• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Jo, to znam. Kdyz jsem cvicil prvnich par let, tak jsem mel stejny nazory na sve BU a nedal jsem na nej dopustit. Casem jsem prisel na to, ze mnoho veci maji ruzna BU stejna. Jen se jinak jmenuji. Pokud se jedna o komplexni BU, mel by byt dosazeny vysledek po nekolika letech studia stejny pro vsechny BU. Je otazkou, kdo v to ale co hleda. Nekdo treba radsi boj beze zbrane, nekdo naopak hlavne ty zbrane, nekdo chce vsechno. Dulezite je premyslet, ziskavat znalosti a ty cvicenim predelat na dovednosti. Pokud znam, umim a dovedu, tak delam teprve to spravne a nejlepsi BU ...
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: Radši čtu :D
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: Dobrý...znám.
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Hmmm, tak pokud mas rad takovouto produkci, tak treba jeste doporucuji serial Mind Body & Kickass Moves od Chrise Crudelliho - zvlaste dily Ninjutsu a jeho pokracovani Ninjutsu, Pt.2: Training Methods. Popripade muzes ten serial vecernicku na dobrou noc shlednout cely Laughing 6 ...
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: ne je fakt, že jsem hodně zaslepen a uvědomuji si to...je pravda že ninjutsu se zastávat budu,ale máte pravdu, ninjutsu pochází z Číny. V díle slavného čínského mistra Sun Tsu, což by se dalo přeložit jako "Kniha válečného umění". Právě v jedné z kapitol tohoto díla se věnuje přímo špionáži a dosti podrobně. Tvrdí se, že texty této knihy přinesl do Země vycházejícího slunce muž jménem Kibi Makibi (693 - 775 n.l.), který jako velvyslanec několikrát musel navštívit Čínu.
    Říci kdy přesně vzniklo "Umení být neviditelným", jak by se také dalo přeložit, nebo kdo byl hlavním učitelem, není již možné. Existuje však verze, která hovoří o tom, že prvním učitelem původních rodin ninjů byli právě čínští mistři jako Kai Doshi, Gamou Doshi a Kosumikage Doshi.
    První historicky ověřitelné nasazení špionů do praxe bylo za vlády prince Shotoku Taishiho (žil v letech 574 - 622 n.l.), který začal používat tyto agenty pro vlastní potřebu. Je to velmi efektiv. Pochopitelně ostatní BU znám obecně. Opravdu jsem to přehnal...inu plamen nadšení, spálil mé vědomí. :)

Každé BU má své klady a úspěch záleží na cvičenci
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: To se da treba rict i o "profesionalnich valecnicich" ze stare Ciny. Ti se nechavali najimat jako strazci karavan, osobni strazci, atd. Kazde BU bylo vyvinuto tak, aby bylo "efektivni" - tzn. s co nejmensim usilim zpusobit co nejvice skod v co nejkratsim case a soucasne aby ochranilo zdravi a zivot.

Chapu, ze milujes ninjutsu a budes se ho zastavat. Nicmene, tvrdit na zaklade hodne pochybnych popularnich TV studii ze je nejefektivnejsi, je dost pochybne. Nechci vyvolavat flame war, ale vetsina japonskych BU ma sve koreny bud v cinskych nebo korejskych BU. Proto se Te zeptam - na kolik opravdu dobre znas tyto BU a zda jsi schopny je objektivne posoudit? Predpokladam, ze nebudeme brat v uvahu filmy s Brjuuk Liim, Zaan Klood fan Damem, 36 cimer Shaolinu a dalsi vesele pribehy pro male i velke ...
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: mimochodem, co jsi sem vložil je zrovna dokument, který sem měl na mysli
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: ano, s tim souhlasim, je to individuální, ale ninjutsu je velmi efektivní, vem si třeba účel, ninjové se useli umět ubránit, jakémukoli nepříteli. Jasně, že to záleží na tréninku,štestí ,připravenosti a talentu.
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    Hmmm, tak takovejhle dukazu uz jsem videl mraky. Pokazdy to vyhralo nejaky jiny BU. Treba tady - dokument National_Geographic: Fight Science. Nicmene, jen zacatecnik muze porad resit, jake BU je lepsi, ucinejsi, efektivnejsi a ja nevim co jeste. Ve vysledku je to ale o konkretnim cloveku, ne o konkretnim BU. Nepomeruj jednotlive BU mezi sebou, pomeruj mezi sebou jednotlive lidi. Muzes cvicit "spickove" a "to nej" BU, ale pritom muzes bejt absolutni "shit", pokud to v tobe neni a pokud tvrde nemakas ...
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU:Problém, je že je to fakt...hezké, že ses pobavil. Vědci pomocí čidel a figurin testovali sílu úderů a pak a pomocí medicíny zjišťovali, jak které bojové umění působí na organismus.
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Laughing 9 Ty studie me dostali ...
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: posta
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Co provozuješ, pokud se mohu zeptat?
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Mimochodem...pravidla BUJINKAN říkají, že nejdříve je nutné zkusit se vyhnout konfliktu slovně
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: :) to že je to nejúčinější neříkám jen já, ale i vědecké studie...tai jutsu neni jen o pákách, sou zde údery,kopy a body. Pokud se člověk naučí základ a zvládá ho (1rok-2) je schopen se ubránit...
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: kdyz si vlezes do klubu o bojovych umenich tak tam najdes tunu lidi ktery si mysli ze neznaji nic lepsiho nez je styl ktery cvici. Z hledka sebeobrany je nejucinejsi se bud naucit vyhnout pripadnemu konfliktu a v pripade krajni nouze co nejrychlejsi a co mozna nejbezpecnejsi reseni pro tebe. Mel jsem moznost cvicit poupraveny kobudo kde byly zahrnuty ty nejzakladnejsi prvky co clovek potreboval znat a bylo to velmi ucine. Ja osobne neco malo z tai jutsu ovladam a ve vetsine pripadu kdy se s nekym na treninku rezu to bud konci bojem na zemi a nebo ho umlatim. Na paky si ani nevzpomenu. Proto rikam ze min 3 roky treninku abys mohl nejak efektivne zacit pouzivat tyhle techniky i v pripade realnyho konfliktu.

SATANAS666: maj to hezky secviceny.

SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=WaU0k0heaHk

jedna z mnoha škol, doporučuju shlédnout celý... konec mluví za vše
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Já ho cvičim...neznám nic efektivnějšího. Záleží na mistrovi, ale celkově je to nejefektivnější sebeobrana i bojové umění, co sem tak četl a viděl.
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: Ninjutsu? to mi neprijde moc jako vec pouzitelna na ulici. Urcite ne po prvnich 3 letech treninku.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    ANTTOSH: osobně bych ti doporučil ninjutsu tedy konkrétněji tai jutsu, vynikající věc na sebeobranu...boj se zbraní i bez ní. Zkus si najít BUJINKAN
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam