• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    JUNIOR: jde o konkretni situaci
    taky jsme neco takovyho nacvicovali. Ta technika byla bezchybna dokud to byla kravata v trochu slabsim provedeni. Ovsem kdyz jsem toho cloveka chytl tak jak si kravatu predstavuju tak mohl delat co chtel a proste se z ni nedostal(beru nejakej takovej krasnej pripad jako je uvedenej v ty sebeobrane , ne ze se se mnou zacne rvat jako chlap s chlapem, porad je to urceny pro slaby slecinky proti +-beznymu chlapovi)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    MILASEK: Nevim jesli to měl v úmyslu, ale stih jsem to ještě nohama na zemi
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    JUNIOR: hm, tak to te asi clovek nedrzel tak jak se normalne kravata drzi
    jelikoz potom co clovek nekoho takhle chytne tak s nim jde na zem a potom se uz ten jejich trik moc udelat neda
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERKOTLIK: Vytrhnout se z kravaty? Jednim škubem, v praxi vodskoušeno :)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    ty chvaty jsem taky nepochopil proc tam jsou (moc jsem je nestudoval a vicemene jsem se smal kdyz jsem je videl)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    kdepak, mrkni na to poradne...třeba to uvolnovani z kravaty, to je hodne narocny pro silnyho chlapa,tahle technika, pro zenskou nemyslitelny i kdyby to drtila pet let...to delal cely klasicky někdo kdo nerozlisuje zenskou a muzskou sebeobranu,viz blok kopu...ktera zenska se při pokusu o znasilneni kdy setkala s lowkickem nebo roundkickem.....
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    CYBERKOTLIK: hm, mozna by byly uciny, ale pouze a jen tehdy kdyby je clovek me hodne dobre nacviceny
    to ze si je tady dvakrat prohlidne z nej asi mistra v sebeobrane neudela
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    lepe receno, ted kdyz na to koukam, je to dobrej vtip, ty chvaty tam:)))
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    EUCHENIE: na ty chvaty ale moc nekoukejte, pcr je v tomhle dost zastarala:)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    JUNIOR: Jak rekl muj kamos: " Nejucinejsi obrana je pistole bez svedku"
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    ZAPPO: Tak tak..

No s těma soudama že je to minulost, bych netvrdil. Spíš jde o to, že média vždycky vytahujou jenom ty největší sračky protože nemaj co jinýho na práci :) Přece tam nebudou dávat každej takovejhle dobře provedenej soud, zase na druhou stranu je to celkem pochopitelný :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZAPPO: parada, vuci me je agresivnim recidivistou i kdejaka modelka :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Smis.
    Ciste z vykladu zakona, pokud te ohrozuje (a klidne staci verbalni utok podporeny treba tim ze vytahl zbran - nebo i jen tim, ze on je stodvacetikilova gorila a ty mas padesat i s posteli), tak se muzes branit. A vicemene jakkoliv, abys odvratil utok - pak NESMIS pokracovat.
    Samozrejme je to slovo proti slovu, ale nikdy se nejedna o virtualni situaci. Nevim, co jsi zac, ale fizlove kdyz maji posuzovat verohodnost dvou vypovidajicich (nebo spis soudci) a jeden je recidivista, navic na miste s namerenym alkoholem a druhej slusnej, netrastenej strizlivej clovek, co se ubranil a zavolal je sam - tak je to jasny.
    Ono se v mediich casto hodne strasi a mluvi o tom, jak soudy rozhoduji blbe, ale dnes je to uz dost minulost - casto se to v nejakem dalsim kole, nebo uz v prvnim rizeni rozhodne ve prospech obrance, ale to uz neni tak atraktivni zprava, jako to, ze byl nebozak tazen k soudu.
    Ano, kdyz se ubranis nejak skutecne razantne, tak muzes pocitat s tim, ze te budou chvili vysetrovat, ale mas dnes velmi slusnou sanci, hranicici s jistotou, ze z toho vyjdes ciste.
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Ve chvili kdy ho do me zapichne nebo me s nim poreze tak uz je celkem jedno co mu udelam ale dokud mi s nim nic neudela tak na to muzu reagovat jak? Smim mu v ty chvili treba zlomit ruku nebo jinak "tvrdeji" odzbrojit. Jelikoz pokud u toho nejsou svedci tak porad to bude slovo proti slovu a on bude ten s tou zlomenou rukou.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    MILASEK: Pokud někdo na tebe vytáhne nůž, jsi v bezprostředním ohrožení, jeho blbost ho na tebe vytahovat...
    MCD
    MCD --- ---
    MILASEK: Staci, ze utok primo hrozi... jinymi slovy staci, ze utocnik ma v ruce nuz a vzhledem k okolnostem je jasne, ze ho do tebe chce bodnout, nemusis cekat, az to skutecne udela (to uz by se taky treba nemel kdo branit).
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    co jsem z toho pochopil tak ucinou obranu muzu nasadit az teprv tehdy, kdy uz na me utoci (bodl do me nuz, zacal skrtit, ....)
    nebo ma na to nekdo jiny nazor popripade by mi to vysvetlil po cesky a ne v pravnickym slovickareni
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    jsem to tady trochu zazdil, nahodte nejaky tema
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    hh, ucina metoda, ale kdyz ji prepadne nekdo ne zdejsi tak to bude horsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam