FALLIE: Podle me jsi prohral ve chvili, kdy zacnes uvazovat, co budes delat, jedina sance je mu ji rychle vypalit (nejlepe nizkym kopem) a pak, pokud to neni vylozene osobni a jde to technicky provest, zdrhnout.
TJORVEN: Udelej si zp a kup si pistoli s niklovym nebo nerezovym zaverem (leskla svetla, ve tme je videt). Revolver si bohuzel nekdy pletou s plynovkou.
Pistole ma dobry odstrasujici ucinek, a pokud by nekdo pri pohledu na pistoli nevycouval, je jasny, ze je zle (bud magor nebo zfetovanej, nebo v nejhorsim pripade veteran z Afghanistanu) a rozhodovani se zredukuje na: bud vystrelis, nebo jsi mrtva.
Jeden znamy cca 170/50 kg to doplnuje peprakem (ne slzakem, peprakem), ktery uz podle jeho slov asi trikrat uspesne pouzil. Vetsinou pry utocnika informoval, ze pokud nestacila ta davka pepre do ksichtu, staci rict, ze ma jeste pistoli, a mel pokoj.
Dalsi referoval o dvou setkani s bandou skinu, v obou pripadech pry stacilo jen odhrnout bundu a ukazat, ze ji ma - ani ji nevytahoval.
Ja jsem nikdy pistoli k obrane pouzit nemusel, a jsem tomu rad, a doufam, ze to tak bude i nadale. Ale pokud neco resis slovne, coz je muj oblibeny pristup, kdyz to jde, tak ta pistole ti doda pocit sebevedomi, ktery je z reci znat, a to pusobi docela dobre.
Nejaky sidlistni znasilnovaci si udajne na sebevedome pusobici zenskou netroufnou, utoci, kdyz vidi strach a nejistotu (to je pry naopak vyhecuje).