• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SKRITEKB: mas ji odemne :D
    SKRITEKB
    SKRITEKB --- ---
    JULESKAH: na Noitu už jsem Werumi odkazovala :-))) ale tohle hlopé stvoření to nepobere ... čekám mínusku :-))))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    JULESKAH: ja jsem slecne neco velmi podobneho jiz do posty napsala.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ERIKK: já svojí fenku miluju a nedala bych ji za nic na světě...., chtěla jsem křížence záměrně, to ale neznamená, že je budu záměrně množit. Byť je naše Miunka nejlepší pes, co nás mohl potkat, její "množitele" bych poslala někam a kdybych se s nima někdy mohla setkat, asi bych byla hooodně nepříjemná, protože díky takovým to rádoby chovatelům je můj pes na celý život hluchej..a do vínku jí nebyl nadělen zrovna jednoduchý start do života...
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    s dovolenim :)

    1, počet nechtěných psů v útulcích je alarmující. Pokud chce někdo štěňátko voříška, stačí kouknout do útulku nebo na jakoukoliv psí inzerci. Je jich příliš mnoho.

    2, Najít zodpovědné majitele štěňátku (nebo dokonce 9 štěňátkům) je mnohem složitější než se za první pohled zdá. Nedá se spoléhat na všechny ty, kteří nadšeně tvrdí, že si vezmou potomka zrovna po té naší nádherné fence. Když dojde na lámání chleba, najednou mají všichni spoustu výmluv. Dneska je problém udat i papírové štěňata natož vořechy.

    3, Porod je pro fenu nesmírně zatěžující záležitost. Že by měla mít každá fena alespoň jednou štěňata je prostá fáma a holý nesmysl. Neexistují žádné zdravotní důvody, které by ospravedlňovaly toto rozhodnutí. Statistiky ukazují, že jeden porod nijak pozitivně neovlivňuje výskyt nádorů mléčné žlázy a podobných onemocnění. Na výskyt falešné březosti mívá naopak skutečná březost a následný porod spíše negativní dopad a vyskytuje se pak ještě častěji.

    4, Odchov štěňat by mel být zodpovědným rozhodnutím se vším všudy. Chovatel by si měl být jist, že oba rodiče nejsou zatíženi žádným geneticky přenosných onemocněním. U kříženců a psů bez PP si tímto nemůžeme být nikdy jisti, protože neznáme výsledky testů jejich rodičů a prarodičů. Stejně tak neznáme povahu předků. Pak vznikají agresivní labradoři a biglové a podobné paskvily.

    5, Odchov štěňat je, pokud se provádí správně, velmi finančně náročná záležitost. Kompletní očkování a odčervení feny i štěňat by mělo být samozřejmostí, stejně jako jejich kvalitní krmení. U kříženců, kteří se pak dávají zadarmo, bohužel není často ani tato základní péče poskytnuta.

    6, Pokud se už někdo přes všechny tyto důvody rozhodne, že přivede na svět bezbranné psí tvorečky, je za toto rozhodnutí plně zodpovědný a musí se postarat o jejich plnohodnotný a spokojený život. Vyhrožování a citové vydírání typu: "nevíme co s nimi, necháme je utratit" je absolutně nepřípustné a ubohé. Takový člověk je urážkou lidství.

    7, "Aby si alespoň jednou vrznul.." je nesmyslný argument. Pokud očekávám, že se tak změní chování mého samce, budu rozhodně nepříjemně překvapen. Ano, jeho chování se změní, ale k horšímu. Budou jej ještě více zajímat pachy, bude ještě více bláznit, když ucítí háravou fenu, může začít utíkat a aktivně háravky vyhledávat. Bude ještě více předvádět kopulační pohyby a naskakovat i na to, na co doposud nenaskakoval.

    8, "Chci si nechat štěně po naší Betynce/ Alíkovi" A co těch dalších 9? Neznám sobečtější argument! Čím je vaše Betynka/Alík tak strašně mimořádný, že by měl rozšířit genetickou základnu vořechů? Sama mám vořecha, který má zkoušky z výkonu a dělá canisterapii, je krásný a mimořádně chytrý a přesto bych ho nikdy nemnožila. Z prostého důvodu, že genetika je věc záludná a je naprosto jisté, že u potomků je povaha i vzhled zcela nejistý. Nikdo neví, jak budou štěňata vořechů a bezpapíráků vypadat a jestli se budou byť jen vzdáleně podobat rodičům. (Noita :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ERIKK: já si budu komentovat co chci, když jsou lidi schopný být pořád a neustále ÚPLNĚ BLBÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...kdy už to ty lidi konečně pochopěj, to nevím:((((((((
    SNELA
    SNELA --- ---
    BALVANIK: ještě že je piták imunní :D
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    Me by ale fakt zajimalo, proc ji chces mnozit?? Werumi?
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    ERIKK: mě je jedno o co žádá, my si tady muzem komentovat co chcem, stejně jako ona si muze rozhazet tyhle inzeraty treba po celym nyxu.

    tobě taky pěkný den
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    Zabavny jak i presto ze Vas pozada at se zdrzite tehle komentaru, tak to komentujete...

    koukam opravdu spolek tolerantnich a inteligentnich lidi....

    preju pekny den
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    MIKEYLA: to nemá cenu, nezkoušej to, dostaneš akorát vynadáno.
    slečna jí štěnatama chce zajistit ten plnohodnotnej a zdravej zivot víš.
    BALVANIK
    BALVANIK --- ---
    zdravím, tak se taky konečně mohu pochlubit tím hrozným bojovým plemenem... teda rovnou dvěma, ale pitt je spolubydlů :)

    http://www.youtube.com/watch?v=H58jmOTbyyM
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    WERUMI: ach jo..., pořád dokola, aby jednou měla štěňátka..., ránu za tyhle názory...promin..., ale proč chceš množit křížence? Byť uznávám, že máš krásnou fenku
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    SIMCIIQ: nezmění, díky :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    WERUMI: mě to popravdě taky přijde zbytečný, ale to, že tě tu budeme linčovat, tvůj názor stejně (bohužel) nezmění, takže asi tak..
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    SIMCIIQ: už se stalo v jiný diskuzi... nepíšu si o rady ani názory, tak snad alespoň tady se to pochopí... :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    WERUMI: doufám, že si připravená na ukamenování :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    PAVLINKA: Moc děkujem, taky pak budem posílat hlasy;)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    ZRK: mas to tam a navedl jsi me, taky jsem pridala, ale jeste se asi nehlasuje.)
    http://nejpes.blesk.cz/pejsci/terieri/djaba.html
    ZRK
    ZRK --- ---
    [ Soutěž / ostatniother / 25.3.2010 ]

    Snad se nikdo neurazí, spamuju, omlouvám se...ale jinak se vyhrát nedá:)
    Za každý hlas předem díky, pac a pusu!;)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    MOOONA: jj, bydlíme v Jinonicích :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam