• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RODWY: díky
    ona se tváří, že se nic neděje, když jsem jí to prohlížela, tak to spíš vypadá jako škrábanec, ale něco jí tam dát chci a pokud se mi to ráno nebude líbit, jedu k vetovi
    RODWY
    RODWY --- ---
    ORIKA: Ophtalmo-Azulen,vymackni ho pod vicko!
    pokud je tam otevrena rana tak vyplachnout fizakem a vet.)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    prosím vás, co mám dát té naší vrtuli jako desinfekci do oka? má poškrábaný/natrhlý dolní víčko, nevypadá to nijak hrozně, kdyby to prvních 5min nekrvácelo, tak jsem si toho ani nevšimla...je mi jasný, že jakoukoli mast si okamžitě seškrábe, tak mě napadlo jí prostě kápnout do oka a tím, jak bude vztekle mrkat, jí to steče i na to víčko...jen nevím co konkrétně jí tam kápnout...nějaký typ?
    VELKEJ
    VELKEJ --- ---
    BRUKEV: Jsem se tak zamyslel, o co jsme behem prvnich 12 az 15 mesicu prisli:
    PC stolek
    Konferencni stolek
    Novy konferencni stolek (treti uz jsem nekupoval)
    Schody do postele (patra)
    Prah u dveri na zahradu
    Nespocet DVD a CD (nastesti dokaze rozlisit vypaleny od originalu)
    Trafo ke svetlu (bylo pod proudem)
    Trafo k lampicce (taky bylo pod proudem)
    2 klavesnice
    Sluchatka
    Mobil
    2 pary trekingovejch bot
    2 thujky a dalsi kytky na zahrade
    Pelisek
    Nejaky deky atp.
    ...a urcite toho bylo vic. Rozhodne to nebylo tim, ze by byl doma dlouho sam, prvni pul rok jsem si ho bral s sebou i do prace, pak uz to neslo, tak zustaval doma, ale stejne k nemu jezdim behem obeda na venceni. Jo a jeste do sedacky si vykousal diru, takovej pelisek, do ktery se stoci a pohodlne v ni chrape.
    Takze celkove naklady na naseho bulicka v prvnim roce byl asi dvojnasobek jeho porizovaci ceny + cca 8000 zradlo + cca 4000 vet


    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HEADTEKK: Stenda jsou VELMI švitořivá:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    HEADTEKK: tady mas rocniho krasavce v mariankach,krizenecek.) http://utulekml.wz.cz/nabidka/Frankie2.jpg
    ale pokud nemas zkusenosti tak doporucuju neco mladsiho!
    jinak ty naklady jsou individualni,ale tyhle plemena maji sklony k chorobam:(ten nas truhlik uz je za vic nez cesta kolem sveta...
    HEADTEKK
    HEADTEKK --- ---
    :DDD Jako stenatka sou asi dost svitorivy co?:-)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    BRUKEV: jo tak to sedi, na stesti to prestalo, ale uz to vypadalo ze skoncime doma s plastovym zahradnim nabytkem a krabicema ;-) Jinak - u nas hodne vydaju za veterinare typu:

    Snedl hacek z vanocniho stromku
    Popichan vosama
    Snedl na ulici granule neznameho slozeni
    popichan vosama
    :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ted me napada, nejvic utratis za nahradu veci, ktere ti jako stene rozhryze. My ted po roce kupujeme nove povleceni, lino do kuchyne atd. :) Do půl roku to nemelo smysl kupovat nove, vse roztrhal. Ted co s nama spi v posteli uz si sve perinky netrhá:))
    RODWY
    RODWY --- ---
    HEADTEKK: poradne si to rozmysli,kazdopadne neni spatny koukat po utulcich.)tyhle plemena jsou bohuzel k mani dost casto:(
    jinak si myslim,ze hodne zalezi na puvodu,chovu!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHOTOUCHOVAK: S tím krmením to máme podobně. Taky granule kombinuju s obyč stravou.
    Na druhou stranu, nejvíc vysolí v prvním roce za veta. Očkovačky atd. Ten obojek, vodítko, postroj, to už není taková pálka. Hlavně spíš ty hračky. I když od tý doby co máme Konga, tak ho ještě nezničil.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    PERIFERI: Třeba STB co máme mi nepřijde zas tak náročněj na stravu. Kupujeme 18kg pytel purinu za cca 1500,- a vydrží nám na čtvrt roku. Do toho sem tam rejže, konzerva, zelenina nebo ovoce. Ale dohormady s vetem, a dalšíma výdajema za nutný věci (vodítko, obojek, košík, pelech, hračky atd...) se to nasčítá do zajímavějších částek :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    U krmiva bych ubral, od 1200 se to dá, navíc můžeš kombit obyč stravu a ne granule, ale vet je peklo:)
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    HEADTEKK: Pokud plánuješ pořídit psa a nemáš na něj finance tak ho ani nepořizuj - zmíněná plemena nejsou na údržbu nejlevnější - pokud chceš mít zdravé zvíře tak počítej že kvalitní kmivo ti spolkne ty 2000,- za dva měsíce a přidej spoustu dalších neplánovaných i plánovanách výdajů jak píše AIKKA.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    HEADTEKK: nakonec kdyz sectes vydaje za lekarskou peci, nezbytna ockovani a odcerveni a jina nepredpokladana vysetreni, kvalitni krmivo a dalsi nutnosti,nejakych deset nebo patnact tisic za psa z prukazem se v tom hrave ztrati;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To je i SBT a AST. Bez průkazu koupíš vše levněji.
    HEADTEKK
    HEADTEKK --- ---
    BRUKEV: Zkratka si k nemu vybudovat nejakej vztah, proto si ho chci koupit pze je to kamos:-) chtel bych spis ridgebacka ale ty sou drahy..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HEADTEKK: Je to omšelé téma. Všechna "bojová plemena" mají k chovu asi následující pravidla.

    1) rvali se, mají to v genech. Proto je třeba vždy počítat s tím, že můžou být nepříjemní na psy
    2) obecně v 99% jsou neagresivní k lidem, ale můžou být nepříjemní ke psům. Náš SBT je mazel jak prase, pesani miluje, ale jakmile na něj nějaký zavrčí, tak se naježí jak kňour a nenechá si nic líbit
    3) proto hlavní pravidlo. Nepořizuj si ho na ego. Jsou to plemena, která ti dodají respekt i když je máš na vodítku, není třeba je učit k agresivitě. Nejsou hloupí, poznají, když tě chce někdo napadnout, takže i když jsou normálně hodní, na případného agresora si klidně troufnou. Neprovokuj lidi tím, že pudeš chodit se psem bez vodítka a chvástat se, že přiběhne na zavolání. Poškozuje to pověst, až jednou nepřiběhne a někoho rozseká:)

    Obecně. Normální psi to jsou, rodinu mají rádi, ale je třeba se jim věnovat. Ale to nijak přehnaně, prostě normálně. Náš pes umí sedni, lehni, ke mně, čekej, zůstaň, štěkej. S těmito povely vystačím. U nohy ho nedriluju, chodí v poho. Na cvičák neplánuju. S pesany vychází v poho i bez cvičáku a obrany s ním neplánuju.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    od id tabo mam ted doma pujcenou tuhle knizku, muzu jenom doporucit vsem, co chteji co nejvic pochopit mysleni psa, jak s nim pracovat bez nasili a kriku (system prestan delat nepristojnosti, protoze tady mam pro tebe neco mnohem zabavnejsiho)


    http://www.eruditus.cz/knihy/tamar-geller-andrea-cagan/pes-nejdrazsi-pritel-cloveka

    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    HEADTEKK: nemam pita ale bulika - pevna ruka je u nas na druhym miste...tedy hned po lasce ;-) Nerikam ze ho mlatim, to vubec ne, ale chodili jsme na cvicak a ted kdyz uz nechodime mi stejne neda nic zadarmo....vsechno je vylozene "vydreny" ! Kdybych na nej nemela cas, asi by nas "sezral" .-)
    Jinak pridavam se ke koupi psa s PP prave u techto plemen je velmi dulezite znat povahu rodicu ! ( ne ze u jinych by to tak nebylo )
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    HEADTEKK:...nějakej výcvik potřebuje každej pes a v pubertě je pevná ruka potřeba u yorkšíra i pita (záleží ale na konkrétní povaze konkrétního štěněte), bez PP bych tyhle plemena ale fakt nebral páč nevíš co máš vlastně za psa....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam