• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    TULENI
    TULENI --- ---
    GIO: plazi se uz vic nez mesic, kdyz je namiste takje na kolenou a stoupa si kde to jde. Vcera me dostal kdyz jsem prisla do kuchyne kde si hral predtim na zemi a on si klidne stal u krabice s hrackama :) Eri se postavila az kdyz regulerne lezla po ctyrech..
    GIO
    GIO --- ---
    TULENI: malej uz leze?.)
    TULENI
    TULENI --- ---
    trocha domaciho kempingu ;)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: to jsem neznala, dik :]
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: tak jsem koukala na "poissonrouge" a musím říct, že české "hravé učení" mi asi připadá lepší: http://www.hraveuceni.cz/index.php (dokud se člověk neregistruje, tak je to časově omezené, pak už bez omezení)
    RANA
    RANA --- ---
    k danemu tematu vrele doporucuji: tzv. bebjypank a cd kasparek v rohliku http://www.bejbypank.cz/img/clanky_next/jukebox/05_Strejda_Jara.mp3 ..to je nase a nejen tenhle song :)
    RANA
    RANA --- ---
    RANA
    RANA --- ---
    RANA
    RANA --- ---
    dnesni hra spocivala ve vyberu povolani...neda se nic delat, ale "popelari to jsou pani"... :] pry bude popelarem..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: presne to jsem chtela rict :]
    MAKU
    MAKU --- ---
    ZEMINO: imo je to uvítací "hymna" skoro na všech cvičeních - u nás se to pro prcky používá dokonce i v sokole místo klasického sokolského pozdravu. Akorát teda jedna cvičitelka nám říkala, že z psychologického hlediska je to lepší upravit na "dneska si to užijem", protože ta verze o nezlobení není úplně ok (podsouvá to dítěti, že jindy zlobí a už dopředu se s tím kalkuluje, navíc i obsahově je "zlobení" dost vágní a negativní termín). :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    NACITALKA: my ten poslední verš používali na začátku cvičeni,kam jsme chodili,a děti kroutili ručičkama jao že nebudem! a na konci cvičení jsme ten konec měli,nashledanou za týden! .)
    MONKA
    MONKA --- ---
    PETJULE: taky čerpám z těchto stránek
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    http://pohyb-detem.cz/basnicky tady jsou nejake basnicky, v popissech kurzu pro deti se lze inspirovat...

    no a kdyz byly deti male, a nekdy i ted, tak jsem nasla basnicku:

    Dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje...]
    dneska mame krasny den, [...a pri narovnavani udelat velky kruch pazemy, nahoru, co nejvic dozadu a po stranach zpet do rovneho postoje, prsty natazene, hlava vzprimena, nezaklanet]

    nozicky jsou na dupani, [dupat nohama, sousedi nesousedi]
    rucicky jsou na tleskani, [tleskat ru-cic-ky jsou na tles-ka-ni]

    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dneska zlobit nebudem. [otacet hlavu doprava doleva, klidne, pomalu] - ad ten posledni vers, nelibi se mi moc to slovo zlobit v tom, proc nekomu porad zminovat nejake zlobeni, tak jsem tam rikavala treba "ted si neco zahrajem" nebo tak, co me napadlo...
    MALKE
    MALKE --- ---
    PETJULE: Ha, super! Sice je tam spousta věcí pro starší děti, ale ty pohybové básničky budou použitelné už teď a vatovou tyčinkou konekonců taky může vyťukávat slunce matka. Díky!
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    MALKE: co tuto http://www.predskolaci.cz/ ? Přijde mi to poměrně všestranné a některé nápady mě fakt baví.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Ahoj, hledám tip na nějakou knihu / stránku / něco, kde bych našla co nejvíc činností pro dvouleté dítě (Google znám, hledám něco osvědčeného, nejlíp "vícerozměrného" a blbuvzdorného a la "lepíme oslíka ze starých pohlednic, trefujeme se do terče, vzděláváme dítě veršem a písní, tleskneme vždycky na třetí slabiku").
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KOPRETKA: to je fajn, mít mamku v MŠ :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já sem ted od mamky ze školky získala několik cd s výukou. Na každem je něco jiného.. dají se volit různé stupně obtížnosti. je tu pexeso, bud proti někomu,nebo sám s počítačem. pak takové ty věci, jako že je napsáno písmeno Aa a na tabuli sou jablíčka, v každém nějaká píjsmenka a ty máš za ukol kliknout na to samé. pokud je to špatně, řekne to je špatně a řekne i jaké písmeno tam je. No a když dobře, tak to pěje chválu, a pokaždý trošičku jinak, tak se to neomrzí.. hrají se různé kola.... Nebo třeba zase A sou obrázky a máš najít ty co začínají a.. a takovéto různé úlohy.. moc hezký.
    počítač máme u nás všichni. Muž je IT, já účetní, takže nás u toho vidí sedět docela často.Počítač podle mě není špatná věc, ale rozhodně jí chci naučit, že je to k získávání informací, učení a pracování. Hlavně at chci nebo ne, tak je to budoucnost. A jediný co můžu doufat,je že mi v deseti nerozšifruje všechny hesla. Jinak na pohádky koukáme večír místo večerníčku(nemáme tv). Ale i na druhou stranu jí ted zapíšu na keramiku a na balet. hodně se v létě snažíme trempovat, takže PC u nás není na prvním místě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam