• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    Leelinka mi nejaknastydla a chodi moc curat... mate nekdo nakej vyzkousenej recept, jak to co nejdrivc vylecit bez doktora??
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    no neni to jenom o bojovejch plemenech ale je jich tam dost tak snad to nebude vadit http://www.pulldoggies.com/ rozsahla stranka o otahani a vsem okolo docela pekna je ten prehled plemen co sou vhodna na tahani dost sem jich neznal, kdyz pouzijete google obrazky muzete sou kouknout na spoustu peknejch nemocznamech plemen

    narazil sem tam i na tzv."bandog" nevite o nich vic? vipadaj docela na pekny rizky
    PARILOSSS
    PARILOSSS --- ---
    ADL: hele neni problem.........byla by dobra reservacka......ja mu to reknu......a dodam cislo !!! .-)
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    srry za OT ale kdyz uz ste u toho v jaky cenovy relaci se tak pohybuje rtg kycli dik
    PARILOSSS
    PARILOSSS --- ---
    ADL: hele neni problem...nedavno kamos dal pripustit svoji Am.Stafordici....takze za par mesicu by nebyl problem...pocitam ze max.6000 k...dodal bych cislo....chces ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Matčin tuzexový yorkšír si zlomil nožky. Dvě. Oprava stála dvakrát tolik, než stál pes.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A modli se, at neonemocní, to lítají peníze pořád.
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    PARILOSSS: tak to je jasny, ale aspon vis jestly sou schopny chodit bez voditkaa jak reagujou na cizi lidi (na tebe) a ne ze sou trebas jen zavreny v kotcich a sou jen na stenata,ale kdyz nevis vubec co je tata zac no nvm pride mi to jako zbytecnej risk
    PARILOSSS
    PARILOSSS --- ---
    MOUXXS: no to je docela rozumny.......ja jsem treba rodice meho psa videl a nevim estli mi to nejak pomohlo.... !!! ...ale kazdopadne k cemu to je,uvidis ho 3 x reknes si ,ze jsou v poho a oni treba stejne nejsou...to bys je musel videt castejs !!! ...ale presne ,jak rikas je lepsi je aspon trochu znat !!!!
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    BRUKEV: jj presne tak je to nejistota znamej ma stafordu po vybornejch papirovejch rodicich a mel ji za par ,protoze ma modry oci a nechce ji na vystavy a je uzasna, po pravde ja bych si neporidil zadnyho psa pokud bych nepoznal oba rodice (aspon trochu)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Oui.
    Papírák chovný - vyšší cena, ale je jistota o povaze obou rodičů, rodové (povahové) linii atd.

    Nepapírák - nižší cena, ona povahová a rodová jistota je tam slabší. Ovšem pozor. Nepapírák může být pes po papírových rodičích, u nichž něco způsobilo, že nejsou chovní. Může to být vážnější porucha jako např. problémy s kyčlemi, ale třeba i taková malichernost, jako že mají předkus, chybí jim zub, mají nakřivo ocásek, nestandartní barvu. Pokud nechceš papíráka na výstavy a pro chov, ale hledáš nějakou jistotu o pohodové povaze, hledej zde. Když se narodí ve stanicích štěnda, často se najde i takové, které má výše uvedené vady a je jasné, že nebude chovné. Chovatelé je pak prodají za lepší cenu. Navíc i oni budou raději, když ho prodfají nějakému milujícímu zájemci a nebudou pak stresovat co s ním.

    Nepapírák ovšem je i jedna z výše uvedených možností, kde jeden z rodičů je "neznámý". Zde je možné vše. Přínos čisté krve může zkvalitnit zdravotní stránku (není tam třeba plemenná přešlechtěnost), ale taky vznikají různé kombinace: nervozák po jezevčíkoví, útěkář po bíglovi, uštěkaný po loveckém plemenu, skvělý na agiliti po border kolii:)

    Každopádně milující, rozumný a normální majitel dokáže výchovou vlastnosti korigovat.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    NENUFER: "Co ja viem tak vecsinou velky pes ktory si je isty svojou silou nema potrebu utocit na malych psov pretoze mu za to proste nestoja.".... ano, ale to se vyvýjelo u toho plemene x desítek let.

    ADL: "papírový pes najde vždycky domov, protože jsou ( jak už jsi napsal ) žádanější."....nenapsal jsem, že papíroví psi jsou žádanější, ale, že neni žádané křížení silnějších plemen. Neni to o tom, že můžeš řikat "já mám papíráka", ale o tom, že si platíš určitou jistotu.

    Stafordi byli šlechtěni k boji, k boji se zvířetem, ale jedinec, kterej vyjadřoval agresi vůči člověku byl utracenej a to se vyvýjelo právě těch x let. Kde máš jistotu, že ("třeba teď vím o jedné stafordí slečně, co čeká mimina a neví se s kým") ten Někdo nebyl agresivní?

    Já Tě nenabádám, aby sis kupovala psa s papírama, jen mi tyhle věci přijdou jako špatný argument k tomu, aby sis kupovala psa bez papírů :-)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ADL: hlavne musis byt dosledna a trvat si na svojom pretoze inak ti ten pes prerastie cez hlavu:-)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ADL: Problem u nepapieraka je ze netusis co ti z toho vyrastie. A vecsina malych plemien su nervozaci takze kludnejsi ten vysledok podla mna na 90% nebude :-)
    Co ja viem tak vecsinou velky pes ktory si je isty svojou silou nema potrebu utocit na malych psov pretoze mu za to proste nestoja.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Jinak těmi "zkušenými chovateli" jsem nemyslel, že by tu snad byli lidi bez zkušeností, ale šlo mi spíš o informace. Na nyxu se člověk může zeptat na pár konkrétních věcí a většinou se mu dostane správné odpovědi, ale když sem někdo napíše "chci psa, co proto mám udělat?", myslim si, že pes, kterýho si ten člověk pořídí bude chudák.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    ADL: Tak to bych si troufnul oponovat. Na štěňata s PP narážíš právě proto, že není zájem o křížení silnějších plemen. Pokud chceš psa, určitě sis pročítala pár rad od zkušených chovatelů (nechci se tu nikoho dotknout, to vůbec, ale napsat na nyx nestačí) musíš číst a zjistit si co nejvíc informací, pak bys taky věděla, proč to neni žádoucí. Stafordi jsou vesměs klidní...zkřiž ho s jezevčíkem a doufej, že mu zůstane povaha staforda. Nemluvě o dědičných nemocích a podobně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADL: čistě podle mě málokterej z těchto psů zaútočí na jinýho psa jen tak "pro radost" a proto, že je "bojovej", podle mě útočí jen když jsou fakt vyprovokovaní nebo napadení...
    já s rotwicí na cvičák chodila, mezi psama se pohybovala běžně, ale kamarádka s nima prostě není...pitbula k nám přišla když už jsme měli další 2 pesy, taky je zvyklá, a přesto se s psama mimo svou domácí smečku nepřátelí...ani jedna nikdy nezaútočila ani se nepoprala, prostě jen vrčí a štěkají a dávají najevo, že se přátelit nehodlají
    je to fakt "kus od kusu", ale nevěřím, že by tihle psi byli "zabijáci" :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BRUKEV: proč by tě někdo kamenoval? je to prostě fakt a víc než u jiných plemen u těchto psů záleží na majiteli a jeho výchově/přístupu...já mám "bojový" dvě, rotwici a pitbulu, přičemž rotwice je ostrá jak na cizí lidi tak na psi, pitbula naopak lidi zbožňuje, ale na psi je ras, než se k nám dostla, tak ji jako štěně zmasakrovala smečka psů a holt se to později projevilo...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADL: Určit, zda je pro Tebe staford vhodný z netu nemůžu. Dle toho, co jsi napsala, jak se mu chceš věnovat atd., by se dalo uvažovat že ji, ale: plno lidí má plány co bude, jak bude... Po půlroku se psem ale často mění názor. Pes je zátež na celý (jeho) život. Je to jako mimino, i když je dospělý.

    Do bytu je staford ok, musíš jen klasicky venčit.
    Problémy: potřebuje vybíjet energii, jinak ti začne ničit byt, hlavně pokud bude sám. Aspon většině známým to takhle dělal. Ale pak se uklidní, jak doroste.

    A klidně mě za tohle doporučení ostatní ukamenujte, ale: je to "bojové plemeno". To znamená a lidi je ok, ale s pesanama může být problém.Pokud si netroufáš, že ho zvládneš, choď na cvičák, zvykej na psy, at mu v mládí hlavně žádný pes neublíží. Hlavně hlídat v pubertě, tam si hledá ego a může být agres.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam