• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: posta
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Co provozuješ, pokud se mohu zeptat?
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Mimochodem...pravidla BUJINKAN říkají, že nejdříve je nutné zkusit se vyhnout konfliktu slovně
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: :) to že je to nejúčinější neříkám jen já, ale i vědecké studie...tai jutsu neni jen o pákách, sou zde údery,kopy a body. Pokud se člověk naučí základ a zvládá ho (1rok-2) je schopen se ubránit...
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: kdyz si vlezes do klubu o bojovych umenich tak tam najdes tunu lidi ktery si mysli ze neznaji nic lepsiho nez je styl ktery cvici. Z hledka sebeobrany je nejucinejsi se bud naucit vyhnout pripadnemu konfliktu a v pripade krajni nouze co nejrychlejsi a co mozna nejbezpecnejsi reseni pro tebe. Mel jsem moznost cvicit poupraveny kobudo kde byly zahrnuty ty nejzakladnejsi prvky co clovek potreboval znat a bylo to velmi ucine. Ja osobne neco malo z tai jutsu ovladam a ve vetsine pripadu kdy se s nekym na treninku rezu to bud konci bojem na zemi a nebo ho umlatim. Na paky si ani nevzpomenu. Proto rikam ze min 3 roky treninku abys mohl nejak efektivne zacit pouzivat tyhle techniky i v pripade realnyho konfliktu.

SATANAS666: maj to hezky secviceny.

SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=WaU0k0heaHk

jedna z mnoha škol, doporučuju shlédnout celý... konec mluví za vše
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Já ho cvičim...neznám nic efektivnějšího. Záleží na mistrovi, ale celkově je to nejefektivnější sebeobrana i bojové umění, co sem tak četl a viděl.
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: Ninjutsu? to mi neprijde moc jako vec pouzitelna na ulici. Urcite ne po prvnich 3 letech treninku.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    ANTTOSH: osobně bych ti doporučil ninjutsu tedy konkrétněji tai jutsu, vynikající věc na sebeobranu...boj se zbraní i bez ní. Zkus si najít BUJINKAN
    STENNY
    STENNY --- ---
    James: závisí na tom, kolik máš zkušeností, jak dlouho jsi trénoval s nějakým dobrým instruktorem - naučit se sebeobranu jen tak z nějaké knihy nebo z DVD nejde, spíš nachytáš chyby, které odhalíš teprve až to nebude fungovat jak by mělo. Hoď mi mail, kde můžu, pomůžu.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    zdravim,
    chci se zeptat,zda neexistuje nejaka ucebnice sebeobrany pro samouky,ktera by byla volne stazitelna z internetu.dik
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Ja nebyl v Hradci Kralove, oni prijeli do Brna.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MILASEK: jsi mel rict, ze jdes navstivit :)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Ted jsem mel seminar chlapcu z Hradce Kralove "Sorudo". Jejich system je celkem propracovanej. Nerikaji cloveku "presne takhle by se melo v tehle situaci reagovat" ale spis naznaci (pokud uz clovek neco zna, pokud ne tak i nacvici) nejvhodnejsi mozny zpusob sebeobrany v dane situaci.
    Jejich zpusob vycviku probiha (v Hradci Kralove) v realnem prostredi (zastavky a tak) takze je to co nejblizsi realite a hlavne to maji obahaceno o utoky na psychiku cloveka coz je podle me nejdulezitejsi slozka takoveho souboje.
    RADO1
    RADO1 --- ---
    NAVARA: Nuz, chodieval som aj na treningy, co sa konali 19-20, aj 20-21...
    Je mi jasne, ze to zavisi od zaujmu cviciacich, moznosti prietorov aj ochoty cvicitelov.
    Len som konstatoval, ze mam smolu. Nikde som nepisal, ze kvoli mne musia menit rozvrh treningov...
    Napr. pokrocili uz su aj v case, kedy by som stihal. Ale som lama-zaciatocnik...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: to neni pravda, naopak je rozdil jestli je cilova skupina zaci, ktery maj volno po 16-17, nebo pracujici lidi, tkery ho maj az po 19-20 hodine
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RADO1: spise jsem tim chtel naznacit, ze prakticky veskere aktivity krom hospod probihaji behem pracovnich dob, pro vetsinu lidi pracujicich v kolbenkach, soucasnych...

(ostatne proto spousta lidi nezna jinou zabavu, nez jit do hospody)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    NAVARA: na urad clovek nechodi 2x tyzdenne... Tolko dovolenky nemam...
    ...pouzi obcas autocenzuru...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RADO1: a brat si dovolenou kvuli navsteve uradu ti nevadi? :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    VANAPRASTHA: Sakra... Zaciatocnicke lekcie mate casovo vhodne akurat tak pre skolakov :(((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam