• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Mě spíš zajímá, pro koho je určena tahle děsivá socha. Přijde mi to jako by to modeloval někdo z následovníků Picassa. Pro mě je to ztělesnění Uncanny Valley, což ostatně LEGO dělá v poslední době často.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: aha, to byl tip, ale ano, bude Shrek 5.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Bude novy shrek film?:

Shrek, Donkey & Puss in Boots 72423 | UNKNOWN | Buy online at the Official LEGO® Shop US
    https://www.lego.com/en-us/product/shrek-donkey-puss-in-boots-72423

KAERO
    KAERO --- ---
    Nahodou jsem narazil na stary xkcd, a ted mi vrta jestli to uz nastalo?:
    xkcd: Minifigs
    https://xkcd.com/1281/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nová Android aplikace k Duplo vlakům má 374 MB, wtf? Se posrali ne?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    VACA: vidis to, ja to mam uplne opacne :) a vynecham tento ford.
    VACA
    VACA --- ---
    HADIAK: Ac nejsem cilovka speed champs, tak todle asi dam.
    Ani ne tak kvuli fordu, jako spis kvuli Kenovi…
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    SLAVIDAN: Ahoj den LH, a den v Legolandu( ten lze protahnout klidne na dva.
    Co se tyce exkluzivnich setu, tak ja kupoval jen ty pro LH (kachna, lego pirat) v legolendu jsou snad exkluzivni jen ty stavrnice s tematikou samotneho Legolandu.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    ADDALBERT: Děkuji za informace. Já bych rád koupil něco co je exkluzivně dostupné jenom tam, myslím sety, to je asi v LH i Legolandu Billund? Jak bys to prosim tě viděl časově na tyto dvě lokace,? Kolik LH a kolik Legoland? Mě osobně by stačily jen dvě projíždky. Začít asi LUGO Hausem? Zvažuji, že bych tam nebyl celé dva dny.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    SLAVIDAN: Hele, ja byl v lego obchode hlavne v Lego house (kdyz zacinak prodej Barad dur). Ta masina na figurky tam je. Co mi prislo fajn, ze zrovna tam jsou casto ty sety podpesane designery, kteri je navrhovali.
    Moje zkusenosti ze samotneho Legolandu( ovlivneno i tim, ze jsem tam mel dve 5lete deti). Miniland - trochu nuda. Projdes si to, ale jen modely.
    Urcite ales tojo za to jit na ten vyhlidkovy kolotoc. Je hned v te casti - uvididis Legoland jako na dlani. Fajn atrakce v lego city casti.
    Co za to nestoji - mysleno fronty - je castle horska draha. Cekas dlouho a zazitek nic moc. V zadni casti je ale fajn HR s artic tematikou. Ta je super. Pak je docela i zabava hr s tematem, takovych tech cetsich oanacku - jack, nebo jak se to v 90. Jmenovalo. A skvela je i eagle ride, ale zase fronty. ( ve westernove casti).

Co se tyce merche - trika etc, tak toho je skutecne vic v Legolandu.
    Co ale urcite doprucuju je jidlo v LH. Je tam restarace, kde si skladas z lega menu. Pokud mas deti, tak dostanou k tomu menu i specialni figurku kuchare
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    ADDALBERT: Plánuji tam jet nejspíš na dva skoro celé dny, první celý den na Lego House, druhý lehce zkrácený na Legoland, tam bych rád navštívil Miniland, vyhlídku, projel se vláčkem a obešel co nejvíce atrakci a vyfotil si kostičkové kreace s nimi spojené /jenom bych je okukoval, odpadlo by tak zdržení spojené s čekáním na jízdu, navíc neholduji horské dráze a extrémním kolotočům. :) /, a také se podíval do obchodu v Legolandu, pro srovnání s tím z Lego House. A pokud by byl čas, rád bych se podíval do legokina. Plánuji si tam sestavit vícero figurek a dokoupit nějaké dílky na váhu, nevím kde mají větší výběr, zda v Lego House či v Legolandu). Lego vip body by měly být přidělovány v obou, to prý je letošní novinka (ještě si to prověřím). Zatím mám zkušenost jen z Legolandu v Německu kde jsem byl dvakrát, měli tam ve Figure Factory i dílky co již nebyly v dostupné v Legoshop pick a brick, Billundu by to asi mohlo být taky tak. Do Lego House bych koupil vstupenku online, do Legolandu za vip body.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    SLAVIDAN: Urcite v Billundu navstivit Lego House a hned od rana.
    Co se tyce Legolandu, co te zajima?
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Zdravím vás.

Chystám se do Dánského Legolandu a uvítal bych od Vás vás tipy a doporučení. Něco už mám k tomu načteno na internetu.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    dalsi ford... v emerike bude asi popularny;

Ken Block's '65 Ford Mustang Hoonicorn V1 77262 | Speed Champions | Buy online at the Official LEGO® Shop US
    https://www.lego.com/en-us/product/ken-blocks-65-ford-mustang-hoonicorn-v1-77262

KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: pro odber novinek je uplne dole policko pro email. Asi. Minimalne je tam pod tim napsane 'Thanks for subscribing'.

Jo, ma to blbe udelane, a hlavne me chybi nejake poradne video jak s tim podvozkem jezdi. Co ja vim jak moc zrychlene jsou ty sekundove zabery? Opravdu to jezdi tak rychle? Opravdu s tim jde delat smyky? Nevim a z toho jednoho videa to nepoznam.

Navic me to video neskutecne prudi. Tak on zacal studovat inzenyra mechanika a vyvoj produktu, pak skolu opusti protoze dela youtube kanal, a pak si stezuje ze placeni profesionalniho mechanika pro vyvoj produktu stoji strasne prachy? Eh...
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    AXTHEB: nebo za směšných 30 Euro : Jiabaile RC Drift Car 4301 1/43, včetně gyro a ovladače. Myslel jsem že to bude krám co vydrží měsíc, ale imho to v pohodě snese srovnání s mini-z a s přihlédnutím k ceně, s přehledem vyhrává. Sorry za off-topic.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: nojo, tyhle veci jsou uz celkem dlouho propocitane a otestovane. Kapacita silnic je mimojine dana reakcnimi schopnosti ridice. Jde to jeste vylepsit, kdyz si roboti povidaji mezi sebou a treba se dokazou rozjet zaroven.
    Nejlepsi jsou ty priklady z realneho provozu, kdy mezi dvema nemeckymi mesty byla nejaka dalnicni sit, stavitele chteli zvednout propustnost, pridali propojku, a zacaly se tvorit vetsi zacpy, protoze vetsina chtela jet tou propojkou. Takze pridani silnic zhorsilo situaci. A to dlouhodobe, lidi holt nedokazou optimalizovat v absolutnim meritku :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: myslel jsem něco na opentx protokolu
    EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: To video je hodně zajímavé - jenom mi přišlo, že je tam moc témat na jedno video. A zajímavý argument pro asistované řízení s využitím AI.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: když zmiňuješ minifig scale rc auto, dneska na mě na yt vyskočilo tohle:

Why Traffic Jams Happen (with LEGO Cars)
    https://m.youtube.com/watch?v=kRPm3VDGqWE

On má brick technology vůbec zajímavé videa, ale ty malé autíčka mi připadnou hodně hezký nápad.
    EMMET
    EMMET --- ---
    HONCKA: A ty si to ty si ten programovatelný vysílač umíš naprogramovat? Protože moje zkušenost je, že většina lidí o tom jenom mluví, ale nakonec to neudělají.
    Na kroužcích programujeme jednoduchá až elementární dálková ovládání a i to je dost náročné i pro děcka, která to baví. (A časově náročné i pro nás, kteří jim dodáváme rovnice, podle kterých to mají programovat)

Hotové řešení za 100 EUR odpovídá hotovému řešení přímo od Lega. To je pořád konkurenceschopné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: taky je to pro pár nadšenců, u tohu BuWizzu musí být nadšenci nadruhou, že si zaplatit 400 E za dálkový ovládání modýlku a pak to ovládat přes bluetooth na telefonu, v dnešní době, kdy programovatelný vysílače stojí pakatel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam