ZEMINO: To mi připomíná můj velký "špatný" vzor, kterým jsou pro mě moji synovci. Jsou to báječní kluci, dobře vychovaní. Ale je fakt jedna věc se kterou nejsem schopná se srovnat.
Je jim pět a sedm a od začátku dostávají dárky k narozenímám a svátkům oba. Tedy když má narozeniny jeden, dostane dárek (ideálně stejný aby se náhadli) i ten druhý. Osobně mi to přijde děsivé, protože neznají tu jedinečnosti dne, který má být jen a jen toho jednoho.
Takže když ten mladší slavil páté narozeniny, dostal starší aktovku do školy. A co mi přišlo smutné, že se mnohem větší pozornost věnovala tomu staršímu a jeho aktovce, než mladšímu.
Bohužel to švagrová praktikuje i na nás. Takže když k nám přijedou, že slavíme něčí svátek, narozeniny, tak vozí dárek i našemu synovi.
Odnesla jsem si z toho to, že moje děti budou mít každý svůj narozeninový den. Speciální a výjimečný. I kdyby měly dostat jen dort. Fakt si myslím, že není problém to dětem vysvětlit, že má bráška nebo sestřička narozeniny nebo svátek a že mu popřejí a dají dárek.