• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    BESH: nic mi do toho vzájemnýho pošťuchování neni, ale přijde mi, že takový to „Lego to dělá proto, protože mu to funguje, i když se nám to nelíbí“ nemá informační hodnotu o nic menší než takový to „je to ale hrozně předražený“, který tomu předcházelo.

Čas běží, lidi si stěžujou, jiný lidi to komentujou, no.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: ne, nejsem. holt si asi nerozumime.

KVIIIK: opravdu? moje deti maji vic lega nez ja, a to povazuju lego za svuj konicek. vetsina lega co kupujeme je pro nase deti, nebo jako darky pro jejich spoluzaky. ale je to jen muj pohled, neodvazil bych se na zaklade jednoho pohledu rict ze to tak je pro celou populaci. mame pro tohle nejaka data?
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: Takze ted nam tu jeste vysvetlis, ze to je nevyhnutelny dusledek kapitalismu. Nejsi ty ucitelskej nahodou? :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: aha. ale to prece nema logiku. primarni zajem firmy je vydelavat, a ne provadet misionarskou cinnost. 75 % lega sice vlastni nadace KIRKBI, ktera tvrdi ze jejich primarni zajem je 'lepsi budoucnost pro deti', ale hned pod tim se velkymi cisly chlubi kolik vydelavaji.
    JOPS
    JOPS --- ---
    VERCA_ZABA: Uff, tak naštěstí se mi to teda vůbec nelíbí 😅 ten co mám je o hodně hezčí a hlavně levnější 🤣
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREW: jj to máš pravdu, ale většina těch funkcí souvisí se satanem, taky funkce že to můžeš to rozložit aby se to dalo strčit do krabice, mi přijde vzhledem k tomu, že se jedná o lego zbytečná. Předpokládám, že pokud člověk vezme víc těch sad, tak asi nebude problém postavit větší stromek. Jinak vzhledem k tomu, že hraju 40k, tak lego je ještě za suprový prachy, tam je cena plastu ještě úplně někde jinde :)
    GREW
    GREW --- ---
    HONCKA: Ten 40573 ma daleko lepsi pomer cena/kostka, na druhou stranu ten 41843 ma suprovy "funkce", je pak tedy hlavne otazka, jestli ty "funkce" za te priplatek stojej...
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: No ze asi nebylo uplne potreba nam tu vysvetlovat, ze Lego tyhle ceny dava, protoze i tak jim to lidi kupuji. Tomu tady asi vsichni rozumime. Ten apel byl spis, ze by nemuselo byt tak nenasytne. To je cely.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VERCA_ZABA: ono má i tenhle asi si ho pořídím satana klause nepotřebuju a vypadá, že oproti přírodnímu bude kočkoproof
    Vánoční stromek 40573 | Ostatní | Oficiální obchod LEGO® CZ
    https://www.lego.com/cs-cz/product/christmas-tree-40573
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERCA_ZABA: Jo, ale to je "starší" model. Ty novější (někdy od letoška) se cenově fakt utrhly z řetězu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NELLAS: jak který. Poslední, co jsme kupovali, byl Peely Bone pro syna (kterej je teda fakt skvělej) a ačkoliv je to Fortnite, tak cena "normální". HP nebo Star Wars, to je jasný, ty jsou napálený všechny a teda dření to o sto šest. Ted koukám, že i Černá Perla má za kostičku víc jak 3 Kč.. No, holt Lego není stavebnice pro všechny, se s tim smiřím:))
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: a?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERCA_ZABA: Poslední dobou ceny za kostičku vzrostly, všechno lego podražilo.
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: O obri zisky LEGO se tady asi nikdo nebal, myslim.
    KAERO
    KAERO --- ---
    LEGO jako firma ma porad obrovske zisky, takze asi cenotvorba funguje a delaji ji spravne (z pohledu firmy!). A zisky maji i pres konkurenci jinych znacek, coz me vlastne fascinuje vzhledem k tem cenovym rozdilum.
    BATY
    BATY --- ---
    VERCA_ZABA: To jsem taky koukal. Asi spadli z toho stromečku na hlavu už nebo nevim.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Lego vydalo krásný vánoční stromeček, ale ta cena? Jako jo, má to 3k kostek, ale v přepočtu ceny za kostičku je to dražší i jak Roklinka :/ Poslední dobou cokoliv otevřu, že se mi líbí, tak padám ze židle z té ceny.. (to jen takový povzdech)

https://www.lego.com/cs-cz/product/family-chritmas-tree-41843
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: myslim ze to lepidlo na tvrde plasty bylo tohle:
    Loctite All Plastics 2g +4ml SUPER GLUE bonds in seconds GLUE + ACTIVATOR 5010266375519 | eBay UK
    https://www.ebay.co.uk/itm/123843383301

Lepil jsem PP a PE, ktere se fakt blbe lepi, a timhle to slo perfektne a po mnoha letech stale drzi.

A uz o lepeni koncim, at nemusime volat exorcistu potreti :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Tady i lepení chápu. Mám doma hodně Botanicals a na některý se stačí zle podívat a "opadávaj".

Cute nápad.
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    VIDA: jj, presne tak :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Jakože nevěsta ponese lego kytku? To bych snad byla ochotná se i vdát!
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: jojo, potvrzuji, zapomnel jsem to dodat - lepidlo na polystyrenove modely neslepi lego kosticky. teda slepi, ale spatne to drzi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam