• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    BECKIEE: hele nvm jestly bude jenom neco pro pity ale tady s nima maj zkusenosti

    Bull & Terrier Sport Club http://btsc.cz/index.php?option=com_con ... &Itemid=44

    Super Dog University http://school.genetic.cz/

    urcite toho bude vic
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    BECKIEE: v pyšelech něco je ... ale tam cvičí snad jen obrany
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BECKIEE: Sama jsem kdysi shanela cvicak a nenasla nic "specializovaneho."
    Zavisi odkud jsi a co presne chces psa naucit. Pro poslusnost, myslim, staci klasicky cvicak individual a pozdeji hromadny, aby se socializoval s ostatnimi psy a nebyl prilis hrrr na ostatni.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    NOITA: Jde o to, ze pes pribehne a otravuje, popr. utoci na psa nebo kouse slecnu do opasku (nastesti jen tam) - to neni od psa z pozice strachu, ale utok a od cloveka obrana. Pes obvykle neceka prudkou a agresivni reakci od cloveka, lekne se a utece. Vzdy podle meho zavisi na motivaci utoku. Pravdou je, ze kdyby me napadl clovek, tak by se na nej psi vrhli a prave rvani a tak by bylo spostecim mechanismem. Ale hovorili jsme o opaku, tedy pes sam od sebe bez ochrany pana ci uzemi prileti, dorazi viz vyse.
    NOITA
    NOITA --- ---
    LOULOU: no to nevím teda. Pokud by to chlapec zkusil na psa s trochu vyšším sebevědomím, tak by ho měl na krku. Pokud jdeš proti psovi agresí, tak má jen 2 možnosti: obranu nebo útěk. Co zvolí, závisí na jeho vrozeném temperamentu a zkušenostech. Obecně je fakt pěkná pitomost předpokládat, že ten pes zvolí útěk. Pokud bude mít pocit, že nemá kam utéct, bude útočit i ze strachu.
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    Zdarec..před 14dnima jsem si pořídila štěně pittbula a schanim nějaký cvičák. tady u nás je speciální cvičák jen pro zlatý retrívry, tak jestli nevíte zda-li neexistuje třeba nějaký cvičák specializovaný pouze na pittbuly...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MALLORYNOX: Verim, ze jo. Psi jsou hodne citlivi a myslim si, ze se obecne boji dominantnich lidi. Ale nesmi byt cviceni proti lidem, jinak je to jen nabudi. Na druhou stranu, pokud nebrani nikoho a jen utoci, tak to muze fungovat i na cviceneho psa. Asi...
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    LOULOU: jednou takhle skocil cizi vlcak na me a stipnul me do pasku:) muj pritel nasadil siiiiilenej vyraz, zacal vrcet ve stylu "este jednou ty sraci zk***nej skocis na moji mladou a dostanes ty zm**de takovej ceres ze se po***es... vlcacek stahnul ocas a odesel, vypadal zaskocene... asi ta nasrana karma byla hodne citit:)
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Jinak musim rict, ze je otresny, co se nam ted stava. Dva dny po napadeni Homera k nam zase leti najezenej podvratak a panicek 100 m v tahu si pokojne telefonuje. Nastesti ho zahnal prudky hlasity vypad a beh proti nemu, takze se nepriblizil, ale pak at mi nekdo rika, ze mam bojove plemeno...
    Ob den se zase pred panem prohani madarsky ohar - fenka. Kdyz se blizilo misto pripadneho stretu, volame pana na odvolani psa, ale nez se fenka rozmysli uposlechnout, tak to vezme okruhem kolem nas a vyjizdi...
    Takze za tyden slusny skore. Fakt nevim, co delat, abych mohla v klidu vencit psy. :-( Uz ted chodime jak vystihovany, jestli neni nekde pes na volno a kdo se k nam zase pririti.
    Vtipny je, ze tohle pisu a mam buliky, co maji rikat panickove malych psu. Byla bych hruzou bez sebe, ze mi pejska neco zabije.
    Ale mozna prave proto, ze mam silny psy, se ostatni bezi masirovat a zkouset svou kuraz. Jenze jako pokus spatny...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MARTIN_531: To s tim branenim psa je asi fakt.

    Pritel takhle nakopl psa, co se po jednom sejmuti nasim psem vratil, a panicka cokla, ze bude volat policajty, ze ji kope do psa. :-D Tak pak ve snaze chranit psy pred rvackou se jevi jako hajzl, co kope do psa.

    Hlasity "tahni" pouzivam taky a je to docela dobry/ucinny, ale pak se vsichni v doslechu otaci, co to rvu. Nicmene priblizivsi se pes neceka takovou reakci, takze jsou prekvapeny a berou roha, ale uz jsem se setkala se psy, co se pres rvani vraceli jakoze tam asi schovavam prima kost.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BATOO: mozna, ale ne na pokadeny louce s dvouma coklama bicujici jine psy :-D
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    Kamarád co má celej život vlčáky mi poradil že já jako pán musím bránit svýho psa před ostatníma sám, v praxi to znamená že archieho ztáhnu za sebe a hlasitě žařvu to co mě zrovna napadne, popřípadě se neštítím psa co jde po tom mým nakopnout úměrně plemenu, to ztažení za sebe zaručuje , že pes co na mě a mýho psa útočí je většinou v ideálním úhlu pro výkop penalty. Horší jsou ty paníčci co to pak chtějí dál řešit jakože jim nemám co kopat do psa. Né že bych se v tom vyžíval, ale po měsíci aplikace a dvou úspěšně odvrácených útocích a jednom zakousnutým maltézákoj v botě už to jinak neřeším, kombinace kopance a hlasitýho TÁHNI zatim fakt fungovala, trochu se děsím jak budu nakopávat nějakýho rotvíka nebo psa podobnýho mýmu, ještě že lidi který s takovýma psama potkávám mají většinou rozum a maj je na vodítku. Apropo neni tu někdo z okolí Bulovky?
    BATOO
    BATOO --- ---
    LOULOU: No tak to je sexy ne?:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BATOO: nez lonzovaci, to spis drezurni, s tim se lip manipuluje:)) ale jinak dobrej napad:)
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    LOULOU: :D
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BATOO: Tak to si pak o me budou rikat, ze jsem pekna domina LOL
    BATOO
    BATOO --- ---
    BRUKEV: Tady na ty pripady se mi nejvice osvedcil jezdecky bic na kone, je kratky, ale zase ne moc kratky. Kdyz jdu se 3 bulikama ven do Parku na Andelu beru tento bicik sebou. Pokud pribehne cizi pes, nejcasteji labrador a chce zautocit dostane jedno mrsknuti bicem. Tim se mu nic nezlomi, ale stipne ho to natolik, ze vezme velmi rychle zpatecku. Tento bicik pusobi zaroven jako vychovny prostredek na buliky. Pokud by chtel nekdo delsi vzdalenost, tak doporucuji bic londzovaci, ten je dlouho dost.:) (neplest si tyto bice s bici kozenymi, kterymi mucili napriklad v Angelice:)) Bic nezanecha ani podlitiny, ale kurevsky stipne:) Jinak jeste k te vychove, kdyz hlucha bulice udelala neco opravdu spatneho (napr. kousla jineho bulika, tak nejucinejsi je mirne kousnout do ucha) - zadna krev, zadne kopance, ale ihned se stahne a uvedomi si ze udelala neco spatne:).

    Bicik doporucuji, to nic neudela ani pejskovi srdcarovi a pusobi to i na zlobive panicky. Investice cca 100,-Kc
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    BRUKEV: jen detail k psim bitkam(sice boxici nejsou na listu s nadpisem bojovi) - ale u nekterych pejsku (moje cubinka) je chyceni za obojek nejvetsi chybou, neb ji to nakopne a latentni konflikt se stane realitou. Ale nejlepsi byla pani, ktera- kdyz se jeji cuba chytla s moji (v klubku psu, takze buhviproc)- mne strcila na zem kdyz jsem sla cubu odlovit a zacla tu moji odtrhavat za obojek (cuba pacifikuje, chyta za kuzi za krkem a drzi). Ale je fakt, ze psi bitky vypadaji mnohdy akcneji nez ve skutecnosti jsou a malokdo to ustoji v klidu.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BUTCHER: Kdyby ale Homer nebyl obecne v klidu, tak reknu "je to magor." Ale on je tak hodnej. Kdyz poprve videl koucoura, tak ho chtel slizat, byl hrrr, ale hodnej. Nechtel ho zabit nebo porvat. Kdyby na nej psi nevyjizdeli, nechal by je bejt. Neprijde mi, ze by se pral jako projev agrese, ale ochrany. Ted uz dorusta veku 3 let a je holt ostrazitejsi.
    A kdyz vidim, co dokaze udelat psovi venku, a jak je pak vuci nam a hlavne Bine neznej, rikam si, ze je v pohode. S Binou si hraje, klati ji k zemi, taha za kuzi za krkem, kouse no noh, ale vsechno tak jemne.
    Akorat je to palice klabonosa tvrda a neposlechne na "pust," i kdyz s aportem to umi 100% a nenecha na sebe stekat a vrcet.
    Nedokazu si predstavit, az pojedu jednou s kocarem a pririti se pes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam