NAVARA: hmm tak to sem asi treti...necvicila sem to ani pro utok ani pro obranu...:-) (ikdyz jak zautocit nebo jak se branit sem se tam naucila..)
hmm jinak add toutoceni...ja sem karate delala 4 roky sotokan...soubezne s tim ale mozna to co tvrdim vychazi i z toho ze sme behem treninku aikida ucili i spravne uderit utocit kopat atd...to se mozna nedela vsude....ale zas toho umis vic o neco lip a tak...
ale koukam ze asi pudu do toho Go s krvavym krumpacem..;-))
presne jak tu bylo naznaceno kdyz na tebe zautoci tajboxer tak ti nic nepomuze..tak mozna ten sprej pokud si ho nenastriknes i svym smerem a pokud ho stihnes pouzit...a na to nemusis chodit na sebeobranu...
jinak je dost znat ze mluvis o ty muzsky sebeobrane...
co se tech zen ale tyce .stejne maloktera zena to dokaze hned napoprvy pouzit jak se ucila..a tak
navic kolikrat tam chodej slecny ktere uz byly napadeny (takze uz je jakoby pozde...) ale chtej mit lepsi pocit naucit se to aspon ted.a aby se to neopakovalo....anebo takove ktere maji treba napadene kamaradky nebo proste strach a chteji naziskat ten pocit jistoty a vedet jak se ubranit...maloktera z nich to ale opravdu pouzije..
ikdyz ano..vidim jeden z nejucinejsich vysledku prave to..ze sou pak psychicky klidnejsi a maji vetsi pocit jistoty...ono na psychiku funguje fakt dost
(ale zrovna tak kdyz ji na treninku karate namluvis ze ji to muze ubranit a ubrani se tak at uz to tak je nebo ne..ona tomu uveri bude si jistejsi a v krizovy situaci ji to taky muze dost pomoct..anebo se neubrani tak i tak...ale aspon se tolik nebala..)a to se muze stat kterykoliv z nich..obzvlaste kdyz je napadne ten tvuj thai boxer...
jinak to tvoje zobecnovani s tema ucitelema BU ...LOL:-)))...rikam ze mluvim za sebe a jako dyt si me ani nikdy nevidel cvicit tak jak si muzes bejt tak jistej ze placam..? jen proto ze je nyx plnej kecalku tak musim bejt dalsi z nich....?nebo snad ze ty si nedosahl uspokojivejch vysledku..a nemas ten rpzhled tak jak by ho nekdo mohl mit za kratsi dobu a kvalitnejsi...?nebo mas problem s tim ze sem holka...hmm fakt nevim...:-))
ale rekla bych ze treba prave u zen..ktere se chteji musi ubranit je nejduletiztejsi ten pocit jistoty..pokud ho maji..at uz cvici cokoliv...tak maj mnohem vetsi sanci se ubranit at uz treba jen rvanim kousanim a stipanim...nez absolventka cehokoliv ktera si neveri...a ten pocit jistoty nema...
a tohle je ale u chlapu ..rekla bych...asi uplne jinak...
a uz i tim ze se dostavaji do jinejch situaci...