YGGDRASSIL: Jo mám to holt blbý no. Nehádám se, že ten, kdo dá první má obrovskou výhodu, ale to nic nemění na mém názoru, že většina polulace to tak prostě má (neagresivní/neútočí fyzicky až do okamžiku, kdy nevidí cestu ven) a začátečník imho dvojnásob (a o tom ta diskuze začala).
Na doplnění - sám si prostě počkám až do okamžiku, kdy je jasný, že to jinak nepude (i první klamnej výpad, strčení, šťouchnutí, kterym to "siláci" často začínaj - tedy samo jen v situaci 1na1) a pak už žádný uvažování o tom, jestli z toho budou oplejtačky (tohle už je bez diskuze legální obrana) až do vyřešení situace (někde je to pár ran, v jiný situaci třeba i zlomení kostí v krajním případě až do konce - nebudu ale bezhlavě mlátit do němoty). Ideální je pro mě držet si standardní odstup, vykrýt první klamnej výpad a navázat na to hned standardní protiútok do vyřešení situace. Ano, bavíme-li se o barsekeráckym bitkaři, tak tam ti ani ten první útok nemusí bejt nic platnej, nehledě na to, že to klidně můžeš schytat ze zálohy. Ad reflexní obrana - tim mám na mysli takový věci, jako že ti ruce jedou do "krytu" nebo třeba když tě někdo strčí, že tělo zvládne bez přemejšlení upadnout tak, že seš bez zranění a zas rychle na nohou - o supermanovskejch nadpřirozenejch reakcích rychlejších než nejkratší reakční doba se opět nehádám, to je úplně jiná diskuze.