• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    BATOO
    BATOO --- ---
    LOULOU: No tak to je sexy ne?:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BATOO: nez lonzovaci, to spis drezurni, s tim se lip manipuluje:)) ale jinak dobrej napad:)
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    LOULOU: :D
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BATOO: Tak to si pak o me budou rikat, ze jsem pekna domina LOL
    BATOO
    BATOO --- ---
    BRUKEV: Tady na ty pripady se mi nejvice osvedcil jezdecky bic na kone, je kratky, ale zase ne moc kratky. Kdyz jdu se 3 bulikama ven do Parku na Andelu beru tento bicik sebou. Pokud pribehne cizi pes, nejcasteji labrador a chce zautocit dostane jedno mrsknuti bicem. Tim se mu nic nezlomi, ale stipne ho to natolik, ze vezme velmi rychle zpatecku. Tento bicik pusobi zaroven jako vychovny prostredek na buliky. Pokud by chtel nekdo delsi vzdalenost, tak doporucuji bic londzovaci, ten je dlouho dost.:) (neplest si tyto bice s bici kozenymi, kterymi mucili napriklad v Angelice:)) Bic nezanecha ani podlitiny, ale kurevsky stipne:) Jinak jeste k te vychove, kdyz hlucha bulice udelala neco opravdu spatneho (napr. kousla jineho bulika, tak nejucinejsi je mirne kousnout do ucha) - zadna krev, zadne kopance, ale ihned se stahne a uvedomi si ze udelala neco spatne:).

    Bicik doporucuji, to nic neudela ani pejskovi srdcarovi a pusobi to i na zlobive panicky. Investice cca 100,-Kc
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    BRUKEV: jen detail k psim bitkam(sice boxici nejsou na listu s nadpisem bojovi) - ale u nekterych pejsku (moje cubinka) je chyceni za obojek nejvetsi chybou, neb ji to nakopne a latentni konflikt se stane realitou. Ale nejlepsi byla pani, ktera- kdyz se jeji cuba chytla s moji (v klubku psu, takze buhviproc)- mne strcila na zem kdyz jsem sla cubu odlovit a zacla tu moji odtrhavat za obojek (cuba pacifikuje, chyta za kuzi za krkem a drzi). Ale je fakt, ze psi bitky vypadaji mnohdy akcneji nez ve skutecnosti jsou a malokdo to ustoji v klidu.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BUTCHER: Kdyby ale Homer nebyl obecne v klidu, tak reknu "je to magor." Ale on je tak hodnej. Kdyz poprve videl koucoura, tak ho chtel slizat, byl hrrr, ale hodnej. Nechtel ho zabit nebo porvat. Kdyby na nej psi nevyjizdeli, nechal by je bejt. Neprijde mi, ze by se pral jako projev agrese, ale ochrany. Ted uz dorusta veku 3 let a je holt ostrazitejsi.
    A kdyz vidim, co dokaze udelat psovi venku, a jak je pak vuci nam a hlavne Bine neznej, rikam si, ze je v pohode. S Binou si hraje, klati ji k zemi, taha za kuzi za krkem, kouse no noh, ale vsechno tak jemne.
    Akorat je to palice klabonosa tvrda a neposlechne na "pust," i kdyz s aportem to umi 100% a nenecha na sebe stekat a vrcet.
    Nedokazu si predstavit, az pojedu jednou s kocarem a pririti se pes.
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    LOULOU: tak to by si bina rozumela s tim mym,]..s timhle mam taky lepsi zkusenost..ale porad je to jeste stene a az padne druhej treti rok tak mu muze jednoduse rupnout v bedne a zacne bejt agresivnejsi..ale to pak jako panicek musim zaregistrovat a udelat jiste opatreni ... u tech psu z utulku nikdy nevis ..je treba byt na pozoru;)
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BRUKEV: jj
    Kde jsi pls sehnal ten obusek? Taky spis budu strasit, nez mlatit. Rotvika a jim podobne bych asi z panickeho strachu zacala mydlit hlava nehlava. Pak bych ale mozna zustala zardousena i se psem...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BUTCHER: tak to by fungovalo na Binu (mam ji odmala a je pomerne klidna, dobre odvolatelna, sice povely flaka, ale vi a poslechne - neni nebezpecna), ale Homera ne (mame ho z utulku a je na nem znat, ze se musel chvili starat sam o sebe, posloucha lepe nez Bina, ale spatne se odvolava, takze je na navijaku). Stalo se nam, ze jsem oba pustila, aby si hrali s fousatyma koliema, taky par. Bina si hrala se psem a Homer s fenou, ta na nej pak skarede vyjela a Homer uz ji prohanel a chtel ji zpracovat, ja za nim rvouci povel "ke mne" (ze strachu ze me pak dal prioritu povelu)... on proste nesnese, aby po nem evidentne kdokoliv vyjel (pes, fena, maly, velky, stary, mlady). Jakoby rikal, "dovolujes si? Chytím Tě pod krkem." :-D
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    cetl jsem docela zajimavou teorii o tech voditkach..jakmile jsou dva psi na voditkach nebo aspon jeden a druhej je na volno a zrovna se sobe moc nelibi je vetsi sance ze se do sebe zahryznou, je to proste ten pud kdy si mysli ze jsou v ohrozeni a jeste diky tomu voditku maji omezeny pohyb..pokud je pry pustis na volno je vetsi pravdepodobnost ze si to vyrikaji s mensimy sramy..a pokud pes neni vychovany na privolani radeji bych to nezkousel,]
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No já toberu všeobecně. Teleskop nosím i normálně, paralizér ne:) to bych měl paralizér na venčení a aobuch na jindy, to už bych v tom měl chaos:)))
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    a můžeš paralizovat i majitele :))
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    BRUKEV: a proto hlásim elektrika nejlepší
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    BUTCHER: jj
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No moje slovo do pranice. Když k vám doběhne cizí pesan ( a tím myslím něco typu 15kg+, páč menší moc problému neudělají), je kasr na nic. Ti psi bud budou na sebe vrčet - a v tu chvíli je třeba psa spíš odehnat - nebo se rovnou na sebe vrhnou. Pokud se vrhnou, je kasr na nic, v tom klubku je už nepoužitelný. Když jen vrčí, tak opravdu raději spíš dělám nějakou pantomimu, at čokla odeženu - řvaní se moc neosvědčuje, max se oženu rukou, nohou. A šmátám po teleskopu. Tím v nejhorším zamávat, je tu stejně 50% šance, že se něco semele. Agresor je často vyhecovaný "klackem" v mé ruce, nehledě na to, že vlastní pes cítí ohrožení smečky a taky začíná povrkávat. Když už je konflikt, co nejrychleji tahám čokly od sebe. Velmi pravděpodobně vás neco škrábne, nebo hryzne, ale asi tu všichni jsme ochotní spíš nechat porvat sebe, než naše psí dětičky. Proto nejdřív skáču po agresorovi (svého psa už uklidním i povelem, hlavně udržet agresora). Bud hned chytit za obojek, nebo přiškrtit svým vodítkem, nebo škrtit teleskopem (taky nemám moc svědomí, přelámat agresorovi tapky obuchem). hlavně to je maso po nervové stránce, hodně často je šok z toho konfliktu a člověk si až pak vyčítá, že měl reagovat jinak.
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    LOULOU: hlavne se nestresovat a nepanikarit..ty psi to vyciti a jsou pak agresivnejsi
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Musim vsak uznat, ze kdyby mi sel nekdo na psa s necim jinym, nez rukama, tak bych po nem skocila. :-D
    Mam psy jako deti a chranila bych je stejne. Proto jsem myslela ten obusek, protoze tim zamavas, vetsina psu vezme drahu. Ucinnejsi spis nez si vyrvat hlasivky a drazdit vlastni psy.
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    LIBANEC: jo to jo ale přece jen je to účinné
    jak říkám mojí pipinku bys tím jen víc vydráždila

    taky myslim že se dá poštelovat level takže nemusíš hned posílat do bezvědomí ale třebas jen kopnout

    už sem tu říkal žesem nasobě zkoušel el obojek a tobys nevěřila co je to zamrdu když si to dáš namax

    musíš zvážit klady a protiklady možná rizika

    př: já s niki - útočí ty stříkáš ona zabíjí v případě žebys jí poslala el šok by sic mohla dostat zástavu kdyby byla nemocná ale zase by vám nic neudělala

    můj pes je pochopitelně v klidu a funguje na odvolání

    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    jistota je jistota
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam