• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SANTAL:
    FOXOVA:
    on má dovolenu jednu pohádku dle vlastní volby v pátek večer a jednu v sobotu ráno. většinou volí věci jako "byl jednou jeden život", nebo pořady z přírody. díky vlivu kamarádů ze školy miluje star wars, leč to má momentálně zakázané.
    ovšem nastala situace, kdy tohle koukání je naotlik "vzácné", že když mu místo TV nabídnu společné trávení času třebas hraním deskových her nebo procházkou/sportem, odpoví mi, že hrát si může pořát, televizi má jen málokdy a proto radši chce pohádku. jelikož kvůli práci syna vídám dost málo, víkend jen jeden v měsíci a pátky skoro vůbec, tak mě to hodně mrzí... a přemýšlím, jeslti to povolit víc ( což nechci, nechci mít dítě sedící před obrazovkou, když místo toho může být venku ), nebo zakázat úplně, aby pak "musel" volit mezi časem tráveným se mnou vs časem tráveným hrou dle vlastního výběru.
    ve školce se mohl koukat častěji plus měl vlastní PC, od té doby, co se TV omezila a PC sebralo, se pořád nudí a nudí a nic ho nebaví a chtěl by jenom sedět u PC ( čímž mi dává jasně najevo, že je otm oje ivna, že se nudí, protože já mu to zakázala ). prostě podle mne je odebrání těhle věcí dobrým krokem, ale u něj se projevuje frustrace ze ztráty kvantity podnětů, už skoro rok. ani škola ho nebaví, jen kroužek.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    SANTAL: ja pisu neco o uplnem povolovani tv?!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KAWALSKI: Zbavit se TV/videa/PC v baráku (tedy, že to nebudete využívat ani Vy).
    Obzvlášť u PC mi to nepřijde ale jako nejrozumější. A i vzhledem k tomu, co píše
    FOXOVA. Lze měnit ten "přesně definovaný čas" na jiný, nebo ho zvětšit, ale ... jakmile to povolíš úplně, taky to už nezatrhneš (pokud to bude v baráku, opět- my třeba TV nevedeme).

    Osobně, pokud jde o kontrolované pořady, nevidím důvod proč by se na to dítě dívat nemělo (a cítilo se jak dítě od Jehovistů bez dárků na Vánoce, vzhledem k ostatní dětem).

    Pokud má jinak dost aktivit (s rodičema, rodinou, kamarády, venku) není koukání na pohádky nijak závadné (edukativní programy už vůbec).
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KAWALSKI: no, pokud jsi ty porady jiz pred casem schvalila a tolerovala az do ted, nechapu a nebude to chapat asi ani to dite, proc mu je ted zakazes. ... pokud se diva na naucne porady co maji pro dite nejaky edukativni smysl, tak si myslim, ze ted s nastupen do skoly ty porady vyuzije.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    potřebovala byhc poradit s 7mi letým klukem, ale od někoho, jehož dítě doma sleduje pohádky na TV/videu/PC jen v určité přesně definované chvíli. přemýšlím, jestli to zrušit úplně ( byl by to pro něj obrovský trest plus se dívá veskrze na naučné pořady ) nebo dovolit úplně ( aby opadla jistá glorifikace, ale zas jsem proti tomu, aby dítě trávilo čas před obrazovkou ), či jak jinak zamezit jisté situaci, která doma nastala.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    pro inspiraci kniha plná nápadů na HRY V PŘÍRODĚ

    http://yeenet.eu/images/stories/PUBLICATIONS/Booklets/Games_for_Nature_Czech.pdf
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    typ na sobotni odpoledne - budu vypomahat v rodinnem centru JAHODA na Cernaku, bude tam Den Zeme od 14-17 hod. Budu tam mit pro deti pripraveny ruzne hry, souteze, hadanky a malovani . Krome me tam toho budou jeste dalsi.

    Tady je program na mesic duben http://www.jahodaweb.cz/nase-programy/jahoda/program.html
    KEYA
    KEYA --- ---
    MARKYTKAK: Tyjo nádhera - máme doma něco podobného, ale skládacího, co nám kdysi koupila švagrová - děti v něm moc rády hrají, ale pořád se to rozpadá... takže jsi mě inspirovala a bude se vyrábět :). Díky moc!
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    jojo, muz si vzal holky na vylet a ja byla po 2 letech sama doma a co myslite ze jsem delala? rozhodne neodpocivala , 10 hodin prace a jeste to neni dokresleny.... ale hrat uz se to da :] hozna jde z chaloupky na vandr a po ceste potka bludnej kamen, cernokneznika, da si slofika u jahod a natrha princezne pred zamkem kvetiny.....:]]

    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAKU: Jéje, jako malá jsem si vyráběla spoustu deskových her, strašně mě to bavilo :-) Dobrý nápad!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAKU: vypadá to suprově!
    MAKU
    MAKU --- ---
    Já udělala s T. takovou rychlou deskovku - červená Karkulka jde k babičce, vyhraje ten, kdo tam dorazí první. Na políčkách jsou úkoly, přičemž zadání úkolů vymýšlíme společně a pokaždé mohu být tochu jiné (říct nějaké zvíře, vyskočit do výšky, zatočit se na místě,...), mám to v čb. verzi v počítači, vytisknu a nově si to vybarvíme a dovymyslíme dle potřeby.

    Má to výhodu, že to je dost krátké - člobrdo a spol ho totiž ještě nebaví hrát až do konce, je na něj moc dlouhé. Tady je cíl rychle, takže hrajeme klidně 3x za sebou a pokaždé vyhraje někdo jiný, navíc ho baví ty úkoly.
    Mám to uložené jako pdf, kdyby to čistě náhodou někdo chtěl, můžu to zas někam umístit ke stažení.

    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MARKYTKAK: parada!!!
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYTKAK: i s živým hercem nakonec, super! :-)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ale nakonec se zabavila cela rodina :D

    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    jsem totálně zfetovaná temperami, asi nemám plíce, ale zabavili jsme se na celý den a syn má obrovskou radost. Ani nechtěl jít spát :) a to ještě nemáme loutky :D
    PS: umělecky nadaní nechť se smějí tiše. Je to první výtvor po patnácti letech :)

    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ad razitka - deti je maj strasne radi - tady jsem dala zadani detem s mentalni poruchou ve specialni skole prakticke. dva obr8zky malovali atisticti chlapci.
    narazitkovat kvety, dokreslit stonky, pripadne ozdobit kvetinac.


    podobny ukol byl s ptaci budkou

    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    trocha ranni senzomotoriky, jemne motoriky a tak vubec :]]
    roztridit male a velke testoviny do misek a pak nandat na "talirek" tatinkovi a sestricce ;]]
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    jsem byla o vikendu ve škole a tatinek si s holkama hral :))


    STAMPERY
    STAMPERY --- ---
    MARKYTKAK: moc dekuju a vyridim i manzelovi.
    Moje prace jsou motivy na razitka, sablony, vyseky, vyrezy a prani. Grafiku shopu, zprovozneni na Preste a pozadovane upravy mi delal manzel.

    My mame ve skolce na vsem povinne poutka z krepovky, tak tam je to tak akorat.
    Je to vzdycky otazka domluvy a proveditelnosti. Hodne drobna pismenka nebo krucankova by laser na preklizce spalil a kdyz ne, tak je pak moc mala ploska pro nalepeni a razitko pak nedrzi tak jak by melo.

    Mensi motivy obecne najdes v polymerovych razitkach i s temi se da tisknout na textil, kdyz mas spravnou barvu.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    STAMPERY: to je tva prace? i then eshop? je to opravdu moc pekne! Ale razítka se mi zdaji hodne velika ne? to se na cedulku u oblečení asi nevejde ne?

    ale také bych se kdyžtak přidala k hromadné objednávce ;)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    STAMPERY: chystám se udělat modifikaci, pokud chceš slovíčkařit :)
    ale máš pravda, existujou weby, kde jsou opravdu šablony přímo ke stažení a jsou zdrama a tvůrcům nevadí jejich šíření, ba naopak
    viz už zmiňované http://zlesa.blogspot.com/2011/09/bus.html



    IBERIA: tak nepozoruj, a uvědom si, že vše už tu jednou bylo!
    to, že něčí již zmodifikovaný nápad člověk doma přetvoří (ke svému účelu, a do své podoby) neznamá, že by to mělo být něco pohoršujícího, nebo něco, co by tě mělo nadzvedávat ze židle proboha!
    "Když dělají dva totéž není to totéž".
    Nehledě na to, že na ničem a nikom nevydělávám, s cizími nápady nekšeftuju, tak prosím, buď tak hodná a nemoralizuj a nesuď. Aspoň ne na internetu!







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam