• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    Můžeš dojíždet, buď si můžeš zařídit individuální hodiny nebo můžeš pravidelně chodit na cvičák. Ale to by ses musela domluvit přímo s ním. Ale obávám se, že ti stejně doporučí, abys ho tam nechala, u nás to bylo také tak.
    KACJU
    KACJU --- ---
    KOMONO_BURU: a jde tam i s tim psem dochazet ? ja to proste nevydrzim byt bez nej :(. Zni to velice dobre ja taky nedokazu upoutat jeho pozornost kdyz se chysta k utoku coz je muj problem :( potrebuju aby me to nekdo naucil.
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    KACJU: Ano, přesně toho jsme se báli také, já ji tam nechtěla dát, bála jsem se, jak zvládne zimu - psi jsou ubytování venku v boudách (spala v posteli) a jestli ji nebude smutno a jestli nás pozná. Museli jsme se rozhodnout, zda budeme do konce jejího života řešit útoky na psy a hádky s lidma nebo do toho zkusíme jít.
    Cvičitel nás přesvědčil, dělá se psy (velké zkušenosti s AST, PIT, dogy, neměčtí ovčáci...) hodně dlouho, několik let. Poprvé jsme se jeli k němu podívat, bavili jsme se o tom, co potřebujeme. Našli jsme problém v tom, jak k fence přistupujeme (byli jsme hodní, dost věcí jsme od začátku tolerovali až se to vystupňovalo, zkoušeli jsme pamlsky, tresty, ale nic nepomohlo), nikdy jsme nedokázali její touhu "přebít" a získat její pozornost ve vypjatých chvílích.
    Musím také zmínit, že jsme si čubičku brali v jejích 14měsích, dalo by se říct jako týranou. Druhého psa máme od malička, s ním jsme nikdy nic neřešili.
    O to, jakým způsobem ji "změní" v tolerantní k ostatním psů, jsem se zajímala. Používal na její útoky elektronický obojek, který jsme si po výcviku zakoupili.
    Poslušnost má na 99,9%, neposlouchá každého, ale opravdu jenom toho, kdo jí povel umí dát a nezapomněla na nás (dokonce přestala úplně poslouchat moji mamku a ostatní lidi z rodiny a upnula se jenom na mě a manžela).
    V průběhu výcviku jsme jí byli navštivit, fenka ovládala povely a my se je učili s ní. Zítra jedeme na poslední cvičení, které máme "v ceně".
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    me by zajimalo jaky metody tam pouzivaji..
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: jasně no.. každopádně bych měla strach, že ani přes nějakej takovejhle výcvik ze mě pes nebude mít respekt... natož nějakej vzájemnej vztah
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: jj to bude taky problem ale prave sem chtela rict ze i kdyz jim toho psa vycvici odbornik ale vrati ho panickum co to s nim neumej tak za rok je z nej ten samej debil :(. Proto sem psala o tom ze na cvicacich se cvicej taky panicci :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: no já spíš myslim, teda vim, že problém je v páničcích, ten pes jen dělá co se mu řekne a když se mu to neumí řict, tak prostě to udělá po svym..
    KACJU
    KACJU --- ---
    KACJU: A jeste mi vrta hlavou kdyz toho psa vycvici nekdo jinej a pak se ten pes vrati z5 k majiteli ktery vlastne u toho vycviku nebyl a nevi jak na toho psa protoze nebyl u vycviku. ( prijde mi ze na cvicacich se cvicej totiz taky panicci aby vedeli co a jak) Tzeba ze mu da nevhodny povel v urcitou dobu nebo bude mit uplne jine naroky nez cvicitel tak s toho musi byt ten pes zmateny.
    Kdyz vam ho vratili nebyl treba tak zblblej ze posloucha i cizi lidi? Ja bych nechtela aby muj pes poslouchal kazdyho :(.

    Jen se ptam strasne me to zajima mam doma taky posuka utoci mi na psy hledam vhodny reseni jak ho to odnaucit sice tohle nejni nic pro nas protoze ja nevidrzim bez nej ani vikend ale je to zajimavy :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SNELA: tez :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: taky mě to zajímá .)
    KACJU
    KACJU --- ---
    KOMONO_BURU: to tam das psa na 6tydnu a oni ti ho vratej vycvicenyho ?
    6tydnu bez svyho psa a maj ho cizi lidi a ty nevis co s nim je? To je strasny to bych nezvladla psychicky a ten muj gaucak taky ne :( myslel by si ze ho davam pryc.
    A jak byl na tom psychicky ten pes kdyz vam ho po 6 tydnech vratili? Ja se jen ptam protoze sem mela vzdycky psy z utulku a ty na me byli strasne zavisli a jednou se mi stala nehoda a psa odvezli zpet do utulku a toho psa to tak oddelalo ze si myslel ze sem ho zradila ze sem ho tam dala schvalne nevylezl z pod stolu tyden a ani nejedl :( tak si neumim predstavit ze bych svyho psa dala nekam pryc a ze ho budou drezurovat cizi lidi :(.
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    Byla tam 6 týdnů, standardní výcvik + odnaučení napadání psů = 10t, 2,5t = obrana + žrádlo, který vyšlo na 2tisice.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    KOMONO_BURU: na kolik vas to vyslo a jak dlouho to tak priblizne trva? potrebovala bych toho naseho magora trosku zkrotit,co se psu tyce...diky:)
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    Už měsíc máme doma fenku z výcviku ve Chvaleticích. Má výbornou základní poslušnost, přestala útočit na psy (přes používání elektornického obojku). Pana Cincibuse mohu doporučit. http://psivycvik.cz/
    RBLS
    RBLS --- ---
    má tu někdo pitbulteriéra vychovaného v bytě? Potřebovala bych nějaké rady.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    KCN2: je krásnej :) držim palce ať se podaří a je v pohodě. podle mě to bude nějaký trauma ze štěněčího zacházení s nim a být tebou taxe obrátim na odborníka na netu určitě někoho najdeš. hodně štěstí :)
    KCN2
    KCN2 --- ---
    ERIKK: od malicka, uz kdyz jsme ho donesli tak byl vyjanceny ze vseho
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    KCN2: a to od malička nebo to vzniklo nějakou "špatnou zkušeností" ?
    KCN2
    KCN2 --- ---
    Chtel bych se zeptat, mam bulika ve veku 1 rok a 3 mesice, nicmene mam obrovsky problem s tim ze se vseho silene boji, jednak lidi, krome z rodiny nejde k nikomu, a pak dale se boji absolutne vsech psu, zvuku a veskereho denního deni....chtel bych poprosit o radu jak dal pokracovat, popripadne jakou odbornou pomoc vyhledat a zda-li se v tomto veku da jeste pocitat s nejakym posunem....dekuji za pripadne tipy a rady

    zde je muj bulík a vaculík :)






    KACJU
    KACJU --- ---

    me se strasne libi ze sou tam napsany i ty haranti :)) konecne rozumna cedule
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam