• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Česky to nevyšlo a asi nikdy nevyjde, ale LEGO knížky od nakladateství KLUTZ vychází vždy i v angličtině:
    https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/lego-gear-bots-create-8-machines_32938092.html
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    VIDA: Krása. Jak jsi tam jel?
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Kdyby někomu uniklo - právě probíhá soutěž o wishlist v maximální hodnotě 25k. Já si tam mimo jiné hodila bradavický hrad, kéž bych vyhrála. :))
    https://www.lego.com/cs-cz/holiday-gifts/win-your-wishlist
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: tak Lego přímo u sebe na storu označuje něco za "exclusive". Je to ale dost nepřehledný, protože některý sady se pak na trhu stejně objevujou a některý ne. Třeba LOTR Roklinka je k mání leckde (a na Alze teď skutečně výrazně levněji), jiné sady, jako Eldorado Fortress nebo ten Orient Express, stojí naopak mimo ofiko obchod dokonce víc. Jaká je politika Lega ohledně vypouštění exkluzivit na volný trh, by mě samotnýho dost zajímalo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: aha, tak to jsem asi nikdy nekupoval exkluzivni sety. posledni dobou uz sety kupuju jen na kosticky (nebo detem). a jak se exkluzivni poznaji? je nekde seznam?
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KVIIIK: osobne bych teda taky vic bral tu klasickou prostredni kulatou.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: to ale plati jen pro non-exclusive sety. Ty exkluzivni se jinde dlouhou dobu sehnat nedaji, a kdyz jo, tak stoji stejne. Viz treba Orient Express, kde jsem na slevu nebo nakup jinde nez na ofiko obchodu cekal dva roky a nedockal se.

EMMET: vsechny stare varianty U.S.S. Enterprise byly skutecne kulate, pro stavebnici si ale vybrali modernejsi typ

DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: ok. ja na to ted koukam s detma, jeden dil tydne. jde to pomalu, ale bavi je to.

NAVARA: dali tam postavy z enterprise. prece jen Q je z kontinua. Me by spis zajimalo kdo je ta postava z raketoplanu (darek pri nakupu). Prijde mi ze by to mohla byt Ro Laren
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DURDIN: Jestli Q-linku mají za tak důležitou, aby tam z ní dali postavu, tak tam měl být Q :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Viděl - ale vyrůstal jsem na těch sezónách, na které koupila TV Nova práva v devadesátých letech, což byly ty první. Tam se v podstatě neobjevovali ani Borgové, bylo to dlouho před tím, než ziskal Dat emoční čip a například jsem netušil, proč Geordi LaForge nemá své ikonické brýle, když jsem šel do kina na Star Trek IX: Vzpoura.
    Pak dokoupili Deep Space Nine a televizi jsem přestal kvůli bydlení na internátu sledovat někdy v době, kdy se u nás začal vysílat Voyager.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: Byla tam jako Guest Star, hlavně v příběhové linii s Borgy, ale byly i jiné epizody, kde hrála důležitou roli. Podle internetů byla v 29 epizodách, což je z 179 nějakých 16%. Na druhou stranu, klidně tam místo mi mohla být Tasha Yar (jedna z hlavních postav 1 serie), nebo dr. Pulaski (2 serie).
    Na celém setu pracovali dva trekkies, takže odhaduji, že vybrali podle svých preferencí:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: ale ja si to prece kupovat nebudu :) a talir byl ovalny. Goldberg-Guinan - to myslis vazne? Videls vubec serial TNG? Hraje tam klicovou roli, i kdyz se neobjevuje v kazdem dile.
    EMMET
    EMMET --- ---
    NELLAS: V seriálu? Já na TNG vyrostl a nějakou barmanku si fakt nevybavuji. Ve filmu ST Generations výrazná byla, to je pravda. Ale ten film je v mnoha směrech zvláštní.
    ZAK
    ZAK --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EMMET: Já si ji vybavuju poměrně jasně jako jednu z výrazných postav, ač vím, že se tam vynořila jen párkrát :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    Jsem asi jediný, komu ty minifigurky přijdou odbyté. Brickbuildové vybavení v téhle cenové kategorii? To už si podle mě váždě dělají z AFOLů prdel. A tradičné - plné nálepek, které barevně nesedí k odstínu šedé u kostek. Jak jim za tohle můžete platit takové nesmyslné ceny. Zejména Kaero, který je jednoznačně schopný si sám navrhnout takovýhle model.
    Vždyť to není nic víc, než dva šedivé talíře spláclé k sobě. Navíc ty talíře ani nejsou kulaté, ale divně oválné - já měl vždy za to, že ten modul je kulatý.
    Plus nevím, proč je tam figurka postavy, kterou hrála Whoopi Goldbergová - co je na ní tak důležitého, když se objevila jen v jednom filmu? Oprava - objevila se i v seriálu a minimálně se měla zúčastnit svatby na konci filmu Star Trek Nemesis, ale samotná skutečnost, že mi nijak neutkvěla v paměti, mi říká, že úplně nechápu, proč byla vybrána jako reprezentativní postava.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: cena klesne. Treba jerab liebherr - na lego.cz je ted za 17 kKc. Podle heureky byl v obchodech nejprv za 14 kKc, a pri akcich se dal koupit i za 10,5 kKc. Takze minimalni cena versus lego cena je 61 %. Kdybych to tupe aplikoval na Enterprise, tak kdyz si pockas tak to sezenes za cca 6 kKc.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: cenovka je teda zase brutalni, ale co se da delat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam