• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    No ja bych radejzil ve spolecnosti, kde je normalni, ze se obcas nekdo utrhne a zastreli agresora nez ve spolecnosti, kde je normalni, ze se obcas nekdo utrhne a zmlati nevinneho.

Protoze to prvni mohu ovlivnit - proste nebudu nahodne napadat lidi na ulici a jsem v pohode, to druhe neovlivnim.

A prijde mi lepsi spolecnost, kde jsou vyhubeni agresori, nez spolecnost, kde jsou vyhubeni nevinni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDIVIDER: Neměl bys ho v naší mírumilovné společnosti, kde ubližovat agresorům je nevhodné, ohlásit policii a trpělivě vyčkávat, jestli mu to prokážou - pokud tedy vůbec přijedou, jestli už jim nedošla dotace na benzín, případně nemusí ještě někde ulovit pár pokut?

protože ne, tohle už není nutná obrana manželky, kterou někdo předělává, že už ji nikdy nepoznáš - ale čistá ofenziva. Nikdo se zbraní by to po půlhodině "neuhrál" na nutnou obranu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDIVIDER: Co nejdříve tasit a mačkat to až ve chvíli, kdy i přes namířenou zbraň zaútočí? Protože takovej člověk, který i přes namířenou zbraň nepochopí, že nemáš chuť se "trošku pomazlit", nebude žádné neviňátko...

Btw. proč bys vůbec měl někoho "fackovat"? Proč se nerveš s někým, kdo o to má zájem? Ideálně stejně silným, abyste z toho něco měli? Jak má napadený nezúčastněný vědět, že mu chceš dát jen tu jednu facku? Proč by si to měl nechat líbít? WTF?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    YGGDRASSIL: Ty se ovšem bráníš proti možným důsledkům (dialýzy, křeslo, bryndák, hlína), nejsi jasnovidec abys věděl, jestli tě poté co padneš na zem nechají být nebo tě hodlají dokopat - protože měli prostě blbej den.
    Tys měl prostě štěstí, že teď máš ještě čím psát, můžeš močit bez pomůcek, máš obě oči (jedna kopačka do hlavy může pořešit), můžeš ještě mít potomky (také oblíbené místo).

Vzbuzení dojmu v agresorech, že i za "jenom jsme se trochu mazlili" to do něj někdo může našít, přestože se tak reálně prakticky nikdy nestane, může mít jedině pozitivní efekt, - spousta nácků, antifa a podobné znuděné mládeže, si příště rozmyslí jestli půjde někoho dokopat nebo si raději zopakují násobilku.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    YGGDRASSIL: a až nááááhodou jeden z nich šlápne trochu moc tak co? Užij si zbytek života na kolečkách? Nebo rovnou 2 metry pod zemí?

Kdybys někoho převálcoval autem kvůli nepozornosti, tak bys za 3-letou podmínku byl hodně rád, tenhle exot na něj šel s jasnym úmyslem ho zrušit...
    Ono dokonce by s trochou snahy šel vydolovat i pokus o vraždu (věděl že kopnutí do hlavy může zabít, ale stejně to udělal...)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    prave proto mi ten clanek prijde na srovnani myslenek uchylnej. tohle premejsleni dokonale naplnuje definici zcela zjevne neprimereny obrany. zrovna to probirany napadeni - jasne, utocnik je zjevne dement, o tom zadna a nikomu nepreju takovyho potkat. bejt u toho, asi bych se na to taky nemoh necinne koukat. nicmene, nebyl to zamernej utok s cilem nekoho zabit a dle idnesu to skoncilo "rozsahlymi pohmozdeninami". wow, tak to je brutal, kvuli tomu fakt ma smysl tahat bouchacku.

proc asi policajti a soud hodnotili ten utok prilis mirne (z vaseho uhlu pohledu)? protoze pro ne je to taky banalita. takovouhle uplne stejnou nakladacku od fizlu dostane kazdej druhej fetackej corkar, kteryho chytnou, to je denni chleba a nikoho to nevzrusuje. stejne tak soudy maj srovnani se skutecne zlejma utokama, ktery jsou vedeny opravdu s likvidacnim cilem, takze nad timhle celkem mavnou rukou.

BRUKEV: kdyby moje manzelka utok tyhle intenzity nepreckala v bezpecnym dvojaku, tak by si potom v nemocnici jeste sama vynadala:)
    LODBROG: NAVARA: mne prave taky parkrat nepekne rozslapali (velikost je nekdy hovno platna:), a diky tomu mam klid, protoze sice mam dodneska nejaky nasledky, ale vim jaky to je a nemam z toho panickou reakci jako nekdo, komu v zivote ani netekla krev z drzky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    YGGDRASSIL: no chlapče, zcela upřímně ti za tento názor přeju jedno. Jestli jednou budeš mít snoubenku, manželku, dceru, tak aby si ji jen tak na férovku vyhlédla hezká tlustá cigoška a po "holčičkovsku" ji hezky propleskla, poškrábala, pár vlasů vytrhala a hezký psychický blok do dalších let způsobila.
    Ty jsi totiž očividně muž z oceli, kterého fyzické zranění nerozhodí a proto nedokážeš pochopit, jak se ten nebožák na videu cítil. Když se to stane někomu v tvém nejbližším okolí, snad změníš názor.

Kenjirův názor o střelbě je samozřejmě dost přehnaný a jistě by si to v reálu ještě rozmyslel, nicméně článek je na srovnání myšlenek v hlavě celkem trefný.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Kenjiro, bavim se s Tebou... ;-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LODBROG: tenhle postoj zpravidla zaujímají ti, co "tak trošku vyrostli" a na situaci "někdo je mlátí takovým způsobem, že se nemají šanci ubránit", jim zpravidla nestačí fantazie
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    YGGDRASSIL: Víceméně nic nestalo? Ne každý má tréning v BU a ustojí takovýhle výprask bez následků.
    Tohle nebyla vesnická tancovačka, kde je to součást zábavy.
    To video je jasný - žádná rvačka dvou typů co si chtěj něco vyříkat, ale jednoznačně napadení. Prostě si silnej hromotluk dává slabšího.
    Chlapík dostane ránu po který nedokáže ani volat o pomoc natož se bránit, a Ty radíš co - říkat si "nic o tom konfliktu nevím, nechám ho ať ho dokope k smrti"?
    Jako já bejt ten slabší a mít pistoli tak ji taky tahám nebo řvu na kolemjdoucí ať ho zastřelej - fakt by se mi nelíbilo že si někdo přijde a rozhodne se jen tak si mě profackovat. Jen proto že je silnější, takže může.

Když má útočník moc energie, má to ze sebe vymlátit někde na tréningu a ne na náhodných kolemjdoucích.

Fakt bych Tě chtěl vidět, kdyby Tě mlátil cizí člověk nevíš proč, Tys zjistil že už se nedovedeš účinně bránit, nejsi v tělocvičně takže to nepřestane když to odplácáš.
    Jak by se Ti líbilo čekat jestli útočník přestane nebo Tě zabije,
    zatímco ostatní blbě čuměj a říkaj "kdo ví co mu ten druhej proved, nejspíš dobře mu tak".
    2MEK
    2MEK --- ---
    Klasickej syndrom internetovyho pistolnika.
    Kdyby neco podobnyho videl, byl by prvni, kdo by sklopil zrak a jakoby nic odesel.
    JOPS
    JOPS --- ---
    YGGDRASSIL: pockat, ty mi chces naznacit, ze je v poradku, kdyz ty budes sedet na lavicce, pokurovat dymku miru, prijde typek a natankuje ti ji takovou, ze ti i podlaha je mala a pak do tebe rube dalsi dve minuty a ty se ani nesnazis/nemuzes (prece jenom bych z toho asi taky byl vykolejenej) branit ? To je podle tebe ok ? To, ze se tomu dotycnemu nic nestalo je stesti jako prase.

Kdyz zminujes vesnicke rvacky, par jsem jich videl a je to uplne o necem jinem. Tam se do sebe vetsinou dva pustej a rezou se hlava nehlava, dokud nekdo "nepadne". A vetsinou to je vzajemne.

Jinak autor blogu to samozrejme prehnal. Predstava, ze zastrelim toho, co zrovna dokopava nekoho na zemi a on to nahodou bude ten napadenej je docela usmevna :)))
    S474N
    S474N --- ---
    YGGDRASSIL: obycejna presdrzka? To jste vy, pane soudce?
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    JOPS: no nevim, kdo je tady nejnebezpecnejsi psychopat:D jestli tomu dobre rozumim, autor blogu vesele planuje zastrelit cloveka, az priste uvidi nahodny konflikt, o jehoz pozadi nebude nic vedet. na zaklade toho, ze videl video (mohu hodnotit, take jsem ho videl), kde chlapek serezal druhyho chlapka, jemuz se nakonec vicemene nic nestalo - byt to bylo dost nesportovni, porad celkem obycejna presdrzka, jaky se na vesnicky tancovacce dejou tri za vecer, zadnej silenej exces. libi se mi ten smysl pro primerenost:D priste by treba mohl rovnou vysypat zasobnik do zad nahodnyho kolemjdouciho, kterej ho ohrozil tim, ze se na nej nesympaticky podival:D
    JOPS
    JOPS --- ---
    LODBROG: ta diskuze pod tim, to je neuveritelne, co ten Hermanek je za hovado :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Zločin sebeobrany. Blog - David Karásek (blog.iDNES.cz)
    http://karasek.blog.idnes.cz/c/347720/Zlocin-sebeobrany.html
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Jen pocitej s tim, ze po prvnich par trenincich budes mit problem druhy den vstat z postele ;-). Ale pak se to pomerne rychle zlepsi, telo si na pravidelnou zatez zvykne prekvapive rychle a nauci se regenerovat o dost rychleji. Chce to to nevzdat a chodit poctive (aspon) dvakrat tydne. A pri spravnem cviceni se ti to koleno muze kupodivu i zlepsit.
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Jasne ze muzes zacit. Nejspis uz nebudes kralem ringu ale je to pohoda.
    Koleno zabandazuj, upozorni trenera a jestli nemas nalez tak by se to mohlo se zatezi postupne zlepsit.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Jsem na tom podobne a zacal jsem dva tydny zpatky. Je to fajn. Jen z rozcvicek se mi delaji puchyre, ale to asi bude o zvyku...
    LUDO
    LUDO --- ---
    TITUS_PETRONIUS: ano!, ale bude to boliet :) a to nemyslim len uderi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam