• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    MALLOREIGH: no teď možná poslouchá, ale počkej, až na něj za chvíli dolehne puberta :-D
    FILOMENA13
    FILOMENA13 --- ---
    MATHEA:
    MALLOREIGH: jj díky..zkusim jí na chvíli uklidnit a snad syrečky zaberou :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MALLOREIGH: ok:) spousta lidi to este porad nezna a jde do psa pres kontrastni metodu uplne zbytecne:)
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    NOITA: jé to je supr fígl, zkusim to no :) nechce se mu vůbec lehat, ale jinak na to, že mu je 5 měsíců, tak poslouchá jako hodinky :)

    MATHEA: tak takhle je to přesně popsáno v knize, ale na nás to nezabírá.. :)

    FILOMENA13: učila jem ho povel sedni přesně jak popisovala filomena - když štěně stojí a ty vezmeš třeba piškot a pomalličku s ním pohybuješ nad jeho hlavu až do záklonu, tak ho to automaticky přinutí sednout.. já jsem si pořídila odbornou literaturu pro bulíky a tam je všechno vysvětlení docela excelentně, ale občas je prostě trvrdohlavej, jak to u bulíků bejvá, tak jsem se zeptala na nějaký užitečný trik :)

    NOITA
    NOITA --- ---
    MALLOREIGH: obvykle stačí dát pamlsek mezi přední nohy a prostě čekat. Pokud to nefunguje, vyzkoušej následující: sedni si na zem a jednu nohu natáhni dopředu, pokrč ji v koleni a vytvoř tunel, štěně lákej pamlskem pod kolenem. Otvor mezi podlahou a kolenem musí být tak velký, aby se štěně nebálo do něj vejít, ale tak malý,aby se muselo proplazit. Jde jen o tu motorickou dovednost - které svaly mám zapojit, když si lehám. Zopakuj to tak 3 - 5x a pak zkus jen štěněti položit pamlsek mezi přední nohy. Pozor lehnutí se sedu a lehnutí ze stoje jsou z pohledu štěnda 2 různé věci, jen je pojmenováváme stejně. Musí zapojit úplně jiné svaly. Proto je třeba cvičit obojí a nezlobit se na hafáka,že je úplný pitomec, když si neumí ze stoje lehnout...nikdy to po něm nikdo nechtěl, že
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MALLOREIGH: ja ucim stenda lehni ze sedu, sedni je ucim pamlskem, kerej tahnu dozadu za jejich hlavinku, takze se natahujou po nem a prevazej se a kydnou na zadek a u toho povel a obroovska pochvala:) Lehni ucim skoro stejnym zpusobem - pes mi sedi, vezmu pamlsek, tahnu ho dolu, pes mi zacne sklanet hlavu za pamlskem, v tu chvili pamlsek tahnu rovne pred psa po podlaze...a u toho povel a pak veelika pochvala. Pokud se ma pejsek tendence zvedat a za mlskou popochazet, pridrzuju za predhrudi, ale ne tlakem, jen jako zabranu..

    FILOMENA13: upoutej ji poradne na ten pamlsek, vezmi klidne neco silne voniciho (nekdo zvlada i syrecky:)) ) a dle navodu vyse to mate za chvilku:)
    FILOMENA13
    FILOMENA13 --- ---
    MALLOREIGH: jé prosimtě a kdys ho začala učit sedni? Mojí fence je teda teprve 11 týdnů, ale už se o mírný výcvik pokoušim, ale ona má pořád 100 starostí okolo a málokdy vůbec vnímá..tak nevim esli se to změní, ale počítám že moc ne:))
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    MALLOREIGH: se necejtí v pozici lehu .. musíš ho uklidnit a bla bla bla hoď si to do googlu někde je přesně návod jaknato :))
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    Mam bulíka 5 měsíců a nemůžu ho naučit povel lehni ani za nic, někdo nějakej tip?
    Jinak sedni, ke mě, místo umíme.. ale lehni ne a ne a ne..
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    MOUXXS: Díky moc:)
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    Aha, tak to je škoda bylo by to pěkný chodit na cvičák jen pro pittbuly...
    GLU
    GLU --- ---
    velika prosba
    kamaradka off nyx ma 8leteho staffa a uz nekolikrat se ji ohnal osklive po 4lete dcerce,jinak pes deti ma rad a lidi tez je vychovany poslusny,ale kamaradka by ho rada venovala nekomu kdo nema deti a mel by ho rad a dal mu novy domov....info pls do posty
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    BECKIEE: hele nvm jestly bude jenom neco pro pity ale tady s nima maj zkusenosti

    Bull & Terrier Sport Club http://btsc.cz/index.php?option=com_con ... &Itemid=44

    Super Dog University http://school.genetic.cz/

    urcite toho bude vic
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    BECKIEE: v pyšelech něco je ... ale tam cvičí snad jen obrany
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BECKIEE: Sama jsem kdysi shanela cvicak a nenasla nic "specializovaneho."
    Zavisi odkud jsi a co presne chces psa naucit. Pro poslusnost, myslim, staci klasicky cvicak individual a pozdeji hromadny, aby se socializoval s ostatnimi psy a nebyl prilis hrrr na ostatni.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    NOITA: Jde o to, ze pes pribehne a otravuje, popr. utoci na psa nebo kouse slecnu do opasku (nastesti jen tam) - to neni od psa z pozice strachu, ale utok a od cloveka obrana. Pes obvykle neceka prudkou a agresivni reakci od cloveka, lekne se a utece. Vzdy podle meho zavisi na motivaci utoku. Pravdou je, ze kdyby me napadl clovek, tak by se na nej psi vrhli a prave rvani a tak by bylo spostecim mechanismem. Ale hovorili jsme o opaku, tedy pes sam od sebe bez ochrany pana ci uzemi prileti, dorazi viz vyse.
    NOITA
    NOITA --- ---
    LOULOU: no to nevím teda. Pokud by to chlapec zkusil na psa s trochu vyšším sebevědomím, tak by ho měl na krku. Pokud jdeš proti psovi agresí, tak má jen 2 možnosti: obranu nebo útěk. Co zvolí, závisí na jeho vrozeném temperamentu a zkušenostech. Obecně je fakt pěkná pitomost předpokládat, že ten pes zvolí útěk. Pokud bude mít pocit, že nemá kam utéct, bude útočit i ze strachu.
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    Zdarec..před 14dnima jsem si pořídila štěně pittbula a schanim nějaký cvičák. tady u nás je speciální cvičák jen pro zlatý retrívry, tak jestli nevíte zda-li neexistuje třeba nějaký cvičák specializovaný pouze na pittbuly...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MALLORYNOX: Verim, ze jo. Psi jsou hodne citlivi a myslim si, ze se obecne boji dominantnich lidi. Ale nesmi byt cviceni proti lidem, jinak je to jen nabudi. Na druhou stranu, pokud nebrani nikoho a jen utoci, tak to muze fungovat i na cviceneho psa. Asi...
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    LOULOU: jednou takhle skocil cizi vlcak na me a stipnul me do pasku:) muj pritel nasadil siiiiilenej vyraz, zacal vrcet ve stylu "este jednou ty sraci zk***nej skocis na moji mladou a dostanes ty zm**de takovej ceres ze se po***es... vlcacek stahnul ocas a odesel, vypadal zaskocene... asi ta nasrana karma byla hodne citit:)
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Jinak musim rict, ze je otresny, co se nam ted stava. Dva dny po napadeni Homera k nam zase leti najezenej podvratak a panicek 100 m v tahu si pokojne telefonuje. Nastesti ho zahnal prudky hlasity vypad a beh proti nemu, takze se nepriblizil, ale pak at mi nekdo rika, ze mam bojove plemeno...
    Ob den se zase pred panem prohani madarsky ohar - fenka. Kdyz se blizilo misto pripadneho stretu, volame pana na odvolani psa, ale nez se fenka rozmysli uposlechnout, tak to vezme okruhem kolem nas a vyjizdi...
    Takze za tyden slusny skore. Fakt nevim, co delat, abych mohla v klidu vencit psy. :-( Uz ted chodime jak vystihovany, jestli neni nekde pes na volno a kdo se k nam zase pririti.
    Vtipny je, ze tohle pisu a mam buliky, co maji rikat panickove malych psu. Byla bych hruzou bez sebe, ze mi pejska neco zabije.
    Ale mozna prave proto, ze mam silny psy, se ostatni bezi masirovat a zkouset svou kuraz. Jenze jako pokus spatny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam