EMDEE: OK - bod zlomu je pohyblivej. Odhadnu soupere, miru rizika, posoudim situaci (v poledne v obchodaku clovek reaguje trosku jinak nez v pet rano v lese).
1.Chudacek -takovej ten typickej hadkovej potizista a strkac. neni nebezpecnej, takze zalezi na trpelivosti, jak dlouho se s nim budu vybavovat a jak moc ho necham lezt mi na telo, nez ho zahodim, priskrtim nebo trefim (a to zas zalezi na nalade a na tom, jak je pan sympatickej:)
2.Zabijak -nekdo, kdo se asi umi rvat. kdyz to vypada, ze se domluvime, tak si hlidam distanc a neutocim. Pokud mi leze na kontakt nebo to vypada, ze se nedomluvime, tak radsi hned zkusit sundat, i kdyz to treba nevyjde, tak ten druhej zjisti, ze by to taky mohlo bolet a proveri to jeho odhodlani, jestli mu ten stret stoji za to.
3.Chudacek horsi verze - chudacci radi nosi ruzny zbrane a mysli si, ze jim to pomuze. Jak zacne chudacek neco nekde lovit nebo ma neco v ruce, sundat okamzite, better safe than sorry. lepsi zbytecna rana pesti nez riskovat idiota se svatym presvedcenim o pravu postrilet kazdyho, kdo na nej brutalne zautoci zvysenym hlasem nebo tak neco:) vetsinou se neumi poradne branit, takze je to hlavne otazka nacasovani.
4.Skupinka -pokud jsou to chudacci, tak sundat sefa driv, nez se navzajem vyhecujou k utoku. Slusna sance, ze se z toho podelaj a uklidni se. Pokud jsou to zabijaci, tak je to asi v pici:)
Podle meho nazoru zakladni problem tve taktiky je, ze kdyz budes cekat na prvni utok, tak mas sanci jen v pripade 1, jinak jsi v riti.