• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    MLEKAR_STEIN: jo, taky dobrej tip. asi zorganizuju nejakou pratelskou rvacku .)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    TJORVEN: Ja ti nevim. Me se zda (opravte me, jestli se mylim) ze "sebeobrana" je vlastne takovy cviceni "na tenhle utok udelejte tuhle techniku". To se mi zda vytrzene z kontextu. Ja bych asi zacal cvicit nejaky primocary uceleny bojovy styl, pokud mozno s fullkontaktnim sparringem (teda s nejakejma ochranejma pomuckama). Moc se v tom nevyznam, ale moznosti jsou rekneme Muay Thai cili Thajsky box, musado, shaolin sanda (cvicej to tu 3 mistri), jujutsu, a prej tu uz nekdo cvici i Krav Maga (to je takovy izraelsky styl).

A nebo si kup boxovaci pytel, a prast do nej kazdou rukou 500krat denne, pripadne i kopni. :-) A cvic se v rychlem uhejbani vpravo vlevo, trupem i ukroky. :-))
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    TJORVEN: docela dobre je prat se s kamarady :o)))) na to nemusis nic umet a naucis se vyuzivat to co mas a umis :o))))
    to dela par kamaradu a hezky se perou a hlavne uz jsou otluceni, takze je jentak nejaka rana nevyvede z konceptu :o))))
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    ASHRAK: tak tady uz se hlasi jiny nepritel - cas. ale dik, kdo vi, kam me nakonec muj strach dovede ;)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    TJORVEN:Přesně. Možná ještě lepší ale je, když děláš sebeobranu, a k tomu ještě nějaké budo.
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    ASHRAK: no, z toho mi vyplyva, ze sebeobrana je asi praktictejsi, pokud nejsem nadsenec pro to ktere umeni, nebo se pletu?
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    NAVON_DU_SANDAU:
    MLEKAR_STEIN:

nakonec mi to sebevedomi zvednete vy, panove! dik :)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    TJORVEN: Ať už se rozhodneš dělat jen sebeobranu, nebo jiný budo (v Praze je nespočet možností - judem a karatem počínaje, přes aikido, džiu-džitsu, sambo, musadem, krav magou, escrimou konče), tak tě tam budou učit, jak se chovat při napadení a jak zneškodit protivníka. Rozdíl mezi sebeobranou a čistým uměním je v tom, že v sebeobraně se kloubí prvky různých stylů, kdežto v čistým budo se učíš pouze prvky toho kterého umění.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    TJORVEN: Tak to je zdravej zaklad. Dej tomu dva roky, a priste ho povezou na JIP :-)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    TJORVEN: tak to je skvela reakce
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    k ankete, par opilcum uz jsem se ubranil, utekem, ale cloveku, ktery me bude chtit zbit a bude ochotnej za mnou bezet se asi neubranim
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    MLEKAR_STEIN: jo, asi bych potrebovala nekde vyzkouset modelove situace. mozna zkusim neco najit, to se prece v kurzech sebeobrany specialne trenuje, ne?

ted jsem si vzpomnela - byli jsme s pritelem behat a pres park jsme bezeli za sebou. z legrace me ze zadu polechtal v pase a uz ji mel. tvar mel cervenou jeste druhy den. pritom mi bylo jasne, ze je to on. ta ruka mi proste sama vyletela .)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    TJORVEN: chce si to hlavne vyzkouset blbou situaci, zjistit jak zareagujes a teprve podle toho zacit vymyslet, jak se branit
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: ne. jsem typicky pripad uzkostlive vychovy - tedy co se cizich lidi tyce. doma mi tak dlouho zduraznovali, co vsechno se mi muze ve meste (hlavne za tmy) stat, koho muzu potkat atd., ze ve mne vypestovali urcitou fobii. treba v lese se sama nebojim.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    TJORVEN: Tebe uz nekdo napadl?
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    ASHRAK: bydlim v praze na okrajovem sidlisti. s nozem to samozrejme neumim. vzdycky bezim, v tom jedinem jsem v tomhle smeru dobra, ale ty krizovy mista, jako vstup do domu, chodba a tak, tam je mi sprint k nicemu .)

MLEKAR_STEIN: hm, je mi to jasny. asi bych potrebovala nejakej vseobecnej kurz, abych si uvedomila, jaky situace muzou nastat a zkusit se do nich vzit. zatim nosim aspon klice s jednim vystrcenym mezi prsty, coz je asi ubohy. ale treba kopnout do rozkroku, to bych asi v te situaci nezvladla...
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    TJORVEN: to chce trenovat i to pouziti pepraku, a hlavne ho musis mit pripraveny k pouziti, tedy de fakto v ruce, nebo tak, aby jsi jej mohla okamzite vytahnout a pouzit. v kabelce je pochopitelne na prt, mozna lepsi nez nuz je takovy japonsky obusek s hackem, jutte, viz http://www.japonsko.tnet.cz/jutte_01.htm
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    No, tak s tím mečem by mě to taky zajímalo. Jinak jsem toho názoru, že když je člověk dobře (DOBŘE) vycvičenej s nožem, tak může bejt nebezpečnější, než jinej s pistolí. Tím spíš, když ten nůž umí třeba i rychle a přesně házet.

TJORVEN: A z kterýho města vlastně jseš? Jestli z nějakýho většího, tak tam určitě bude hodně velkej výběr různejch budo a podobně. Třeba u nás (ve Žďáře nad Sázavou) Kocman vedl speciální kroužek Sebeobrany pro ženy a dívky, takže si myslím, že to by bylo něco pro tebe.
    FENRIS
    FENRIS --- ---
    CYBERKOTLIK: :D povidej!
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CYBERKOTLIK: Tyvole :-) Vypravej, prehanej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam