• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PAVLINKA: ze zdravotniho hlediska na to TYNA_DOLITA diky sve rpaci a zkusenostem patent dle meho ma.
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    PAVLINKA: kde píšu neco o tom ze nekdo neco smí a nesmí?:)
    jen píšu ze krásnejch psů je mraky.
    zbytek jsou zkusenosti z mojí práce, co se týče tech nemocí tedy:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    MIKEYLA: tupy lidi?....tak ted ses pro me pomerne dost tupa treba ty...a to ani nevim jaky znalosti o psech mas
    TYNA_DOLITA: pokud mas patent na to urcovat, kdo smi, kdo ne a co je duvod a co neni, pak je debata vicemene stejne u konce.)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PAVLINKA: kdyz jsi u toho. tak z KYNOLOGICKEHO hlediska tohle nezodpovednost je a soudit se to da i jen z techto prispevku (i vedlejsi diskuze, ktera byla smazana).
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SKRITEKB: no....))) ja jsem asi ten clovek, co ma prace nad hlavu, jen jsem se chtela kouknout na naky fotky v dobe obeda, takze to je asi vsechno, co jsem k tomu chtela, tvuj dotaz uz zabiha uplne nekam jinam, skoda ale ze nemame statistiky na vsechno, to by se nam pak argumentovalo...))
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    A porad nevidim, kdo koho prudi - lidi, kteri jsou ve skupine "pro" muzou psat sve nazory kam chteji, jak chteji - ti, co jsou "proti" nemuzou napsat nic, jinak prudi??
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    TYNA_DOLITA: abych jeste dodala, to s tím predchazenim nemocím psala werumi právě v tý diskuzi vedle. a tim končim.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    PAVLINKA: no, do sesti let byl muj pes zdravy jako ripa - o tom to je, dokud nedostane prvni zachvat (bavme se konkretne o te epi) tak to nemuze nikdo vedet

    O tom, ze by nekdo chtel mnozit psa s vedomim, ze je nemocny, se snad vubec nebudeme bavit!!
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    PAVLINKA: duvody dotyčné slečny jsem si precetla vedle v auditku,kde se to propíralo dost, a kde byla diskuze následně smazána.

    nikoho nelynčuju, jen sem ty dané duvody napsala tady Mikeyle. tot ode mě vše. Ze je Nazarka krásná to je možný, ale to je tisíce psů taky, takze to neni duvod:)
    a to že si werumi myslí, že tim ze ta fena bude mít štěnata predejde nejakým onemocněním, to je podle mě akorát neznalost. nevim teda který onemocnění myslí, ale asi zrejmě nádory na mlecny zlaze - který jsem viděla u desítek chovných fen který měly stenata treba xkrát, a pokud jde o dělohu, tak zánětu dělohy se opravdu nepředejde březostí, ale spíše kastrací. takže asi tak.

    a já sama mám taky křížence,vytazenyho z popelnice, takže klídek:)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PAVLINKA: víš, kdyby se to tady neprobíralo tisíckrát..., reakce by byla poněkud jiná..., já arogantní nejsem..., nemám to zapotřebí, já jen nemám ráda tupý lidi, kteří stojí za názorem, za každou cenu množit křížence, to jest celý...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    HYSTERIA: chapu o co ti jde v otazce kynologie..) o tom, jestli je slecna zodpovedna nebo neni si myslim by mela v prve rade rozhodnout samanebo lie, kteri ji znaji, promin, ale ty ji soudit a predjimat veci dle meho nemas a nemuzes...
    SKRITEKB
    SKRITEKB --- ---
    PAVLINKA: o tom že cistokrevne rasy maji problemu vic nez vorisci je vedena nějaká statistika???
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    JULESKAH: asi sem slepa, fakt nevidim nic o nemoci....mam pres pet bulla, teoreticky by taky mohla byt nemocna, obesla jsem asi 4-5 doktoru primo s dotazem, jestli je to ok, vsichni mi odpovedeli, ze problem nevidi, a vime asi vsichni, ze cistokrevne rasy maji problemu vic nez vorisci....

    na co ale upozornuju je vase arogance jednani, napada me, ze mate asi malo, co delat, kdyz dokazete travit hodiny pruzenim....jde o formu, o vecech, ktere nas k tomu psovi napadaji a co by se mohlo kdyby....je az druha faze a o to mi tady nejde....

    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    KACJU: my máme taky rádi křížence:), ale to je trochu o něčem jiným.., je to každého věc, ale kdyby každý množil...., vem si, jak by to vypadalo..
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    WERUMI: kolik ji je?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PAVLINKA: samozrejme neni. Ale pokud by slecna byla zodpovedna v tomto smyslu a premyslela nad tim, tak by to rozhodne mela napsat a stejne tak hledat druheho zodpovedneho majitele psa na kryti,kteremu sve pozadavky na zdravi psa sdeli a ktery by mel tez sve vysledky pravdive sdelit.
    Jenze lide si reknou ze pes je zdravy, pokud nema viditelne priznaky. Tam byva kamen urazu.
    KACJU
    KACJU --- ---
    ja nevim co furt mate s tema krizencema :( utulky sou plny i cistokrevnejch psu a stejne se taky furt mnozej ...
    a ja mam krizence rada
    muj nazor je ze by nemela mit stenata ale tak je to vec panicky a ja vim prd jak je na tom s udavanim stenat a nic o ni nevim takze fakt zbytecny se tu do ni poustet :(
    SNELA
    SNELA --- ---
    HYSTERIA: DKK pry maji, ale nebyla té dobroty aby zdělila výsledek..
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    HYSTERIA: asi jsem to prehlidla, ale v tom inzeratu nevidim nic o tom, ze by byla nazarka nemocna, kdyztak me opravte...
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    PAVLINKA: tak, moje "jadro pudla" je uplne presne v tom, ze u me voresice se v peti - sesti letech projevila epilepsie, dedicna to choroba. Diky tomu, ze jsem par dni pecovala o nalezence, ktereho pak behem jedineho vecera ta stejna choroba oslepila, ochromila na pulku tela a prakticky zabila, vim, jak vykurvena nemoc to je. A taky samozrejme diky dalsim peti letum s epilepsii u Zuzany. Pricemz tohle neni jedina nemoc, kterou spolecne se svym psem muze Werumi mnozit a predavat dal - opravdu si myslis, ze bych mela zmenit nazor a zacit si myslet ze CILENE mnozeni psu bez PP je dobry napad??

    Ano, muze se neco podobnyho prihodit i u psu s PP, ale pokud je chovatel zodpovedny, je tam nepomerne nizsi pravdepodobnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam