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CROSS: díky.... nevěděla jsem, jestli to v ČR existuje pod tímto jménem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ETHAN: fény mají nastavení na studený vzduch... a odfouknout prach někam, kde ho pak můžeš vyluxovat imho není od věci.... nezkoušela jsem to, to byl jen nápad.... já bych asi použila takovou tu kulatou prachovku (moje babička měla peří nalepené na tyčce, ale prodávají se i moderní). Asi by to smetlo některé jemnější kousky, ale zase ti zůstane prach v té prachovce
    CROSS
    CROSS --- ---
    ETHAN: Swiffer dokáže docela hodně.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAROLIAN: Samozřejmě tak, aby to Lego přežilo, tedy žádný zdroj tepla. Navíc odfouknout prach mě nezbaví prachu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ETHAN: co to vzít z opačného konce a věci vyfénovat?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Čím vlastně ty vystavené věci zbavujete prachu? Nedávno jsem začal přesouvat město zpět do sklepa a při té příležitosti jsem to všechno umyl a usušil, ale to je něco, co s tím běžně dělat neplánuju. Je něco, čím nevysaju malé kostičky z domů, minifigů a podobně (nebo celé minifigy). Prachovka je na nic, to jsem zkusil. A normální vysavač se nehodí, protože vezme všechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam