• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    GIO: no to si myslim, ze sedem kil mat nebude, to bude viac...
    GIO
    GIO --- ---
    pul kila sedmikilovy pes? neeeee:-))

    no jako ja nerikam ze to neni mozny, jen jsem bylalehce prekvapena,jak je vlastne "malej".)
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK: z knihy To je Americký stafordširský teriér...
    ZRK
    ZRK --- ---
    GIO: Nároky na potravu

    V prvních dvou letech života má AST vyšší nároky na množství a kvalitu krmení. Pro dobrý vývoj své silné kostry a mohutného svalstva vyžaduje značný přísun bílkovin a minerálií - mnohem vyšší než jiné plemeno stejné velikosti.

    Většinu své kohoutkové výšky naroste zhruba do stáří 6-7 měsíců. Později se výška mění jen málo, ale především mohutní kostra a přibývá objem svalů. Mladému rostoucímu americkému stafordšírskému teriéru je třeba dávat především dobře stravitelnou potravu bohatou na bílkoviny , fosfor a vápník v neomezeném množství. Je ideální, můžeme-li psu zajistit stálý přístup ke krmení a vodě. Štěně si pak beze žrádlo tak často, jak samo chce, nehladoví, nepřejídá se, lépe krmivo tráví a tedy i využívá. Krmíme-li kompletní suchou stravou, volíme nejlepší světově osvědčené značky bez obsahu sóji, určené rostoucím mláďatům velkých plemen psů (obsah bílkovin 28-30%). Spotřeba kompletního krmiva se pohybuje kolem půl kg denně.

    Jakmile náš AST dorostl do své výšky (asi sedmý měsíc stáří), musíme změnit jeho výživu. Omezíme přísun bílkovin (asi na 22-24%), mírně přidáme energetickou složku (tuky a cukry) a neustále udržujeme vysoké množství minerálií. V tomto věku již organismus nepotřebuje látky podporující jeho růst, ale pomáhající jeho zrání. Kosti končetin již nerostou tak rychle do délky, začínají se do nich ukládat minerální látky, zvyšuje se jejich váha a pevnost. Klouby dozrávají a tvarují se pro celý budoucí život psa. Pokud mladému psu neustále dodáváme potravu podporující jeho růst, nedáváme kostře možnost vyzrát a narušujeme potřebnou rovnováhu všech látek v těle. Typickým znakem takového "překrmení" kvalitní stravou je bolestivost dlouhých kostí a kloubů, kulhání, neochota k pohybu a často i apatie. Léčení takto nerozumně praktikované výživy mladého psa je zdlouhavé a finančně nákladné.
    GIO
    GIO --- ---
    no nic, jeste si myslim, ze to meneni na dospelacke granule normalne probiha pozdeji nez v sedmi mesicich... oficialne velka plemena jsou stenaty podstatne dyl, tak proto... no zkusila bych treba pak prejit na mene bilkovin obsahujici grranule no..
    GIO
    GIO --- ---
    a nerostou pakzbytecne pomalu?
    ZRK
    ZRK --- ---
    No říkají to všichni a všude se to píše - je to kvůli specifický stavbě jejich těla...
    GIO
    GIO --- ---
    jde hlavne o vyvin kosterni soustavy u tech velkych plemen, kde se to snazi ty granule zpomalovat, aby nerostli moc rychle, aby to mensim plemenum spis neblizilo si rikam..
    GIO
    GIO --- ---
    ja furt nechapu proc psa ktery nebude velky krmit krmivem pro velka plemena, se snizenym mnozstvi bilkovin treba a pod...
    muj pes mel ve trech mesicich tak sedmnact kilo, v mesici devet...
    ZRK
    ZRK --- ---
    Mno jako jsou mu tři měsíce a má 7,5 kg. Ale je to AST a tam se doporučuje krmit krmivem pro štěňata velkých plemen. V sedmi měsících se má právě změnit krmivo tak, jak píši níže...
    GIO
    GIO --- ---
    jako, teoreticky ale nebude splnovat v sedmi mesicich statu "velkeho plemene" si myslim, kolik vazi ted a kolik mu je?
    ZRK
    ZRK --- ---
    GIO: aha...takže jen prostě už v tom věku zhruba sedmi měsíců vyměnit za klasický dspělácký jo? Hehe, jsem v tom hledala zbytečně nějakej fígl:D
    GIO
    GIO --- ---
    obvykle to udelas tak, ze steneci granule vymenis za nesteneci, ale pridavat nejak pokoutne ke granulim tuky a cukry je spis "o hubu"..
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak teď tak čtu, že mám tak kolem sedmého měsíce psovi ubrat z původních 28-30 procent bílkovin ubrat na 22-24 a přidat tuky a cukry. Chystám se krmit tou Eukanubou pro velká plemena. Ale budu kupovat 18ti kilovej pytel, takže mi na pár měsíců zatim vydrží... Jak to mam teda dělat pak? Mam vyměnit tu Eukanubu za co? Nebo se mam vyprdnout na změnu krmiva a jen nějakym (jakym) způsobem přidávat ten tuk a cukry? Přijde to sice za cca 4 měsíce, ale ráda bych se připravila:)
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    JULESKAH: no ted mi stene odrostlo a ze by ve ctyrech mesicih nicilo veci?? vzdyt mu staci 30min prochazka a spi pul dne v kuse... BOZE...
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    JULESKAH: já bych jí po tom co jsem si přečetla ani toho džungaráka nesvěřila..!!!...
    MADARLXR
    MADARLXR --- ---
    MADARLXR
    MADARLXR --- ---
    Maggie

    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    LOULOU: me nacisto nasrala krava blba, fakt nechapu, proc si nekoupila dzungarskyho krecka :-((((
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    :((( jedna nalehava zadost o nove majitele:(
    http://www.kotce-prachatice.estranky.cz/stranka/nabidka_pejsku
    fenka Sara

    diky i za rozeslani
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    JULESKAH: Tak jsem si precetla kus z toho fora a jsem zdesena, slecna je asi celkem tupa a mysli si, ze sama bez zkusenosti dosahne pozitivniho vysledku. Obavam se vsak, ze svym pristupem trapi psa a jednoho dne bude trapit i sebe vic, nez si dokaze nyni predstavit. Evidentne nema zajem na pomoci ostatnich, no nic... Skoda, ze neni na psy nejaky "zbrojni pas", a pred jeho udelenim nutnost slozit zkousky. Hodne veci by se zmenilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam